Fifty Shades Of Grey

3 ting du kan lære av «Fifty Shades»

Vil garantert sette fart på sexlivet ditt.

ET BEDRE SEXLIV: Skulle du ønske at du hadde samme sexliv som hovedpersonene i Fifty Shades of Grey? Det kan du ifølge ekspertene få ved å prøve ut tre nye ting.  Foto: Wisky - Fotolia
ET BEDRE SEXLIV: Skulle du ønske at du hadde samme sexliv som hovedpersonene i Fifty Shades of Grey? Det kan du ifølge ekspertene få ved å prøve ut tre nye ting. Foto: Wisky - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som har lest deg gjennom hele «Fifty Shades of Grey»-triologien?

Da har du kanskje fra tid til annen ønsket at du og partneren din hadde et like lidenskapelig og sexy kjærlighetsliv som hovedfigurene Anastasia Steele og Christian Grey.

Vel, det kan dere faktisk få – ifølge ekspertene er det nemlig mye man kan lære av de populære bøkene.

LES OGSÅ:  Helt ny «Fifty Shades of Grey»-trailer

Ta den dominerende rollen under akten

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller til KK.no at handlingen i «Fifty Shades of Grey» spiller mye på det å dominere og det å bli dominert.

- Det å bli dominert eller å dominere er en av de mest populære fantasiene blant både kvinner og menn, så det er ikke overraskende at bøkene har falt i smak hos det norske folk. Jeg anbefaler deg å prøve å være fysisk dominerende i en røff omgang der DU kontrollerer situasjonen - dette kan være like opphissende som en time med het elskov.

- Men husk å forsikre deg om at partneren din er med på det, så du ikke skaper dårlig stemning på soverommet, sier hun.

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, forteller til KK.no at det å ha denne formen for rollespill ikke nødvendigvis trenger å skje i senga.

- Dette kan du holde på med i flere timer før dere har sex. Den dominante kan utøve sin rolle gjennom en hel dag ved å gi ordre, være bestemt eller gi en liten forsmak på hva partneren kan vente seg senere.

- På den måten bygges det opp en seksuell spenning som da endelig vil få utløp når den dominante bestemmer seg for at den underdanige skal få belønningen sin, sier hun.

DOMINER HAN: Ønsker du å sprite opp sexlivet deres mener eksperten du bør prøve å ta kontrollen og dominere partneren din. Foto: apops - Fotolia
DOMINER HAN: Ønsker du å sprite opp sexlivet deres mener eksperten du bør prøve å ta kontrollen og dominere partneren din. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Her er den «vanligste» fetisjen

Prøv dere frem med BDSM

Allerede i den første «Fifty Shades of Grey»-boken kommer det ganske tydelig frem at Christian Grey er en trofast BDSM-tilhenger.

BDSM er en utvidet forkortelse for sadomasochisme og står helt konkret for Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism. Enkelt forklart er det en lek med roller og maktforskjeller hvor det ofte tas i bruk sexleketøy og andre rekvisitter.

- I bøkene skildres det ganske så heftig BDSM. Som nybegynner vil det være lurt å ikke gå helt etter bøkene, da denne typen sex bør ha noen former for sikkerhetsregler. Ikke lat som du mestrer det første gang, det kan fort bli pinlig og faktisk farlig - ikke kvel noen uten å vite hva du gjør!

Dersom du er singel og ønsker å lære mer om denne formen for sex, anbefaler Jensen deg å få innpass i en SM klubb.

- Der kan man se og lære seg noen lure triks, i tillegg til å treffe likesinnede. Dette går absolutt an dersom man har en partner også, men hvis man helst vil at sexlivet skal være privat, vil ikke en slik klubb være det riktige. Da vil det være best å prøve seg frem hjemme på egen hånd, sier hun.

FIFTY SHADES LEKETØY: Etter at bøkene kom har det blitt laget egne leketøy i ekte Fifty shades-stil. Disse fås kjøpt i de fleste erotiske butikker.  Foto: Produsentene/ Fotolia
FIFTY SHADES LEKETØY: Etter at bøkene kom har det blitt laget egne leketøy i ekte Fifty shades-stil. Disse fås kjøpt i de fleste erotiske butikker. Foto: Produsentene/ Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik er våre seksuelle fantasier

Lek dere med håndjern og bind for øynene

En annen ting du og partneren din kan lære av bøkene er hvordan dere kan sprite opp sexlivet ved hjelp av enkle rekvisitter.

Ebbestad forteller at det å bruke bind foran øynene øker følsomheten i resten av sansene og man konsentrere seg om berøring, fantasi og å kjenne pusten til partneren.

- Sett bind foran øynene, knyt hendene på ryggen og vis vei til soverommet. La din partner ligge bundet på ryggen og uten å kunne se, mens du gjør akkurat det du vil for å tilfredsstille han eller henne. Denne pirrende leken passer både for ham og henne, og fremhever følsomheten for det fysiske, siden dere stenger av en sans.

- Siden din kjære ikke ser noe kan man ikke forutse hva som skal skje, og det blir en konstant spenningsfølelse som vil oppleves meget opphissende.

Hun mener også at det kan være en god idé å slå av lyset og ligge inntil hverandre mens du forteller partneren din frekke fantasier - og lar ham gjøre det samme.

- Åpne dere for hverandre, litt etter litt. La ham få smake på ordene dine, se det for seg og tenke på hvordan han kan gi deg det du tenner på.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer