Sex

20 sextips som gjør susen

Litt tamt på soverommet? Sprit opp sakene med disse tipsene fra vår tids største sexguru.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den velkjente og anerkjente amerikanske forfatteren og sexterapeuten dr. Ruth Westheimer har fått - og besvart- omtrent det som er av spørsmål rundt sex.
 • Sexkoden er knekket
 • Her er Westheimers aller beste tips for hvordan dere kan sprite opp kjærlighetslivet.1. Kommuniser med kjæresten din om sex. Det vil styrke samholde dere imellom. Det kan føles ukomfortabelt i starten, men vil bringe dere nærmere hverandre. Fortell partneren din hva du liker best ved sexlivet deres, og ikke være redd for å spørre om dere kan prøve noe nytt eller annerledes. Unngå bare å ta opp de store seksuelle spørsmålene når dere har, eller er i ferd med å ha sex. Snakk om sex utenfor soverommet, for eksempel mens dere går en tur sammen. Da slipper dere å spolere intime stunder.
 • 6 uker til bedre sex
 • 2. Begynn forspillet så tidlig som mulig, gjerne tidlig på morgenen, selv om dere ikke har sex før kvelden kommer. Dvel ved hadet-kysset for dere drar på jobb, framfor bare å haste avgårde. Send hverandre pirrende e-post i løpet av dagen eller ta en varm telefonsamtale. Gi hverandre massasje når dere kommer hjem.Ved å ivareta den følelsesmessige kontakten dere imellom gir dere også næring til lystfølelse og seksuell spenning.3. Husk hver dag at du er et seksuelt vesen, selv om det er hektisk. Ta noen øyeblikk der du tenker på partneren din og kanskje unner deg en liten seksuell fantasistund.4. Planlegg sex. De høres kanskje ikke spennede ut, men dersom begge har travle dager kan sexen fort bli det elemenet som må unngjelde for tidspress. Og kanskje kan vissheten om at du har en seksuell kosestund i vente bidra til en lystigere hverdag.5. Sex skal være gøy. Jo mer moro, jo lettere er det å like. Eksperimeter gjerne med sexleketøy og undertøy. Bra sex handler ikke bare om å oppnå de beste orgasmene, men også om å leke og le sammen.6. Ta en handletur på super'n sammen, og kjøp ting som kan inkluderes i sexlivet. Det kan være alt fra ulike typer frukt, sjokoladesaus eller kremfløte. Dere vil garanter få det gøy på butikken, og sjansen er stor for at dere vil få lyst på hverandre innen dere kommer hjem.7. Ta initiativ begge to. Et seksuelt samliv skal være begges glede, og ansvar. Det trenger ikke være slik at du sitrer av begjær før du foreslår en kosestund. Som regel vil kroppen din reagere på intimitet og beføling, slik at lysten kommer likevel. Og gjør den noen ganger ikke det, trenger dere ikke fullføre akkurat da. Sex er handler om lyst og glede, ikke plikt og prestisje. Mer høytidelig behøver det ikke være - dere får jo sjansen igjen om dere vil.
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 8. Husk at seksuell stimulans er nært knyttet til intellektuell stimulans. Ønsker dere å ha sex med hverandre bør dere snakke sammen framfor å se tv på hvert deres rom. Spør om hva den andre har opplevd i løpet av dagen, planlegg den nesten ferien sammen eller diskuter nyhetsbildet. 9. Prøv å gjette hverandres tanker. Dere er neppe tankelesere, menkanskje finner dere ut at dere er mer på bølgelengde enn dere kanskje trodde. Moro kan det i alle fall uansett være.10. Lat som om at det er siste gang dere ser hverandre på lenge. Se for dere de tåredryppende avskjedsscenene i filmer og forestill dere at det er dere det gjelder. Dette kan kanskje opplevelse som litt tåpelig, men se ikke bort fra at øvelsen kan vekke varme følelser hos dere.11. Lag favorittlister sammen. Hvilke farger liker dere best, reisemål, matretter, eller sengeaktiviteter? Lag to kolonner på et ark, skriv ned dine egne favoritter og så de du tror partneren har. Partneren gjør det samme. Bytt lister. Dere får garantert noe å snakke om.12. Gjør husarbeidet sexy. Hvis du ikke liker å vaske klær, finnes det måter å gjøre det mer interessant på. Den som tar på seg den kjedelige oppgaven har rett til å kreve en striptease eller en annen sexy handling av den andre. 13. Ta tiden. Hvor lenge liker kjæresten din å bli kjærtegnet eller slikket på et bestemt sted? Bruk stoppeklokke og finne det ut. Den første er dette ren moro, men dere har også fått samlet verdifull informasjon til senere bruk.14. Dans. Sitter dere bare der i stua uten noe å gjøre? Sett på en cd og ta en dans sammen. Dere får opp energien, og kanskje får dere lyst til å gjøre andre og mer intime ting også.15. Skriv til hverandre. Hvis det kan føles beklemmende å dele seksuelle fantasier, hvorfor ikke skrive erotiske fortellinger til hverandre? Eller kanskje dere kan skrive en sammen?16. Få slutt på skammen. Hvis årsaken til at dere ikke har sett en erotisk film sammen er at det er flaut å leie denslags på den lokale videobutikken, får dere finne en som ligger litt lenger unna. Det finnes også utleieselskaper som sender filmene i posten. Og internett har dere vel også hørt om?17. Lag film sammen selv. Mange finner det svært opphissende å se seg selv i aksjon på skjermen. La bare ikke filmen ligge og slenge, slik at den havner i feil hender. Det tryggeste er å slette filmen etter at dere har sett den noen ganger. 18. Gå for orgasme. De færreste kvinner kan komme utelukkende av å ha samleie. Finn stillinger der partneren kan kjærtegne klitoris mens dere ligger sammen, og/eller ta ansvar selv.
 • Orgasmens ABC
 • 19. Når det gjelder klitoris, er den svært følsom. For mange kvinner blir det for intenst å bli stimulert rett på, mens det å bli kjærtegnet i området rundt er helt topp.20. Et glass vin eller to kan virke avslappende og dermed bidra til bedre sex etter en stessende dag. For mye alkohol sløver imidlertid sansene, så det lønner seg å skru på korken i tide.LES OGSÅ:
 • 6 uker til bedre sex
 • Slik blir dere gode i senga
 • Den store supersex-guiden
 • Sprit opp favorittstillingen
 • Orgasmens ABC
 • Den store orgasmeguiden
 • Den store sexleketøytesten
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer