Catwalk

4 av 10 modeller sulter

Spiseforstyrrelser blant modeller er mer utbredt enn man har trodd.

4 av 10 modeller sulter
Publisert
Sist oppdatert
En utredning om britiske modellers helse viser at opp til 40 prosent kan lide av livsfarlige spiseforstyrrelser, skriver Daily Mail.

Dødsfall utløste reaksjoner
Debatten om magre modeller har lenge rast. Særlig tok den seg opp etter at tre søramerikanske modeller sannsynligvis døde av anoreksi eller underernæring. Samtidig besluttet det britiske moterådet å gjennomføre en undersøkelse om helsetilstanden til landets modeller.

LES OGSÅ: Syltynt fra designerne
LES OGSÅ: 60 år med Dior

Rapporten offentliggjøres i sin helhet først i neste uke, men Daily Mail har fått se deler av den allerede nå. Resultatet viser at problemet med spiseforstyrrelser er betydelig mer utbredt enn man kunne ane - mellom 20 og 40 prosent av modellene antas å lide av anoreksi, bulimi eller annen form for spiseforstyrrelse.

LES OGSÅ: Tynne og triste
LES OGSÅ: Lakserende modeller

Forbud hjelper ikke
- De kaster opp, bruker avføringsmidler eller drikker enorme mengder vann for å kontrollere vekten. Det er veldig farlig - de kan dø, sier psykiater Adrienne Key, som har ledet arbeidet med utredningen.

Hun tror ikke at løsningen er et forbud må såkalte «size zero»-modeller. Key mener heller at aktørene i motebransjen må få kunnskap om problemene for raskere å kunne oppdage hvilke modeller som er i faresonen.

- Industrien må forstå at det ikke bare finnes anoreksi og bulimi. De tror at de kan identifisere hvilke jenter som har problemer, men det kan de ikke, sier hun til Daily Mail.

LES OGSÅ: Ja til syltynne modeller
LES OGSÅ: Modellene knuser selvtilliten

Den svenske modellen Marianne Berglund har BMI på 16,1.
Den svenske modellen Marianne Berglund har BMI på 16,1. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer