Grønnsaker

3 grønnsaker det alltid er verdt å spise

For mange alternativer i grønnsaksdisken? Disse gir deg næringsstoffene du trenger.

KÅL OG BROKKOLI: Kål (brokkoli er del av kålfamilien) er helt super for kroppen og har mange gunstige fordeler for helsen vår. Visste du at det blant annet kan forebygge kreft? Foto: Media Bakery - Fotolia
KÅL OG BROKKOLI: Kål (brokkoli er del av kålfamilien) er helt super for kroppen og har mange gunstige fordeler for helsen vår. Visste du at det blant annet kan forebygge kreft? Foto: Media Bakery - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er en kjent sak at grønnsaker inneholder mange viktige næringsstoffer kroppen vår er avhengig av. Og det er derfor ikke rart at norske helsemyndigheter anbefaler at vi spiser minst tre porsjoner grønnsaker hver dag.

Mange av oss sliter likevel med å få i oss nok frukt og grønt, og ofte kan det være litt vrient å vite hva man skal velge fra grønnsaksdisken.

For dersom du skal ha to-tre varianter i den planlagte middagswoken, eller til laksen, hva er egentlig best å velge, rent næringsmessig?

LES OGSÅ: Supermaten du bør spise nå

Alle er bra på sin måte

Ifølge Ragnhild Lekven Fimreite, som er autorisert klinisk ernæringsfysiolog på ernæringsfysiolog.no, har de aller fleste grønnsaker noen gode egenskaper ved seg.

– Det er slik at alle grønnsaker er unike på hver sin måte både med tanke på næringsinnhold og smak. Det er derfor variasjon er det beste.

– Dette er kanskje kjedelig å høre, men det er faktisk det smarteste du kan gjøre for å sikre deg mangfoldet av næringsstoffer og for å ikke gå glipp av sentrale komponenter for blant annet celleoppbygging, muskulatur, blodsirkulasjon og immunforsvar, har hun uttalt til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer