Frokost

3 pålegg du bør velge nå

Sunne og gode til frokosten.

MAGRE KJØTTPÅLEGG: Rene kjøttpålegg er blant anbefalingene fra ernæringsfysiologene. Foto: All Over Press
MAGRE KJØTTPÅLEGG: Rene kjøttpålegg er blant anbefalingene fra ernæringsfysiologene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Blir det ikke jul uten favoritt-julepålegget?

Julefrokosten er hellig og du skal selvfølgelig kose deg med akkurat det du har lyst på.

Men, prøver du å holde vekten og vil være litt forsiktig med kaloriene, finnes det gode og litt mindre gode valg du kan ta ved frokost- og brunsjbordet.  

LES OGSÅ: Spar kalorier på middagen

Roastbiff og sild

Den tradisjonelle julefrokosten byr på alt fra kjøttpålegg til fisk, oster og posteier, og det er flere sunne alternativer å velge blant.

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh trekker fram tre pålegg som spesielt sunne.

- Roastbiff, julepostei og julesild, lister hun opp.

Roastbiff er av renskåret kjøtt, det er magert og rikt på jern.

- Julepostei inneholder næringsrik lever og er derfor en fin kilde til jern og andre mineraler, folat og andre B-vitaminer, sier von Krogh.

Pålegg av sild er sunne, fordi de gir deg omega-3-fettsyrer, vitamin D og protein. Også klinisk ernæringsfysiolog Kari Sellæg ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt, trekker fram sild som et sunt julepålegg. I tillegg anbefaler hun også røkelaks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer