Hudpleie

4 steg mot vårvakker hud

Triksene som gir vinteransiktet en ny start.

DET FINNES TRIKS SOM FÅR DEG TIL Å STRÅLE: Om vinteren blir huden tørrere på grunn av lave temperaturer ute, og tørr, varm luft inne. Bli kvitt de døde hudcellene med en mild ansiktsskrubb, men hold den unna huden rundt øynene. Foto: Image Source/All Over Press
DET FINNES TRIKS SOM FÅR DEG TIL Å STRÅLE: Om vinteren blir huden tørrere på grunn av lave temperaturer ute, og tørr, varm luft inne. Bli kvitt de døde hudcellene med en mild ansiktsskrubb, men hold den unna huden rundt øynene. Foto: Image Source/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endelig er våren rett rundt hjørnet! Vi gleder oss til å bytte ut vinterblek hud med en kledelig vårbrun farge - for går det an å bli gustnere i huden enn vi er nå på tampen av vinteren?

Men det er ikke bare å rigge seg til i solveggen ved kafébordet og myse. Først bør du gjøre huden din vårklar, og ikke minst - du må beskytte den mot sterk vårsol.

LES OGSÅ: Du bør bytte foundation nå når våren er herFram med ansiktsskrubben

Om vinteren blir huden tørrere på grunn av lave temperaturer ute, og tørr, varm luft inne. Bli kvitt døde hudceller med en mild ansiktsskrubb. Du trenger ikke kjøpe en rådyr en, men pass på at den har fine korn som ikke ødelegger sart ansiktshud. Og holdskrubbkremen langt unna øyepartiet - den tynne huden her tåler ikke slik behandling.

Legg en fuktighetsmaske

Etter skrubben bør du legge en kjølende fuktighetsmaske. Da sikrer du at huden får næringen den trenger, og den vil bli mye finere og mer glødende etterpå. Har du aloe vera gele fungerer dette helt fint som fuktighetsmaske. Smør på et tykt lag, og la det sitte i 10-15 minutter. Du kan også mage din egen maske - se fine oppskrifter her.

Bytt dagkremen

I vinter har du sikkert brukt en fetere krem enn vanlig for å holde huden fuktig. Nå kan du bytte til en lettere dagkrem som gir fuktighet uten å inneholde så mye oljer. Den bør også ha solfaktor i seg, for da er du sikret mot skumle uv-stråler, uansett.

Putt solkremen i veska

Som nevnt er sola sterk nå på våren, og derfor bør du alltid ha en liten solkrem i veska, for de spontane kaffepausene på en benk i parken, eller de iskalde halvliterne på en uterestaurant etter jobb. Da slipper du å bli brent, og forebygger rynker og solskader i fremtiden. Befinner du deg i Norge er faktor 15 mer enn nok, ifølge hudlegene.

Jukse litt? Enten kan du sminke deg til en fin brunfarge, men pass på at du gjør det riktig. Alternativt bruker du selvbruningskrem. For best resultat bør du følge denne oppskriften.

EN GOD START: En skrubb etterfulgt av fuktighetsmaske gir huden glød. Foto: Colourbox
EN GOD START: En skrubb etterfulgt av fuktighetsmaske gir huden glød. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer