Næringsstoffer For Kvinner

3 grønnsaker du bør spise mer av

Er spesielt gunstige for kvinner.

BROKKOLI, SPINAT OG TOMAT ER DE TRE PÅ TOPP: Selv om alle typer grønnsaker er godt for helsa er det likevel noen typer som er ekstra næringsrike og sunne. Disse bør du gå for. Foto: Scanpix
BROKKOLI, SPINAT OG TOMAT ER DE TRE PÅ TOPP: Selv om alle typer grønnsaker er godt for helsa er det likevel noen typer som er ekstra næringsrike og sunne. Disse bør du gå for. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ingen hemmelighet at grønnsaker er svært sunt for oss, og noe vi alle har godt av å spise mer av.

Det er ikke uten grunn at vi anbefales å få i oss fem om dagen.

Selv om alle typer grønnsaker er godt for helsa er det likevel noen typer som er ekstra næringsrike og sunne, mens andre dessverre har litt mindre av de gode næringsstoffene. 

Så hvilke grønnsaker bør du egentlig sette øverst på handlelista?

Den amerikanske legen og helsejournalisten Manny Alvarez, skriver på FoxNews.com hvilke grønnsaker han mener er de beste valgene for kvinner, og hvilke grønnsaker som gir deg minst næring.

LES OGSÅ: Visste du dette om spinat?

Spinat

At spinat er en av grønnsakene han anbefaler kommer kanskje ikke som en stor overraskelse. Når det gjelder næringsinnhold ligger nemlig denne bladgrønnsaken på toppen, med et høyt innhold av mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del vitamin C, og er en flott kilde til folat, vitamin K og vitamin A i form av karotenoider.

Disse næringsstoffene sørger for at spinaten kan bidra med en rekke helsegevinster. Den er sagt å kunne forebygge kreft, holde hjertet og blodårene unge og gjør godt for både hud og hjerne. Det høye innholdet av jern gjør også spinaten til et ypperlig valg for gravide kvinner, siden jern er bevist å skulle være til god hjelp for et sunt svangerskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer