Sex

3 ting jenter blir satt ut av i senga

Det er ikke alle seksuelle overraskelser vi setter pris på.

OVERRASKELSER: Det er slett ikke alt vi setter pris på å bli overrumplet med i senga. Spesielt ikke dersom det kommer helt uten forvarsel. Foto: Plainpicture
OVERRASKELSER: Det er slett ikke alt vi setter pris på å bli overrumplet med i senga. Spesielt ikke dersom det kommer helt uten forvarsel. Foto: Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kvinner og menn har nok noen ulikheter når det kommer til sex.

Jevnt over er vi kvinner kanskje litt mer romantiske enn menn når det kommer til sengevalsen, men det er ikke dermed sagt at vi bare er ute etter romantikk.

Selvsagt kan vi også sette pris på litt nyskapende akrobatikk eller småkinky påfunn, men det er slett ikke alt vi setter pris på å bli overrumplet med.

Spesielt ikke dersom det kommer helt uten forvarsel!

Å bli overrasket med for eksempel en finger i bakenden, et uforbredt forsøk på analsex, eller uanmeldt BDSM kan vippe mange av pinnen. Og det er kanskje ikke så rart.

SKAL VÆRE GODT FOR BEGGE: Sex skal være godt for begge parter, derfor bør man gå forsiktig frem hvis man  skal prøve å overraske med noe ukjent, nytt og uventet på det seksuelle planet. Foto: llhedgehogll - Fotolia
SKAL VÆRE GODT FOR BEGGE: Sex skal være godt for begge parter, derfor bør man gå forsiktig frem hvis man skal prøve å overraske med noe ukjent, nytt og uventet på det seksuelle planet. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer

Det er nemlig ikke alt som føles godt for alle, selv om mannen kanskje tror det.

LES OGSÅ: Litt kinky sex kan være sunt

Fysisk og psykisk smertefullt

SEXOLOG: Sexologisk rådgiver Ulla Aasland, Foto: Hilde Brevig
SEXOLOG: Sexologisk rådgiver Ulla Aasland, Foto: Hilde Brevig Vis mer

Sexologisk rådgiver Ulla Aasland sier til KK.no at om man skal prøve å overraske med noe ukjent, nytt og uventet på det seksuelle planet, så er det viktig å gå forsiktig frem.  

– Om man ønsker å overraske partner med noe man tenker kan gi partner nytelse, kan konsekvensen i stedet være en opplevelse av noe som er uønsket og smertefullt, både fysisk og psykisk.

- Fordi man kan føle at man blir overrumplet. Dette kan i verste fall også være direkte skadelig for partner, sier hun. 

Hun påpeker at all sex skal være frivillig, lystbetont og uten tvang.

Det er derfor ikke greit med overraskelser à la en penis eller finger, brått og uventet inn i rumpa. 

– Om man for eksempel skal føre penis, en finger eller en gjenstand inn analt på partner, må partner være avslappet og klar til å ta imot.

Dette må man bruke tid på. Endetarmen og åpningen rundt endetarmen må stimuleres før man fører noe inn, forklarer sexologen. 

Siden endetarmen ikke produserer naturlig fuktighet er derfor dette med fuktighet superviktig å tenke på i den forbindelse. 

– Grunnen  til at dette er viktig å bruke tid på, er for å hindre smerte, skader og rifter i slimhinner og i verste fall skade på muskulaturen som styrer lukkemekanismen i tarmen, legger hun til. 

LES OGSÅ: Slik er våre seksuelle fantasier

TRÅ VARSOMT: Det er viktig å gå forsiktig frem når man skal introdusere noe nytt i sexlivet.  Foto: Scanpix/NTB
TRÅ VARSOMT: Det er viktig å gå forsiktig frem når man skal introdusere noe nytt i sexlivet. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Kan oppleves som overgrep

Å bli overrumplet med et kvelertak midt under akten er heller ikke noe alle kvinner setter pris på uten videre. 

– Går man med tanker om å prøve analsex eller BDSM, er samtykke og enighet nøkkelen. Prat om hva dere forventer, hva dere har lyst til og hva som er greit å gjøre, på forhånd, sier Aasland. 

Forsiktig kvelning er ikke for amatører, og sexologisk rådgiver Anne Marie Pile er enig i at dette er noe man snakker om før man prøver.

– Dersom man ønsker å utforske BDSM varianten anbefaler jeg at man bruker tid og begynner forsiktig, og avtaler et stopp ord, slik at det ikke skjer overgrep. Det er ofte en hårfint balansegangen mellom hva som er godt og hva som kan oppleves som overgrep, sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

OVER STREKEN: Det er ofte en hårfint balansegangen mellom hva som er godt og hva som kan oppleves som overgrep, Foto: Scanpix/NTB
OVER STREKEN: Det er ofte en hårfint balansegangen mellom hva som er godt og hva som kan oppleves som overgrep, Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Hun advarer også mot å begi seg ut på dette med ukjente partnere og i ruset tilstand. 

– Utforskning av seksualitet og rus er et dårlig konsept og kan ende med at den ene parten opplever at en blir utsatt for overgrep og den andre blir overgriper. Dette kan også påvirke relasjonen og parforholdet negativt, forklarer hun. 

Sex skal alltid foregå mellom to samtykkende partnere, og hun oppfordrer alle par til å snakke sammen om lyster, gleder og grenser.

– Jeg anbefaler alle kjønn å bli kjent med sin egen kropp, seksualitet og grenser, ingen bør gjøre noe de ikke har lyst til. Forhold tuftet på grenseoverskridelser kan bli kompliserte for begge parter, både den som pusher grenser og den som blir utsatt for det, forklarer Pile. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer