Hårfarge

20 veier til vakkert hår

Tipsene som gjør at du alltid ser strålende ut.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dette sier du til frisøren og dette gjør du på badet.

HOS FRISØREN:

To nyanser holder

Vil du farge håret, ikke gjør veldig store endringer. Ta utgangspunkt i din naturlige hårfarge. Vil du ha mørkere eller lysere hår, ikke gå lengre enn to nyanser unna din ekte farge. Da står hårfargen best til de naturlige fargene dine. Du minsker også risikoen for feilfarget hår lavere, og etterveksten vil bli mindre påfallende.

Ikke farge tørt hår

Er det en mettet og kraftig farge du ønsker deg, er tørt og sprøtt hår et dårlig utgangspunkt. Har du slitt hår, kan fargen bli mer blek og blass enn du hadde håpet på. Så ta tilstanden til håret ditt med i betraktningen når du vurderer å farge håret. Rikelig med hårkur og jevnlig klipping sikrer at håret holder seg sunt. Nå er det blonde hårfarger som gjelder. Her får du vite hvorfor.

Vis det, ikke si det

-Jeg vil ha en varm brunfarge, men ikke for rød eller for lys, sier du til frisøren. Og forventer at hun skal forstå. Det er ikke alltid så lett å få tak i hva kundene ønsker, så å ta med utklipp fra for eksempel moteblader av personer med din drømmefarge. Da er det større sjanse for at frisøren forstår hva du mener og at du blir fornøyd. Hvordan du skal få trendfargen, kan du lese her.
 • Kort hår er også en trendvinner denne høsten. Her kan du se 15 korte og kule frisyrer.
 • Vil du ha langt hår? Slik fikse du sparesveisen mens du venter
 • Sjekk opp frisøren

  Når du skal til frisøren, te deg som om du skal på date. Da mener vi ikke at du skal prøve å bli intim med frisøren, men at du skal vise deg slik du er fra din beste side. Ta på deg klær du føler deg vel i, og som du synes sier noe om stilen din. Da blir det lettere for frisøren å tolke hvilken frisyre som vil kle deg best. Er du usikker på hvilken sveis du vil ha, ta en kikk på vårens viktigste hårtrender.

  Følg med i timen

  Ikke la frisyren legge år til alderen. En trendy og tidsriktig sveis som kler ansiktet og stilen din har utrolig mye å si for helheten. Har du ikke vært hos frisøren siden forrige årtusen? Vårens trendfrisyre er det å style selv.Hvordan du skal få trendfargen, kan du lese her.

  Fiks luggen helt gratis

  Har du satset på en kort sveis eller en søt bob-frisyre, er det ofte nødvendig å klippe panneluggen oftere enn lengdene. Finn deg en grei frisør når du klipper deg første gang, som tilbyr gratis stussing av luggen så mange ganger du ønsker etterpå. Du kan også finne fram kjøkkensaksa og klippe vårens trendlugg selv.

  Klipp tuppene

  Sprø tupper og tørt hår er ikke blankt. Vil du ha blankt hår, er første bud å klippe bort de slitte endene. Håret vil se friskere og blankere ut med en gang. Hvis du bader ofte i klorvann eller farger håret ofte bør du klippe tuppene minst annenhver måned.

  Øynene teller

  Når du skal farge håret, er det ikke alltid smartest å ta utgangspunkt i hudtonen. Huden har det nemlig med variere en del med årstiden, og det som ser bra ut til gyllenbrun hud trenger ikke være så fint til høstbleke kinn. Tenk heller at du skal velge en hårfarge som framhever øynene dine.
 • 10 tegn på at du trenger en ny sveis.
 • Usikker på hvordan du vil klippe deg? Dette er stjernenes nye favorittfrisyre.
 • Det er ikke bare Rihanna-sveisen vi alltid vil huske fra 2008.
 • I DUSJEN:

  Godt renset

  Stylingprodukter, svette og balsam kan etterlate rester i håret og gjøre det matt og trasig. Det er derfor smart å ha en rensesjampo som du bruker omtrent en gang i uka.

  Gjør mindre, se bedre ut

  Kutt ned på tidsbruken i dusjen og få vakrere hår. For de fleste er det unødvendig å vaske håret hver dag. Klarer du å holde deg til annenhver dag eller hver tredje, er dette bedre for håret ditt. Når du påfører balsam, hold deg til den ytterste halvdelen av hårstrået. Det er her behovet er størst, og hodebunnen har heller ikke godt av for mye tyngede balsam.Se ti andre hårtips som også gjør underverker for håret.

  Kalddusj er best

  For å få fargen til å vare lenge, bør du unngå å skylle håret med veldig varmt vann da det kan få fargepigmentene til å løsne. Skyll heller håret i så kjølig vann som du orker. Hvilken farge som gjelder nå, kan du lese her.
 • Fiks håret på 1-2-3
 • Stor guide: Blond og blondere
 • 13 veier til reklamefint hår
 • FORAN SPEILET:

  Slik får du større hår

  Når det kommer til hår, er det fortsatt stort, kraftig og tykt som gjelder. Har du ikke naturlig tykt hår, kan du jukse litt. Bruk en volumsjampo når du vasker håret. Etter at du har håndkletørket håret, fordeler du litt volumskum i håret. Bøy hodet framover når du føner det, dette gir et umiddelbart løft til håret. Her er flere tips til hvordan du kan få sexy volum i håret.

  Prøv et serum

  Liker du å rette ut lokkene med en rettetang, er et godt serum nøkkelen til å få glatt hår som varer. Hell en mende tilvarende en femkrone i hånden, og påfør serumet på de ytterste delene av håret. Vil du ha blankt og vakkert hår? Hvorfor du da bør slurve med hårvasken, pluss ni andre tips som gir vakkert hår, får du her.

  Slik blir du festfin

  Har du lyst til å gjøre noe ekstra ut av festfrisyren, er dette en sikker vei til glamorøst hår. Start med å spraye nyvasket og håndkletørket håret med en teksturspray, og blås volum inn i håret med en hårføner. Deretter bruker du en krølltang, og lager myke bølger i håret. Gre lett gjennom med fingrene, og spray over med en tørrspray.

  Prøv vårens trendfrisyre

  Forseggjorte, overstylede frisyrer er ikke helt hot denne våren. Prøv heller er rotete og tilfeldig hårknute, og spray lett over med en tørrspray. På under fem minutter har du en frisyre som holder hele kvelden.

  Quick fix for dårlige hårdager

  Lær deg noen nød-frisyrer som alltid funker på dårlige hårdager. Enten det er en glatt hestehale, utslått hår med et skjerf til hårbånd, eller en skrå flette - en sveis som alltid er bankers uansett hvordan du ser ut når du våkner vil spare deg for mye morgentid og frustrasjon. Ender du alltid opp med håret i strikk? Ingen grunn til å gå rundt med den enkle hestehalen når det finnes frisyrer som dette.

  Spis deg til sunt hår

  Næringsfattig søppelmat er ingen vidunderkur for håret. Vil du ha sunt og friskt hår, sørg for å få i deg nok proteiner og sunt fett. Særlig er Omega-3, som du finner mye av i feit fisk, bra for håret og huden. Her kan du se maten som gjør deg vakker.

  De rette detaljene

  Har du lagt merke til at du aldri ser tykke, rosa hårstrikker i frotté på stjernene? Det er det en grunn til. Slike strikker kan i høyden brukes innenfor hjemmets fire vegger. Velg heller supersmale hårstrikker, lekre spenner eller hårnåler med glitter og stas.

  Få skinnende krøller

  Krøllete og bølgete hår kan se mattere ut enn det trenger, fordi lyset ikke reflekteres så godt i denne hårtypen. Ofte er krøllete hår litt tørt også. Har du mye fall i håret, og ønsker deg blankere hår, kan du bruke en god leave-in-balsam som gir mye fuktighet og vil få det til å se blankere ut. Er du redd for å få fett hår, starter du påføringen ti centimeter fra hodebunnen.

  Hestehale med en twist

  Vil du ha en nydelig og glatt hestehale, prøv denne oppskriften. Bruk en volumspray i det fuktige håret, før du grer det bakover og fester med en tynn hårstrikk. Trekk ut en lokk av håret og tvinn den rundt strikken slik at den skjules helt. Til slutt fordeler du litt hårspray mellom fingrene og stryker ned alle småhår.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer