The Oscars

5 filmer du må skynde deg å se

Gjør det ekstra spennende å se på Oscar-utdelingen i år!

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvordan få maks ut av Oscar-utdelingen 22. februar? Jo, se filmene som er nominert, for da blir det ekstra spennende.

Ikke minst nå som «The Imitation Game», filmen til norske Morten Tyldum, er nominert til Oscar i hele åtte kategorier.

Både i kategorien beste regi og beste film, men Benedict Cumberbatch er også nominert for beste mannlige hovedrolle, og Keira Knightley for beste kvinnelige birolle.

Ja, pluss at det kan tikke inn priser for beste originalmusikk, beste produksjonsdesign, beste filmredigering og beste adapterte manus, da.

- Det er jo fantastisk. Jeg er så stolt og glad på vegne av de fantastiske medarbeiderne mine som også er blitt nominert, blant annet klipperen og komponisten. Selv om dette er en liten film, har jeg fått med meg noen av de beste i verden, fordi de har trodd på filmen, sier Tyldum til Aftenposten.

Se trailerne til fem av de nominerte i kategorien beste film, her:

1. «The Imitation Game»

Filmene Morten Tyldum kanskje er mest kjent for, er «Hodejegerne» og «Buddy». I «The Imitation Game», som er basert på en sann historie, følger vi matematikeren Alan Turings forsøk på å knekke det tyske krypteringssystemet Enigma under andre verdenskrig.

Og med seg har Alan, som spilles av Benedict Cumberbatch, kodeknekkeren Keira Knigthley i rollen som Joan Clarke. Senere i filmen vil Alan også straffes for at han er homofil.

KNEKKER MATEMATIKKPROFESSOREN NAZISTENES KODEMASKIN?: Keira Knightley, Matthew Beard, Matthew Goode, Benedict Cumberbatch og Allen Leechthe i norske Morten Tyldums Oscar-nominerte film «The Imitation Game». Foto: REX/Snap Stills/All Over Press
KNEKKER MATEMATIKKPROFESSOREN NAZISTENES KODEMASKIN?: Keira Knightley, Matthew Beard, Matthew Goode, Benedict Cumberbatch og Allen Leechthe i norske Morten Tyldums Oscar-nominerte film «The Imitation Game». Foto: REX/Snap Stills/All Over Press Vis mer

Filmen har vært vist på norske kinoer siden 25. desember.

2. «Theory of everything»

Hvem har vel ikke latt seg fascinere av den berømte britiske fysikeren Stephen Hawking? I denne romantiske biografiske filmen får vi et innblikk i kjærlighetsforholdet til han og hans kone Jane.

Filmen er basert på boken «Travelling to Infinity: My life with Stephen» av Jane Hawking. Regien er det James Marsh som har, og manuset er skrevet av Anthony McCarten. Hovedrollene spilles av Eddie Redmayne, som er nominert til beste mannlige hovedrolle, og Felicity Jones, som er nominert i kategorien beste kvinnelige hovedrolle.

Norgespremiere er 6. februar!

3. «Boyhood»

Dramafilmen «Boyhood» er skrevet, regissert og produsert av Richard Linklater. I hovedrollene treffer vi Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke og Lorelei Linklater.

Her følger vi den lille gutten Masons oppvekst med storesøster Samantha og sine skilte foreldre. Han har både små og store problemer, og vi er med ham helt til han fyller 18 år.

Det som er spesielt med denne filmen, er at den er laget over en 13-årsperiode, der man følger hovedrolleinnehaver Ellar Coltrane fra barndommen og gjennom hele tenåringsoppveksten. 

Filmen hadde premiere 22. august, og går fortsatt på kino!

4. «Selma»

Denne historiske dramafilmen har fått sitt navn fra stemmerettsmarsjen for sivile rettigheter som gikk fra Selma til Montgomery i Alabama i 1965.

Vi får historien om hvordan Martin Luther King Jr, som spilles av David Oyelowo, og hans medhjelpere, forandrer historien for alltid.

Ava DuVernay har regien, og andre skuespillere vi treffer er Tim Roth, Cuba Gooding Jr., Tom Wilkinson og Oprah Winfrey.

Filmen har premiere i Norge 20. mars, så du rekker akkurat ikke å se den før Oscar-utdelingen.

5. «Whiplash»

På med jazzbrillene! Her får vi historien om hvordan en ung trommeslager ofrer alt for å bli en av verdens beste jazzmusikere.

Andrew Neyman, som spilles av Miles Teller, er 19 år og går på USAs beste musikkakademi. Som mentor har han den fryktede jazzlæreren Terrence Fletcher, som spilles av J. K. Simmons.

Regi: Damien Chazelle
Skuespillere: Miles Teller, J.K. Simmons, Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser, Austin Stowell, Nate Lang

Filmen hadde premiere 9. januar.

Vinnerne av Oscar-statuettene annonseres på prisutdelingen søndag 22. februar - norsk tid blir det natt til mandag. Her hjemme blir showet vist på TV6.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer