KK.NO: Uansett om du skal ha frokost, lunsj, kveldsmat eller kanskje dessert, er det alltids mulighet for å ta i bruk det gode gamle vaffeljernet.
Faktisk kan dette også være den kjappeste måten å tilberede maten på.
Er du lei av den tørre brødskiva, kan du for eksempel lage toast i vaffeljernet – som av en eller annen grunn smaker mye bedre enn fra et toastjern. I stedet for å bruke evigheter på å varme opp stekeovnen neste gang du skal lage quesedillas kan du heller slenge dem rett i vaffeljernet.
Til og med når du skal bake småkaker eller cookies kan du ty til nettopp vaffeljernet. Her er det bare å bruke fantasien og prøve seg frem.
Og for å komme i gang kan du prøve ut disse tre supergode tipsene.
LES OGSÅ: Disse vaflene er gull for kroppen

Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOOmelett i vaffeljernet
En omelett er et sunt og mettende måltid som gjør seg godt som frokost eller lunsj, men for utålmodige sjeler kan det føles som det tar litt for lang tid å steke. Lager du omeletten i vaffeljernet vil du derimot ha omeletten klar på null komma niks.
Du trenger:
Egg
Valgfrie grønnsaker – vi har brukt brokkoli og cherrytomat
Salt og pepper, eller annet valgfritt krydder
Slik gjør du: Start med å piske sammen noen egg, alt ettersom hvor mye du ønsker å lage. Pisk gjerne inn en dæsj vann eller melk også om ønskelig. Skjær så opp litt grønnsaker i små biter slik at det får plass i vaffeljernet. Plasser litt grønnsaker i et smurt vaffeljern og bruk en øse til å helle over eggene. Husk på at det ikke er plass til så mye om gangen da det eser ut og lett renner over, lag heller i flere omganger.
LES OGSÅ: Frokosttipsene du vil elske

Søtpotetvaffel med pumpkin spice
Søtpotet er en sunn og smaksrik grønnsak som kan brukes til så mangt, til og med i desserter. Men dersom du strimler den til lange grønnsaksnudler kan den også tilberedes i vaffeljernet.
Denne varianten er krydret med hjemmelaget pumpkin spice krydder, som du enkelt lager av litt malt ingefær, muskat, kanel og litt salt. Den kan nytes enten som lunsj med ost, skinke og litt salat, eller som en vanlig vaffel med brunost på.
LES OGSÅ: Sunnere pommes frittes på 1-2-3

Oppskrift fra: Inspiralized.com
Du trenger:
1 søtpotet
1 egg
Pumpkin spice krydder (ingefær, kanel, muskat og salt)
Slik gjør du: Pisk sammen ett egg og ha i så mye krydder du ønsker. Start så med å strimle søtpoteten ved hjelp av en grønnsaksstrimler, en potetskreller eller en rasp. Varm søtpotetstrimlene litt i en panne i et par minutter, og hell det så over i bollen sammen med egget og bland godt sammen.
Varm opp et smurt vaffeljern og stek søtpotetrøren i noen minutter, og vips så har du en ferdig søtpotetvaffel.

Vaffelbrownie
Har du sansen for sjokolade og knasende sprø kanter så er vaffelbrownies noe du definitivt bør teste ut. Brownies er kjent for å være sprø utenpå og myke inni, men steker du brownies i vaffeljernet vil du få enda mer av den gode sprøheten. Og dersom du har en egen favorittoppskrift på brownies må du gjerne bruke den. Server gjerne med vaniljekesam eller yoghurt, og litt friske bær.
LES OGSÅ: Klart du kan ha pannekaker til middag

Oppskrift fra: Ingrid Espelid Hovig, «Helt enkelt baking»
Du trenger:
150 g smør
3 dl sukker
1 ½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
2 egg
2 ss hakkede valnøtter
2 ts finkvernet kaffe (kan droppes)
Slik gjør du: Oppskriften tilsvarer en hel langpanne, så du kan godt halvere den dersom du vil lage litt mindre. Start med å smelte smøret, så blander du alle ingrediensene i en bolle og rører det godt sammen. Varm opp vaffeljernet og sørg for at det er smurt før du begynner å steke. Ikke ha i for mye røre av gangen, da kan det fort renne over og bli grisete.
LES OGSÅ: Sunt og helt uten sukker

Browniesen vil være ganske myke mens de er varme, som gjør det litt vanskelig å få dem ut av vaffeljernet uten å ødelegge dem. Det kan derfor være lurt å trekke ut kontakten mellom hvert parti du steker, og la det kjøle litt ned før du velter den ut av jernet. Legg den så til avkjøling på rist.