Eggløsning

3 ting du kanskje ikke visste om eggløsning

Kan blant annet gjøre deg uimotståelig for det motsatte kjønn.

MER ATTRAKTIV UNDER EGGLØSNING: Forskning tyder på at menn blir lettere tiltrukket av kvinner under eggløsning.  Foto: JackF - Fotolia
MER ATTRAKTIV UNDER EGGLØSNING: Forskning tyder på at menn blir lettere tiltrukket av kvinner under eggløsning. Foto: JackF - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hver måned kommer det en tid hvor eggene våre slipper seg løs og gir oss enda større mulighet for å bli gravide.

Dette er snakk om en kort periode i syklusen vår, rundt to uker før menstruasjon. 

Men, selv om dette er akkurat like vanlig som den forhatte røde uken, er det helst bare de som prøver å unnfange som har satt seg skikkelig inn i hvordan eggløsningen fungerer og hva den gjør med oss. 

Her er 3 ting du kanskje ikke visste om eggløsning:

1. Du er mer attraktiv for det motsatte kjønn

Tidligere undersøkelser har vist at menn finner kvinner aller mest attraktive under eggløsning.

Noe klart svar på hvorfor har aldri kommet frem. Kan de virkelig merke det? 

Forskere fra University of Cambridge forsøke nylig å løse gåten, og kom frem til det som kan være en liten del av svaret.

Vi blir nemlig litt rødere i ansiktet i tiden rundt eggløsning, selv om det er så minimalt lite at det menneskelige øyet ikke klarer å snappe det opp, skriver forskningsnettsiden Sciencedaily.com. 

Ifølge forskerne bak studien - som er publisert i tidsskriftet PLOS ONE, kan det bety at rødhet i ansiktet hos kvinner en gang i tiden var et ufrivillig signal om optimal fertilitet, men at det siden har blitt dempet ned av evolusjonen, da det er fordelaktig for kvinnen å kunne skjule utvendige tegn på høy fertilitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer