Kosthold

4 sunne matvarer det er fort gjort å spise for mye av

Selv om det er bra for deg, bør du være flink til å kontrollere porsjonene.

SPISER DU FOR MYE? Det finnes mye som smaker godt som også er bra for deg - for eksempel smakfulle frokostblandinger, men dersom du er opptatt av vekten bør du ikke spise for mye. Og de fleste spiser faktisk dobbelt så mye som anbefalt.  Foto: bit24 - Fotolia
SPISER DU FOR MYE? Det finnes mye som smaker godt som også er bra for deg - for eksempel smakfulle frokostblandinger, men dersom du er opptatt av vekten bør du ikke spise for mye. Og de fleste spiser faktisk dobbelt så mye som anbefalt. Foto: bit24 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er heldigvis ikke sånn at alt som er godt er usunt.

De senere årene har det jo faktisk også kommet frem at sjokolade har sine fordeler - og ikke bare den mørke varianten, men også melkesjokolade. 

Ja, ernæringsekspertene understreker at det ikke nødvendigvis er så farlig hva du spiser, så lenge du passer litt på mengdene.

Blir det for mye, kan det meste bli usunt - spesielt hvis du vil passe litt på vekten. Her er noen sunne matvarer mange av oss har en tendens til å overdrive inntaket av.

LES OGSÅ: Denne bør rives, ikke skjæres

Frokostblanding

Du har kanskje fått med deg at frokostblandingen din kan være en sukkerbombe? For eksempel inneholder All Bran gjerne mer sukker enn Corn Flakes.

Men velger du riktig, er frokostblanding helt klart en smart måte å starte dagen på. 

Likevel bør du ikke spise ubegrensede mengder - spesielt når det gjelder kompakte varianter som granola. Med tørket frukt og nøtter inneholder den også en god del kalorier - som er vel og bra for energi som varer, men som raskt kan bli mye kalorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer