Date

34 date-tips

Kino og middag på café er kjedelig. Her er mange spenstige forslag til deg og daten din.

SNIFF, SNIFF: Menn kan lukte når du har eggløsning, viser forskning. Foto: Colourbox.com
SNIFF, SNIFF: Menn kan lukte når du har eggløsning, viser forskning. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det går mot vår og sommer, og mange kjenner at sommerfuglene har begynt å krible i magen alt – og særlig hvis du har en potensiell partner inn i bildet. Hvem vet, kanskje du skal tilbringe påsken eller forsommeren med heftig dating?! Hvorfor ikke finne på noe som er litt mer kreativt og morsomt enn å gå på kino eller tur i parken. Boken 500 Great Dates, som magasinet Redbook har gitt ut, kommer med en rekke forslag til deg og daten din.
 • 101 romantiske ideer
 • Dette motstår han ikke
 • Typene du ikke burde treffe igjen
 • Verre date får du ikke
Under er noen av datene som nevnes i boken. Disse som passer for alle - enten du har det travelt eller ikke, har mye eller lite penger eller har mange eller ingen barn.

Middag og kino med en vri

1. Gjør kvelden til en ”miniferie” ved å matche maten dere skal spise og filmen dere skal se. Skal dere se italiensk drama, spis pasta, eller velger dere kung-fu action, bestill kinesisk take-away. Har valget falt på en fransk film noir, kan dere starte kvelden på en fransk bistro eller lage hjemmelaget bouillabaisse. Boken 500 Great Dates sier ikke noe om norske filmer, men da blir det vel fårikål eller ovnsbakt laks (Grandiosa blir litt vel uromantisk).
 • Sushi for nybegynnere
 • Kjærlighetsmåltidet
 • 2. Velg en restaurant med små bord. Eller enda bedre: Sitt ved siden av hverandre så dere kan sitte tett.3. Hvorfor bare date på kvelden? Hva med brunsj og en matiné? Billigere blir det ofte også!4. Spis på en restaurant med høy musikk eller som har dansegulv. Selv om du er tidenes dårligste danser, kan dere likevel bevege dere til rytmene under middagen. 5. Se barnefilmer og le som om du var en liten unge. Det er deilig å le selv, og det er deilig å se den andre le seg skakk. 6. Lag din egen ”drive-in” variant. Last ned en film på laptopen og kos dere med den ute i en park eller i et hjørne på en kaffebar. Les også: Her har noen hatt sex

  Billige dater

  7. Kom dere ut og vær ute hele dagen. Bruk skog og mark for alt det er verdt.8. Bli svette sammen. Det vil lette på stemningen hvis dere får opp pulsen og hjelper hverandre mot et mål som krever litt innsats. Gå på en spinnigtime på treningssenteret eller løp en halvmaraton sammen ute i skogen. 9. Gå på museum. Er ikke daten din kunstinteressert? Museum handler ikke bare om Munch, Picasso og Monet. Dere kan gå på historisk museum, teknisk museum eller småflaskemuseum.10. Dra på camping. Her vil dere ikke bli forstyrret av TV-en, og dessuten blir natten ekstra lang. Dere kan krype inn i soveposene lenge før solen går ned.11. Sjekk ut markedet. Selv om dere ikke skal kjøpe ny bil, nytt hus eller nye klær, kan dere likevel sjekke ut markedet ved å prøvekjøre, gå på visninger og vindusshoppe. Dette kan bringe mange interessante temaer på banen!12. Klisjeens date – se på solen gå ned. Gå til det høyeste punktet i byen dere er i, og når solen er i ferd med å forsvinne lar dere følelsene og romantikken ta overhånd.
  • Drømmedate for en hundrings
  • Topp 3 finanskrise-aktiviteter
  • Romantikk på lavbudsjett

  Romantiske ideer

  13. Kjør reprise. Har dere vært på date sammen tidligere, kan dere kjøre en reprise av den første daten deres. Prøv å huske hva dere snakket om, og bli kjent med hverandre på nytt.14. Gourmet piknik. Dra til matbutikken og fyll vognen med masse godt snadder: hummer, salater, chevre eller annen god ost, belgisk sjokolade, fersk juice og så videre. Så går dere til det mest romantiske stedet i byen. Les også: Piknik uten pes15. Du skal glitre. Selv om dere bare skal til stamrestauranten hvor dere har vært hundre ganger før, få på dere finstasen og pynt dere ordentlig. 16. Gå på dansekurs. Selv om du ender med å tråkke på partneren din i ett sett, er du nødt til å fokusere både på din egen kropp og han sin kropp, og hvordan disse beveger seg sammen. Gå for romantiske danser som vals og salsa. Få sving på sakene17. Ro ro til fiskekjær. Lei eller lån en båt av noen. Ta med mat og drikke og ro så langt dere orker og nyt solnedgangen.18. Gå til en spådame. Det spiller ikke noen rolle om det hun sier stemmer eller ikke. Morsomt blir det uansett, å høre hvordan en ukjent leser tankene deres. 19. Ha en billedskjønn date. Dra på date, ta med et kamera og ta masse bilder. Spar på bildene og dra dem frem ved en senere anledning. 20. Utfordre den andre. Dra på shopping og utfordre hverandre til å kjøpe den mest romantiske og intime gaven noen gang. MEN: Den kan ikke koste mer enn 150 kroner og den må kunne anvendes den samme kvelden. 20 ting kvinner fortjener21. Dra til ingen steder. Ingen pakking, ingen planlegging og ingen anelse. Bare sett dere i bilen og kjør av sted. Kjør til dere blir sultne og stopp et sted. Her kan dere kanskje utforske litt. Dere følger så mange planer og rutiner ellers i livet, så hva med å følge hodet og hjertet en gang i mellom?

  Hjemme i huset

  22. Hjemmelaget strømstans. Det blir ekstra romantisk når alt er svart og mørkt. Men du trenger ikke gå og håpe på at Hafslund skal kutte strømmen. Gjør det selv! Skru av alle lys (ja, til og med mobilen), lukk gardiner og tenn noen stearinlys. Styr unna helgefella23. Romantisk TV-date. Er dere hekta på fredags-TV? Sørg for å ha masse nypoppet popcorn, en god flaske vin og masse deilig snacks tilgjengelig. Og våg dere til å se på noe annet enn Gullrekka. Skal dere se film, kan dette være greit å vite: Ifølge WebMD viser en spørreundersøkelse på 1200 personer at 63 prosent mener det er best å se en komedie på date, 23 prosent foretrekker drama, 10 prosent vil ha en gammel klassiker mens 5 prosent går for skrekkfilmen. Filmer du bør se i kveld!24. Mat hverandre. Kutt opp mange biter av romantisk mat som mango, papaya og jordbær. Og mat hverandre. Supersex med alle sansene

  Speed date

  25. Spis frokost sammen. Er det full fart på dere begge? Møt hverandre på en kaffebar på morgenkvisten og ta morgenkaffen og frokosten der. Eller ta med hjemmefra og møt hverandre på busstasjonen.26. Date på telefonen. Legg alt til side, sett deg i en behagelig stol langt unna andre forstyrrelsesmomenter som barn, PC og TV og snakk sammen i telefonen, i minst et kvarter.27. Natten på hotell. Det er ikke alltid dagen er lang nok til å få til en date, i tillegg til alt annet. Da kan dere benytte dere av natten! Sjekk inn på et hotell i nærheten. Selv om det ikke er et fem-stjerners hotell, vil dere uansett få følelsen av luksus når dere kan subbe rundt i morgenkåpe, bestille rom-service, velte dere rundt i badekaret og henge opp et ”ikke forstyrr” skilt som faktisk funker! Her vil han ha sex

  Dater han vi elske deg for

  28. Konsert. Overrask ham og dra ham med på en konsert som han vil elske.29. Stambaren hans. Insister på at daten skal foregå på stambaren hans. Og her har de forhåpentligvis et billiardbord eller dartspill. Litt sunn konkurranse er alltid bra!30. Lær dere noe kult. Å lære noe i fellesskap vil føre dere enda tettere sammen. Dere kan for eksempel gå på dykkekurs eller på språkkurs og planlegge en reise til landet de snakker dette språket.Dette imponerer ikke menn likevel

  Uten barnevakt. Ikke noe problem!

  31. Ta med barna på daten. Det er mange dater barna kan være med på: bowling, minigolf og skøyter. Hvis dette er ting barna dine liker ekstra godt vil de konsentrere seg om dette, og ikke forstyrre samtalen deres. 32. Gå på tivoli. Et tivoli er både gøy for barna og for dere to. Tenk hvor tett dere kan gå sammen i spøkelseshuset og hvor hardt dere holder hverandre i berg-o-dal banen? Eller hva med litt klining mens dere spiser sukkerspinn? Sextips til ferske foreldre

  Få fart på sakene

  33. Treff hverandre på ettermiddagen. Eller på morgenen - og få til en kjappis. Få slutt på A4-tilværelsen og få litt action i forholdet igjen! Dere vil få følelsen av at dere gjør noe ulovlig og det kan sprite opp et hvert forhold. Få maks ut av kjappisen34. Gjør noe uventet. Fortell ham hvor kjekk du synes han er, og si hvordan du har tenkt til å utnytte ham senere. Eller dra på en joggetur sammen og avslutt treningen med et nakenbad i sjøen eller snøbasing i hagen. Noen råd om dating til slutt: 1. Sørg for at annenhver date foregår utenfor husets fire vegger. 2. Avtal på forhånd hvem som skal planlegge daten, ellers kan dere ende opp med å ikke gjøre noe. 3. Del på hvem som skal planlegge daten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer