Sunn Salat

3 ting du alltid bør ha i salaten

Ernæringsekspertens anbefalinger for et knallsunt måltid.

TRE TING DU BØR HA I SALATEN: Ifølge enæringsfysiologen bør du alltid sørge for å ha noe friskt og fargerikt, noe ekstra smakfullt og en god dose sunt fett i salaten din.  Foto: pilipphoto - Fotolia
TRE TING DU BØR HA I SALATEN: Ifølge enæringsfysiologen bør du alltid sørge for å ha noe friskt og fargerikt, noe ekstra smakfullt og en god dose sunt fett i salaten din. Foto: pilipphoto - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange av oss får ikke i oss nok grønnsaker i det daglige kostholdet. Helsedirektoratet anbefaler alle å spise minst 500 gram grønnsaker, frukt og bær hver dag. Minst halvparten av dette bør være grønnsaker. 

For å få i deg nok grønt, kan en salat om dagen være et ypperlig valg, men det har mye å si hva du putter i salaten. 

Velger du for eksempel en lys og lite næringsrik salattype og lesser på med en fet og usunn dressing, kan det som skulle være et supersunt måltid fort bli det motsatte.

LES OGSÅ: Så mye salat må du faktisk spise

Tre ting du alltid bør ha i salaten

– Mine topp tre i salaten varierer selvsagt litt etter lyst, sesong og tilgjengelighet, men jeg forsøker alltid å tenke rikelig med det friske og fargerike, noe ekstra smakfullt og en god dæsj av det gunstige fettet, sier Mette Svendsen, klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus. 

Variasjon er viktig både helsemessig og for at maten ikke skal bli kjedelig, men noen ting går igjen også i ernæringsfysiologens salater. 

– Det som alltid er med i min daglige salat er tomater, som gir rikelig med antioksidanten lykopen, vårløk, som gir smak og avokado, som gir gunstig fett, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer