Fru Timian

3 knallgode middager helt uten kjøtt

Vegetarmat trenger absolutt ikke være kjedelig.

VEGETARMAT: Vegetarmat trenger absolutt ikke være kjedelig. Hva med å prøve en herlig grønnsaksgryte med kokosmelk?  Foto: Marit Røttingsnes Westlie
VEGETARMAT: Vegetarmat trenger absolutt ikke være kjedelig. Hva med å prøve en herlig grønnsaksgryte med kokosmelk? Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det går an å spise godt uten å spise kjøtt, fugl eller fisk. Hva med å prøve å få til en middag i uken som er helt vegetar? 

Vi har spurt tre av Norges mest populære matbloggere, Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian, Linda Marie Stuhaug som har bloggen lindastuhaug.blogg.no og Kristine Weber som har bloggen kriweb.no om de har noen smakfulle vegetarretter på lur. 

LES OGSÅ: Sunn fast food på 1-2-3!

Røttingsnes Westlies smakfulle grønnsaksgryte 

- Dette ble en slager i familien! Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte i denne grønnsaksgryten.

- Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der, skriver Røttingsnes Westlie. 

Slik lager du Røttingsnes Westlies smakfulle grønnsaksgryte:

Dette trenger du: 

4 fedd hvitløk3-4 cm fersk ingefær2 ss olivenolje 2 små løk1 rød chili2 ts chilipaste (kan sløyfes)3 gulrøtter1-2 skiver kålrot 6 poteter 2 små pastinakker 2 bokser kokosmelk ½ squash½ rød paprika1 gul paprika ½ brokkoli1 bunt asparges salt pepperKokt ris til servering 

Slik gjør du: Skrell hvitløken og ingefæren og riv dem på den fine siden av rivjernet og ha det i en stor kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter mens du skjærer løken i tynne skiver og finhakker chilien. Hvis du ikke vil ha med frøene, skraper du dem bort med en teskje før du hakker den opp. Ha det i kasserollen sammen med chilipasten, hvis du bruker. Rør det sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer