Te

3 teer du bør drikke nå

Det sunneste du kan ha i koppen.

YERBA MATE: Dette er én av de tre teene du bør drikke i år, ifølge teekspert Kjetil Frøitland Eide.  Foto: Fotolia
YERBA MATE: Dette er én av de tre teene du bør drikke i år, ifølge teekspert Kjetil Frøitland Eide. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det finnes mange gode grunner til å drikke te.

Forskning har vist at te inneholder en rekke ingredienser som blant annet kan styrke immunforsvaret, beskytte mot hjertesykdommer og holde deg slank.

Nå finnes det tusenvis av tetyper du kan velge mellom.

Men hva slags tesorter er de sunneste, mest populære og ikke minst beste du kan velge deg akkurat nå?

LES OGSÅ: Denne teen får deg til å våkne

1. Matcha te

– Matcha er en japansk te som har blitt malt opp til pulver. Du pisker det inn i vann og drikker bladene, da får du i deg alle næringsstoffene. Dette er den aller sunneste måten å drikke teen på, sier Kjetil Frøitland Eide, daglig leder av Norges-tehus.no, til KK.no. 

Matcha er et grønt «levende» tepulver laget av japanske teblader av høyeste kvalitet. Teen lages av de samme bladene som grønn te, men vekst- og behandlingsprosess er annerledes.

Antioksidantinnholdet i matcha-te er hele 137 ganger så høyt som vanlig grønn te. I tillegg inneholder denne teen aminosyren I-teanin, som kan ha en beroligende effekt på sentralnervesystemet, og kan således virke dempende på stress og angst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer