Mensen

4 av 10 har løyet om å ha mensen

For å slippe sex, droppe treningen eller forklare dårlig humør.

AVSLØRT: - Ikke fortell resten av laget at jeg bare ikke gadd å trene i dag ...  Foto: Michele Constantini / PhotoAlto
AVSLØRT: - Ikke fortell resten av laget at jeg bare ikke gadd å trene i dag ... Foto: Michele Constantini / PhotoAlto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Føler du deg truffet? Har du kanskje løyet på deg mensen en gang eller tre?

Som nevnt over har altså fire av ti kvinner gjort det en eller flere ganger, skal vi tro en undersøkelse fra Storbritannia gjort på oppdrag for legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline.

38 prosent av de 1.000 kvinnene som ble spurt innrømmet at de skyldte på mensen for å slippe unna sex eller trening, eller hvis de var i dårlig humør, skriver Dailymail.co.uk.

Går vi tallene nærmere i sømmene svarte en av syv at de hadde latt som de hadde mensen for å unngå en hyrdestund. 20 prosent hadde forklart dårlig humør med at de hadde mensen, enda det ikke stemte.

Visste du forresten at du ikke engang kan skylde på PMS om du er sur?

Sofakos vs. svetteøkt

Den vanligste grunnen til at de spurte hadde løyet på seg mensen var imidlertid forå slippe unna trening. Og en god del innrømmet også å bruke mensen som unnskyldning om de ville slappe av i sofaen og kanskje skeie ut med favorittsnacksen.

Har du noen gang løyet om mensen for å slippe unna noe?

Nei, jeg er heller ærlig hvis jeg ikke vil ha sex eller trene, eller er i dårlig humør
 
(48%)
Ja, for å slippe sex
 
(22%)
Ja, for å slippe å trene
 
(12%)
Ja, på grunn av alle de overnevnte situasjonene
 
(10%)
Ja, for å forklare dårlig humør
 
(8%)
KOM IGJEN: Du angrer jo aldri på at du tok en treningsøkt! Foto: 6PA/MAXPPP
KOM IGJEN: Du angrer jo aldri på at du tok en treningsøkt! Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer

Best å være ærlig

En hvit løgn innimellom går sikkert bra, men du bør ikke gjøre det til en vane å lyve om mensen for å slippe sex. I stedet bør du stikke fingeren i jorda og tenke gjennom hvorfor du ikke vil ha sex - særlig hvis dette skjer ofte. Kanskje du er for sliten? Da bør du heller si det.

Kanskje sexlysten er borte? I så fall kan p-pillen være grunnen. Kanskje du opplever smerter under samleiet? Da bør du sjekke deg for eventuelle kjønnssykdommer, sopp- eller bakterieinfeksjon eller hormonforandringer. Gå til legen din og få orden på det.

LES OGSÅ: Slik får du sus over sexen igjen

Trening hjelper alltid

Å lyve på seg mensen for å slippe å trene er vel egentlig å lure seg selv. Du har alltid godt av å røre på deg, men om du innimellom har dager da energinivået er på bånn er det selvsagt greit å droppe den hardeste treningen.

Vær ærlig å si at du er for sliten i stedet for å si at du har mensen. Uansett vil trening hjelpe på menssmerter. I uken før du får mensen skal du imidlertid være forsiktig med jogging.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer