Middagsoppskrift

3 sunne og superlette middager

Perfekt for deg som ønsker en sunn start på uken.

SUNN OG RENSENDE MIDDAG: Stuhaugs fylte laks med ovnsbakte grønnsaker.  Foto: Linda Marie Stuhaug
SUNN OG RENSENDE MIDDAG: Stuhaugs fylte laks med ovnsbakte grønnsaker. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Føler du deg litt tung og oppblåst etter helgen? Da synes du kanskje det kunne vært deilig å spise noe sunt, rensende og godt til middag de neste dagene.  

Vi har spurt to av Norges mest populære matbloggere om hva de liker å spise til middag når de føler at kroppen trenger en aldri så liten rens.

Kanskje du finner en oppskrift du kan prøve?

SUNN MIDDAG: Røttingsnes Westlies sashimi med mango og koriander. Foto: Marit Røttingsnes Westlie
SUNN MIDDAG: Røttingsnes Westlies sashimi med mango og koriander. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer

LES OGSÅ: 3 middager som øker forbrenningen

Sashimi med mango og koriander

Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian, pleier å lage sashimi med mango og koriander når hun har lyst på noe lett til middag.

- Denne retten synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god på samme tid. I tillegg føles den både «rensende» og godgjørende for hele kroppen, sier hun.

- Den rå laksen er et fantastisk følge til søt og moden mango, noe som kan være grunnen til at denne kombinasjonen er veldig mye brukt. Dersom du vil ha et litt mer mettende måltid kan du servere det med kokt ris til, sier hun.  

Slik lager du Røttingsnes Westlies sashimi med mango og koriander:

Dette trenger du:

  • 2 modne mango
  • 1 rødløk
  • 1 hjertesalat
  • 4 vårløk
  • 450 gram laksefilet
  • 4 - 5 ss sesamfrø
  • 1 potte koriander
  • Soyasaus til servering
     

Slik gjør du:

  • Skrell mangoen. Jeg bruker grønnsaksskrelleren til det, men du kan godt bruke en kniv hvis du foretrekker det. Skjær ned langs sidene der steinen er flat, og fortsett å skjære av kjøttet på de to korte sidene. Del så mangoen i tynne skiver.
     
  • Skrell og del rødløken i to før du skjærer den i løvtynne skiver. Salaten skjærer du i strimler, og vårløken i tynne skiver, litt på skrå.
     
  • Tørk av laksefileten med kjøkkenpapir. Ha sesamfrøene på en tallerken og rull den runde siden av fiskefileten i sesamfrøene. Skjær fisken så i tynne skiver.
     
  • Fordel alt på et serveringsfat, hell soyasaus i en liten skål og finn fram spisepinnene!
     

Kilde: frutimian.no

GODT MIDDAGSTIPS: Stuhaugs gratinerte kyllingform.  Foto: Linda Marie Stuhaug
GODT MIDDAGSTIPS: Stuhaugs gratinerte kyllingform. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du unne deg dessert

Gratinert kyllingform

Linda Marie Stuhaug, som har matbloggen lindastuhaug.blogg.no, har også et par lette middagsoppskrifter på lur.

Den første hun anbefaler deg å prøve, er hennes gratinerte kyllingform.

- Sunne, raske, enkle og likevel smakfulle middager som denne kyllingformen er tipp topp i en hektisk hverdag. Det som er ekstra fint med denne oppskriften, er at den enkelt kan varieres og justeres enten det er to eller ti som skal spise.

- Dette er en middag som krever lite tilberedning, den lager seg selv i ovnen, så da kan du gjøre andre ting mens du venter.

Slik lager du Stuhaugs gratinerte kyllingform:

Dette trenger du:

  • Grønnsaker etter ønske
  • 600 – 700 gram kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet
  • Krydder
  • Ost
     

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader. Kutt masse grønnsaker i passelige biter og legg dem i en ildfast form. Her er det bare å bruke det du liker og har tilgjengelig - jeg brukte denne gangen løk, rødløk, kålrabi, brokkoli, blomkål og paprika.
     
  • Bre over kyllingkjøttdeig eller biter av kyllingfilet, og krydre litt på toppen. Hva med grovkvernet pepper, chili og hvitløk?
     
  • Stek midt i ovnen til kjøttet er gjennomstekt, dette tar rundt 20 minutter, men vil variere.
     
  • Ta formen ut av ovnen, ha over ost og gratiner videre til osten er smeltet og gyllen.  
     
  • Server straks med det tilbehøret du ønsker! Gratengen er knallgod med en liten dæsj sweet chili sauce og kesam. Jeg lagde også ris til resten av familien og det slår alltid godt an.
     

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

SUNN OG RENSENDE MIDDAG: Stuhaugs fylte laks med ovnsbakte grønnsaker.  Foto: Linda Marie Stuhaug
SUNN OG RENSENDE MIDDAG: Stuhaugs fylte laks med ovnsbakte grønnsaker. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Spiser du ikke fisk?

Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker  

En annen middagsrett Stuhaug anbefaler deg å prøve, er hennes fylte laks med ovnsbakte grønnsaker.

- Dette er en lett laksemiddag med mange kjempegode smaker. Den passer like godt til én person som til en hel familie! Med søtpotet blant de ovnsbakte grønnsakene trenger du egentlig ikke noe ekstra tilbehør, men server gjerne med ris hvis det er ønsket.

Slik lager du Stuhaugs fylte laks med ovnsbakte grønnsaker:

Dette trenger du:

  • 8 laksefileter
  • 1-2 bokser kremost urter
  • Krydder
  • 2 mellomstore søtpoter
  • Diverse grønnsaker etter ønske
     

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader varmluft. Vask grønnsakene og skrell de som trenger det. Jeg brukte gulrøtter, kålrabi, gul og rød paprika, squash, sopp, løk og reddiker. Skjær grønnsakene i båter eller, og ha gjerne over en slant olje.
     
  • Krydre grønnsakene godt, jeg brukte litt urtesalt, grovkvernet chili, pepper og hvitløk. Spre så grønnsakene over en langpanne med bakepapir og sett dem i ovnen.
     
  • Visp opp kremost i en bolle. Snitt laksefileten på midten og fyll godt med kremosten. Ha gjerne over litt krydder og fersk gressløk eller dill på toppen om du ønsker det.
     
  • Sett laksen inn i ovnen sammen med grønnsakene når de har stått i 10 til 15 minutter.
     
  • La det stå i ovnen til laksen er gjennomstekt, cirka 15 minutter. Server straks!
     

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer