Te

5 gode grunner til å drikke te

Kan ha en positiv effekt på vekten og motvirke sykdom.

TE: Det å ta seg en rykende varm kopp te har flere helsegunstige fordeler enn det du kanskje trodde.  Foto: Es75 - Fotolia
TE: Det å ta seg en rykende varm kopp te har flere helsegunstige fordeler enn det du kanskje trodde. Foto: Es75 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som kun drikker te når de trenger å få varmen igjen etter en lang dag ute, eller når halsen verker og nesa renner som verst?

Ja, te kan både varme og lindre, men visste du at den varme drikken også har en rekke andre helsegunstige effekter?

Nedenfor får du 5 gode grunner til å drikker mer te:

LES OGSÅ: Varm drikke som er gull for helsa

1. Te gir bedre evne til å utføre problemløsning

En tidligere studie utført av forskere knyttet til matvareprodusent Unilever, viste at det å ta en te-pause i løpet av arbeidsdagen kan gi bedre humør, samtidig som det også forbedrer evne vår til å utføre kreativ problemløsning (les mer om studien her).

Studien, som ble utført i Nederland, involverte 150 personer – hvor 116 av dem var kvinner som beskrev seg selv som faste te-drikkere.

Resultatet av studien viste at de som drakk te hadde et sterkere ønske om å lykkes med oppgavene enn de som drakk vann, samtidig som de også hadde en raskere responstid når de møtte på vanskelige oppgaver.

LES OGSÅ: Slik påvirker kaffe kroppen

2. Te-drikkere har bedre helse enn andre

En annen studie, presentert av den franske forskeren og professoren Nicolas Danchin under the European Society of Cardiology i fjor, viste at de som drikker te hver dag, ser ut til å ha bedre helse enn andre. Blant annet mente de at te-drikkere lever lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer