Sex

31 dager med god sex

Triksene som gir dere en måned dere sent vil glemme.

- Wham, bam - thank you ma'm? Foto: Image Source
- Wham, bam - thank you ma'm? Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen grunn til å trekke dyna over hodet selv om høsten er her. Når du har hyppig sex tar det seksuelle større plass i bevisstheten din og du vil oppleve økt lyst. Det handler rett og slett at kroppen skaper behov for det den er vant til å få. Har du sjelden sex kan det motsatte skje; du opplever ikke stort behov for sex.
 • Sex gjør deg sexy
 • Dag 1. Sex dere opp

  Ikke bli hverdagslige for hverandre. Fortsett å prøve å se bra ut. Ikke ta partneren som en selvfølge og subb rundt i tøfler og kosebukse. Selvfølgelig skal du slappe av i ditt eget hjem, hver dag kan ikke leves på catwalken, men et minimum av å ta vare på seg selv er bra for deg og for forholdet.
 • Ta testen: Hvor sexy er du?
 • Dag 2. Vær tydelige

  Ta initiativ til å gjøre sexen god for dere selv heller enn å vente og håpe. Er dere litt sjenerte kan ikke-verbal, fysisk kommunikasjon fungere veldig bra på dette sårbare området. Alle mulige indirekte veier er tillatt, dette er ikke en konkurranse i å være mest mulig rå i kjeften. Har dere lest noe bra i en bok så vis det til kjæresten og be vedkommende lese selv. Samme med porno eller annen erotika dere liker. Det kan også være greit å slippe seg litt løs med lyder under sex; da kan dere variere lydene og gi hint på den måten.Det går an å vise hva dere ønsker, hvis det er vanskelig å bruke rene ord. Styr hånden til partneren; si «mer av det!» eller «litt mer sånn» når han/hun er på sporet; snakk om hva som er godt i andre situasjoner enn når dere har sex; fortell om seksuelle fantasier; fortell etter akten hva dere likte.
 • Ta testen: Hvor bra er sexlivet deres?
 • Dag 3. Finn godpunktene

  Her handler det om å finne erogene soner utenom de åpenbare - altså kjønnsorganene. Ligg nakne sammen. Dere trenger en hårnål. Ja, faktisk. Den må være av den typen som er bøyd, slik at den ene enden har to tupper. Den gammeldagse varianten, med andre ord. Denne kan være til god hjelp i jakten på de erogene sonene. Trykk den enden av nålen som har to tupper lett mot huden, og før den sakte over partnerens kropp. På de fleste steder vil det for partneren kjennes ut som at nålen bare har én tupp, men i de erogene sonene vil begge tupper av nålen kjennes. Her sitter nemlig nervene tettere, og området er mer sensitivt.Når de mest erogene sonene er oppdaget er det bare å prøve seg fram med andre gjenstander. Stryk hardt, mykt, fort og sakte. Bruk for eksempel et silkeskjerf eller en myk sminkekost, eller ulike typer stoffer. Hvordan føles semsket skinn mot huden? Lær, eller hva med fløyel?Den som berører spør den andre hvordan det oppleves. Den som blir berørt forsøker kun å konsentrere seg om akkurat det. Bind for øynene kan være til hjelp for å stenge synsinntrykk ute (kanskje kan det virke opphissende også).

  Dag 4. Vær fantastiske

  Hvilke seksuelle opplevelser fantaserer og drømmer dere om? Hva tenker dere på når dere onanerer? Det kan kreve litt mot å fortelle kjæresten dette, men det kan definitivt sparke i gang lysten, og kanskje oppleves partneren mer spennende også.Det fine med fatasier er at de er nettopp det. De er ikke krav vi stiller til oss selv eller partneren, eller nødvendigvis noe vi er nødt til å oppleve. De er tanker som pirrer, enten du har dem for deg selv eller deler dem med andre.
 • Frisk opp med fantasier
 • Ta testen: Hvem er du i senga?
 • Dag 5. Lag ønskeliste

  Sett dere ned og lag hver deres liste over steder dere kunne tenke dere å ha sex. Les så listen høyt for hverandre og forklar gjerne de enkelte punktene nøye. Dere kommer til å få lyst på hverandre. Og i tillegg til deilig sex der og da, har dere to flotte lister dere kan ha mye glede av å krysse av på senere.

  Dag 6. Bli våte sammen

  Gå i dusjen sammen. La vannet være godt og varmt, bruk rikelig med skummende såpe og dusjolje. Stryk på hverandre, masser hverandre, bruk dusjstrålen på hverandre, bli gode, glatte og glade sammen.

  Dag 7. Avtal en kjappis

  Det trenger faktisk ikke være så dumt. Avtale dere om morgenen at dere skal trefefs på badet klokka halv ti om kvelden, vil vissheten om daten være i tankene i timene fram til det skjer. Slik rekker dere å bygge opp en forventning til møtet. Veldig romantisk er dette kanskje ikke, men helt klart pirrende.

  Dag 8. Gi og ta

  Bytt på å gi og ta imot tilfredsstillelse. Den som gir skal bare konsentrere seg om å varte kjæresten opp seksuelt, og ikke kreve noe underveis. Den som tar imot skal bare hengi seg til nytelsen.

  Dag 9. Slipp dere løs

  Her handler det mye om hva som skjer, og ikke skjer, i hodet under akten. Prøv å fokusere mest mulig på nøyaktig det som skjer, beskriv gjerne det som skjer med ord for dere selv. Unngå tanker som «tenk om bestemor så meg nå!», tenk heller «nå gjør han/hun sånn, det kjennes sånn, det var godt, litt mer sånn…» Øvelsen gjør at dere kommer mer i kontakt med kroppen og den seksuelle responsen den gir. Kroppens reaksjoner er moralsk nøytrale, den vet ikke hva som er «rett og galt», den bare reagerer. Forsøk å hengi dere så godt dere kan til reaksjonene.

  Dag 10. Røff lek

  Bind hverandre fast til sengen eller til en stol. Det er opphissende både og kontrollere og bli kontrollert. Flere tips til litt røff sex får du her.
 • Ta testen: Hvor vågal er du i senga?
 • Dag 11. Ta grep

  Hvorfor kaste bort tiden med å kle av seg? Noen ganger kan gjensidig masturbasjon være vel så tilfredsstillende som fullt samleie:
 • For ham: Kvinnen står oppreist eller på kne. Han stiller seg bak henne, legger en hånd på skambenet hennes forfra, og masserer med bestemte bevegelser. En eller to av fingrene kan samtidig berøre klitoris lett. Med den andre hånden fører han bakfra en eller flere fingre inn i vagina (husk glidemiddel hvis hun ikke er våt i utgangspunktet!), og støter dem inn og ut. La samtidig undersiden av hånden gni mot anus og mellomkjøtt. Det varer sjelden lenge før denne intense stimuleringen gir resultater.
 • For henne: Hold rundt penis med begge hender og vri dem i motsatte retninger mens du beveger dem opp og ned. Videre kan du ta grep med begge hender midt på penis, og så føre den ene neven opp og den andre ned. Sjekk med ham hvor fast grep han ønsker du skal ta. Hold en jevnt stigende rytme helt til du kommer opp i veldig raskt tempo. Da slakker du dramatisk av på takten og gjentar prosessen. Du behøver neppe gjøre det mange ganger.
 • Dag 12. Yatzy for voksne

  Alt dere trenger er en terning, en papirlapp, litt fantasi - og hverandre. På papirbiten skriver dere ned handlinger som korresponderer med tallene på terningen. Dere kan velge den uskyldige varianten og føre opp ting som fotmassasje eller et romantisk bad, eller kan utvide grensene litt og sette opp oralsex eller et strippeshow. Når én kaster terningen, er partneren nødt til å levere, til begges forlystelse.

  Dag 13. Ha det på tunga

  En måte for kvinner å få tempoet i samleiet slik de ønsker er følgende: Ha munnkontakt mens han er inne i deg, og prøv å imitere måten han støter på med tunga. Etter hvert kan du endre tempo på tungebevegelsene dine. Han vil da ubevisst forsøke å følge ditt tempo i støtene sine. Og når du får det samleietempoet du trenger, kommer du gjerne raskere.
 • Guiden til god oralsex
 • Dag 14. Kom på topp

  De fleste menn liker at kvinnen sitter øverst, men ofte er dette en stilling det tar lenger tid for begge å komme i, siden hun vanskelig kan komme opp i samme raske tempo som han når hun er øverst. En kjappere variant med henne på topp er når han legger seg på rygg på gulvet - ikke i senga. Framfor å sette seg på knærne over ham sitter hun på huk med fotsålene i gulvet. Hun kan nå bevege seg mye fortere opp og ned.

  Dag 15. Sakte suksess

  Begynn forspillet så tidlig som mulig, gjerne tidlig på morgenen, selv om dere ikke har sex før kvelden kommer. Dvel ved hadet-kysset for dere drar på jobb, framfor bare å haste avgårde. Send hverandre pirrende e-post i løpet av dagen eller ta en varm telefonsamtale. Gi hverandre massasje når dere kommer hjem.Ved å ivareta den følelsesmessige kontakten dere imellom gir dere også næring til lystfølelse og seksuell spenning. Når kvelden kommer gjør alt dere pleier å gjøre når dere har sex, bare at denne gangen skal alt skje som i sakte film. Dere vil blir mer oppmerksomme både på hverandre og dere selv, og sjansen for en ekstra deilig orgasme blir stor når dere tar dere så god tid med kroppene til hverandre.
 • Orgasmens ABC
 • Dag 16. Søtt og godt

  Ta en handletur på super'n sammen, og kjøp ting som kan inkluderes i sexlivet. Det kan være alt fra ulike typer frukt, sjokoladesaus eller kremfløte. Dere vil garantert få det gøy på butikken, og sjansen er stor for at dere vil få lyst på hverandre innen dere kommer hjem.

  Dag 17. Lag film sammen

  Mange finner det svært opphissende å se seg selv i aksjon på skjermen. La bare ikke filmen ligge og slenge, slik at den havner i feil hender. Det tryggeste er å slette filmen etter at dere har sett den noen ganger.

  Dag 18. Sexy måltid

  Det er bare tull at det er en uting med mat i senga. Mange undervurderer hvor mye erotisk som kan gjøres med mat. Glem pisket krem og sjokoladesaus. Gå for frukter og grønnsaker som ikke griser til hele senga i stedet. Prøv avokado, mango, bær og bananer. All mat, unntatt den spesielt krydrede, kan trygt smøres på intime kroppdeler, men det er likevel enkelte ting du må passe på. Vær forsiktig med å føre ting inn noe sted eller å spraye krem inn i kroppsåpninger. Husk at sukkerholdig mat kan føre til gjærinfeksjoner og at olje kan få kondomet til å smuldre opp.

  Dag 19. Brum-brum!

  Har kvinnen en vibrator i skuffen kan hun mer enn gjerne ta den fram sammen med kjæresten. Bruker hun den på klitoris under samleie er samtidig orgasme kanskje ikke lenger bare noe man leser om. Han har ingen som helst grunn til å føle seg truet av den lille innretningen, tvert imot kan det jo hende han får seg en gledelig overraskelse. Opplevelsen av en vibrator mot pungen kan være god grunn til å dele på de gode vibrasjonene.
 • Den store sexleketøytesten
 • Dag 20. Sexy shopping

  Mens det å gå alene i en sexbutikk fort kan føles litt flaut, kan et besøk sammen være både trygt og pirrende samtidig. Dessuten er det en handletur man kan få mye glede av også senere.
 • Slik shopper du sexleketøy
 • Dag 21. Klin til

  Når menn onanerer alene bruker de ofte glidemiddel eller fuktighetskrem for økt nytelse. En helt tørr penis er sensitiv, så da er varsomt håndarbeid gjerne påkrevd. Bruker hun glidemiddel/fuktighetskrem/olje kan hun imidlertid ha litt mer kraft i klypa når hun gir ham en håndsrekning. Glidemidler og olje kan også gjøre samleiet glatt og deilig. Bruk bare ikke altfor mye, da fjernes friksjonen fullstendig. Eventuelt kan dere ta helt av; dekke senga med plast, gni hverandre inn med masse olje og kline til.
 • Den store glidemiddel-guiden
 • Dag 22. Kom sammen

  Ønsker dere å komme samtidig er dette en teknikk som ofte fungerer: La han stimulere hennes klitoris til det er like før hun når klimaks. Deretter penentrerer han henne og lar rytmiske støt utløse orgasmerefleksen henne. Det som skjer er at det lages en bro mellom klitorisstimuli og stimulering via samleie, som gjør vaginalorgasme mulig. Ifølge sexguru Tracey Cox vil mer enn halvparten av kvinner som før ikke har oppnådd vaginalorgasme få det til på denne måten.

  Dag 23. Litt tilkneppet

  Å beholde ett eller to klesplagg på når dere har sex kan gi en følelse av at dere har hastverk og at det er et skikkelig nødstilfelle; dere må bare ha sex, og det med en eneste gang. Det skaper også en visuell følelse av spenning, særlig dersom dere har sexen foran et speil. Hvorfor sex med klærne på kan piffe opp forholdet, samt gode tips finner du her.

  Dag 24. Gjør en liten vri

  Kvinner: Den klassiske misjonærstillingen er populær fremdeles, men gjør en vri og la henne være øverst. Dette er den letteste måten for kvinner å få orgasme på.Menn: Selv om dere ikke får sett hverandre dypt inn i øynene, så kan det være opphissende å la ham ha kontrollen bakfra. Her er det mange muligheter til variasjon: riv henne litt i håret, ta henne på rumpa, kyss henne i nakken eller beføl brystene, men først og fremst: Les kroppsspråket, så merker du om det tenner eller avskrekker henne.

  Dag 25. Bedre oralsex

  Mange ser på det å tilfredsstille partneren oralt som litt løsrevet fra selve samleiet. Det kan legge en demper på sexlysten for noen. Det er lett å føle at det er «noe man må få gjort» for rutinens skyld. Prøv i stedet å integrere oralsexen og samleiet:Kvinner: I stedet for å gå rett på sak, kyss og berør områdene rundt penis. Start med å vekselvis blåse og kysse huden på lårene, magen og vent med penis til slutt. Bare husk å være forsiktig, menn er veldig forskjellige, noen vil ha det mykt, andre litt røffere. Menn: En feil enkelte menn gjør er å bevege tungen for intenst mot klitoris. I stedet for å stikke tungen ut og inn i ekspressfart, forestill deg at du spiser is. Et annet og litt mer avansert tips er å bruke tungen til å skrive alfabetet rundt klitoris.
 • Slik får du ham dit du vil
 • Dag 26. Dirty, men deilig

  Småfrekke replikker på sengekanten kan virke både opphissende og befriende. Skittensnakk spiller på det litt forbudte ved sex. Vi føler gjerne litt skyld og skam ved ting vi liker godt, særlig kroppslige ting. Da kan det føles forbudt godt å ta dette såkalt ulovlige og urene helt ut.
 • Ta testen: Hvor lysten er du?
 • Dag 27. Sitt ned

  Dette er den ultimate kjappis-stillingen. HUn setter seg på kanten av kjøkkenbenken eller spisebordet med fronten vendt mot partneren, og la ham ta seg stående. Et utmerket utgangspunkt for grundig stimuli av g-punktet. Hardt og dypt er stikkord her. Det er viktig at hun er godt tent, ellers kan det bli vel intenst. Forvent ikke at han varer veldig lenge, dette er en stilling det kan være vanskelig å holde igjen i.
 • 28. Sannheten om g-punktet
 • Dag 29. Ta den ut

  Sex under åpen himmel kan være spennende. Slik sex er ofte improvisert, spontan, heftig - og dessverre også ofte fort gjort. Men hva gjør vel det, dere kan jo bare gjøre det en gang til?

  Dag 30. Se porno sammen

  Lei en film eller gå på nettet - der finnes det en rekke steder med god og gratis porno. Opplevelsen av å gjøre noe «forbudt» sammen vil garantert pirre. I tillegg blir dere oppmerksomme på hverandre, fordi det er spennede å se hvordan den andre reagerer.

  Dag 31. Ta en drink

  Ha en kopp varm te og et glass isvann stående på nattbordet når dere skal ha sex. Bytt på å være den som drikker. Veksle mellom å drikke kald og varm væske. La væsken forbli litt i munnen før den svelges, slik at tungen tar til seg temperaturen, før partnerens kropp får nyte godt av tungen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer