Vin

2 glass vin daglig = bedre sex

Kvinner som drikker vin jevnlig er mer fornøyd med sexlivet sitt enn de som ikke gjør det.

En italiensk studie viser at kvinner som drikker 1-2 glass vin om dagen er mer fornøyd med sexlivet sitt enn de som ikke gjør det. Foto: Image Source
En italiensk studie viser at kvinner som drikker 1-2 glass vin om dagen er mer fornøyd med sexlivet sitt enn de som ikke gjør det. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En studie blant italienske kvinner tyder på at et par glass rødvin om dagen kan være en god idé om man vil løfte sexlivet til nye høyder.
 • Dette er god sex: stor studie
 • Få lyst på lyst
 • Rydd vei for sex
 • Sex etter sexen
 • Ja til et moderat inntak

  Eksperter fra universitetet i Firenze, Italia, intervjuet 800 kvinner mellom 18-50 år om sexlivet deres. Kvinner som drakk mer enn to glass vin om dagen, røykere og kvinner med seksuell dysfunksjon ble ikke inkludert i dette utvalget. Det viste seg raskt at kvinner som drakk 1-2 glass rødvin om dagen jevnt over var mer tilfredse med sexlivet sitt. Kvinnene som drakk to glass om dagen scoret i gjennomsnitt 27,3 poeng sammenlagt, kvinnene som drakk ett glass scoret 25,9 poeng og kvinnene som ikke drakk vin overhodet scoret gjennomsnittlige 24,4 poeng. Intervjuene tok utgangspunkt i et spesielt spørreskjema som brukes av leger for å kartlegge en persons seksuell helse. Skjemaet inneholder 19 spørsmål som har en total score på mellom 2-36, og jo høyere score, jo bedre seksuell helse.
 • Derfor dropper kvinner sex
 • Ikke vent til fredag
 • Nyt mer med selvtillit
 • Fokuseres mest på menns «problemer»

  Ifølge Mondaini er ikke dette noe nytt i seg sev, men de fleste andre studier har et hatt fokus på seksuell dysfunksjon og ikke på seksuell tilfredsstillelse, og gjerne først og fremst på menns problemer, forklarer hun til The Telegraph. - Denne studien setter fokuset på kvinner og deres seksuelle respons-mønster, forklarer Dr. Nicola Mondaini. For eksempel viste en studie nylig at et moderat inntak av alkohol minsket risikoen for å bli impotent med 30 prosent.
 • Dette tenner oss
 • Gjør det med lyset på
 • Dette er den nye sexen
 • Støttes av tidligere studier

  Tidligere studier har imidlertid vist at middelhavsdietten er bra for sexlivet. Middelhavsdietten som inneholder rikelige mengder hvitløk, frukt, grønnsaker, olivenolje, fisk og en viss mengde rødvin skal nemlig være bra for hjerte – og karsystemet som igjen innvirker på sexlivet.Studien fant også at eldre kvinner har et mer «fruktig» sexliv. De kvinnene som drakk to glass om dagen var nemlig også eldre enn de to andre gruppene. Dr. Nicola Mondaini publiserer en bok om emnet i neste måned med tittelen Vino e Eros, og studien vil bli å lese i sin helhet i oktoberutgaven av tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer