Sex

3 sexfeller du bør unngå

De styrter forholdet om du ikke passer deg.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du aldri lyst? Unngår du sex? Kommer du ikke? Disse tre problemene kan få uante ringvirkninger om dere ikke tar problemet ved roten.

 • 6 uker til bedre sex


 • 1. Du har ikke lyst

  Mange kvinner opplever å miste lysten på sex i perioder. Midlertidig manglende lyst betyr at kroppen ikke responderer selv om du er i en seksuell setting du normalt ville blitt opphisset i. Du har kanskje lyst i hodet, men du blir ikke våt og er lite sensitiv for berøring og tenner rett og slett ikke. Dette kan igjen føre til at du begynner å unngå sex, noe som er svært ødeleggende for parforholdet.
 • Dette tenner ham mest
 • Bli proff på erogene soner
 • Sex uten akrobatikk


 • Gå til legen: Mye kan påvirke lysten som vi ikke er klar over, som høyt blodtrykk, røyking, høyt kolesterol, hormonforandringer som følge av graviditet eller medisiner.

  Finn problemet: Ofte er det også spesifikke ting som stress på jobben, et dødsfall i nær familie eller gnisninger i forholdet ditt som er årsaken til at lysten plutselig er ikke-eksisterende.

  Vær ærlig: Dersom den manglende lysten vedvarer i et år eller mer, da bør du høre godt etter og være ærlig med deg selv, skriver Ivillage. Er du i feil forhold? Er han en dårlig elsker? Kommer du ikke? Dette kan bli løst, men da må dere faktisk være villige til å prate om det og lære dere mer om hvordan den andre parten fungerer seksuelt.

  2. Du unngår sex

  Enten du har probløemer med å bli opphisset nok eller du ikke har lyst på sex overhodet, så har dere et problem dersom du prøver å unngå sex for en hver pris. Selv om det finnes mange ting dere kan gjøre for å krydre sexlivet og du likevel velger å la være å være seksuelt intim sammen med partneren din overhodet, da er du faktisk nødt til å avgjøre om du vil leve i et sexløst forhold eller om du vil avslutte det.
 • Rådet vi digger: ikke-sex
 • Ja, nei eller kanskje til sex
 • Få det hett med massasje

 • Rydd medisinske årsaker av veien: Gå i første omgang til legen og få ham til å vurdere den generelle helsetilstanden og livsstilen din for å finne ut om problemet er medisinsk eller eventuelt ekskludere dette som en mulig forklaring.

  Ta en beslutning: Ta ansvar for din egen lyst og nytelse ved å finne ut hva som må til for at du skal få lyst. Etter flere år i et parforhold er det ikke like vanlig at lysten kommer av seg selv.

  Sett av tid: Minstemålet bør være å sette av tid én dag i uka til å prate om eller lese om sex. Eller dere kan være intime sammen på en annen måte enn ved å ha sex, for eksempel kan dere massere hverandre. I tillegg, sett av 1 x 3 timer i uka til å gjøre noe sammen utenfor soverommet. Sett disse datene øverst på prioriteringslista, ikke nederst.

  2. Du får ikke orgasme

  Visste du at skjeden er en av de minst følsomme områdene på kvinnekroppen, og at 77 prosent kvinner finner det lettere å komme alene enn med en partner? Nøkkelen til den gode sexen er derfor å ta hensyn til forskjellene mellom menn og kvinner, og gi henne mer tid og ekstra klitorisstimuli dersom målet er en orgasme.
 • Her er orgasmenøkkelen
 • Slik får du den beste orgasmen
 • 50 feil kvinner gjør i senga

 • Undervis deg selv: Det finnes mye god litteratur om onani og orgasmeteknikker. Jo mer du vet om sex, jo større sjanse for å få orgasme.

  Bli kjent med kroppen: De fleste kvinner klarer å få orgasme ved hjelp av en vibrator, men neste skritt er å lære deg å bruke fingrene.

  Lær ham opp: Så er det tid for å lære partneren din kunsten og eksperimentere med oralsex eller et sexleketøy sammen. Jo flinkere dere blir, jo senere i akten kan dere introdusere vibratoren.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer