Produkter

5 grunner til å ha vaselin i veska

Et billig og enkelt skjønnhetstriks. Sjekk hvorfor!

ALDRI MER NEGLELAKKSØL: Om du smører huden rundt neglene med vaselin før du lakker neglene, preller eventuelt søl av lett som bare det.  Foto: Aina Kristiansen
ALDRI MER NEGLELAKKSØL: Om du smører huden rundt neglene med vaselin før du lakker neglene, preller eventuelt søl av lett som bare det. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke alltid å investere dine dyrebare kroner i eksklusive produkter. Som KK.no tidligere har skrevet, er ofte det enkle rett og slett det beste.

En boks vaselin koster ikke stort, men kan hjelpe deg ut av en hel rekke kriser. Se bare på denne lista:

1. Fiks tørre lepper

Det er ikke bare om vinteren at leppene blir tørre og sprukne. Sol, strand og saltvann gjør sitt til at du kanskje ikke alltid føler deg like kyssbar i sommermånedene også.

Heldigvis finnes det en enkel måte å fikse dette på. Makeupartist Lisa Eldridge anbefaler å smøre leppene med vaselin, eksfoliere dem godt ved å vri en q-tips på leppene til du får av alle tørre flak og døde hudceller, for så påføre en god leppepomadem, eller litt mer vaselin tilslutt.

2. Unngå neglelakksøl

Enten du skal legge en enkel farge eller lage en litt mer komplisert manikyr – for eksempel vannmarmorerte negler, graffitinegler eller avisnegler – er det fort gjort å få neglelakk utenfor selve neglen. Kanskje er du litt ustø på hånden eller litt slurvete, og da kan det være litt styrete å fjerne neglelakk på avveie med neglelakkfjerner.

VANNMARMORERING: Vaselintrikset funker enten du skal lage en fancy manikyr eller bare helt enkelt lakke neglene med favorittfargen din. Foto: Aina Kristiansen
VANNMARMORERING: Vaselintrikset funker enten du skal lage en fancy manikyr eller bare helt enkelt lakke neglene med favorittfargen din. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Smører du huden rundt neglen med vaselin før du lakker neglene, preller eventuelt søl av lett som bare det. Prøv, det funker virkelig! Og smører du neglebåndene også, slipper du søl på dem til og med.

3. Fjern øyesminke

Hvis du plutselig befinner deg i en situasjon hvor du må fjerne øyesminke og ikke har sminkefjerner tilgjengelig, funker vaselin finfint.

Ta litt vaselin på øyelokket, fukt en bomullsdott eller litt tørkepapir og gni forsiktig av øyesminken.

Kan være kjekt å ha om du plutselig har mascara på avveie etter et bad – eller om festen blir så bra at du sovner på en sofa et sted.

4. Unngå gnagsår

Helt nye sko kan være en skikkelig plage, uansett hvor fantastisk fine de er. Ofte må jo skoene gås inn litt før de blir behagelige og passer dine føtter. Gnagsår, vannblemmer og ømme partier på føttene er dessverre veldig vanlig.

Heldigvis finnes vaselintrikset. Ved å smøre føttene – spesielt de partiene som er særlig utsatt for gnagsår – med vaselin, kan du faktisk unngå de verste plagene.

LES OGSÅ: Slik unngår du gnagsår

5. Få lekre bryn

Det er både raskt, billig og enkelt å farge dine egne bryn. Likevel kan det gå galt, om du ikke tar de riktige forholdsreglene. Du bør absolutt beskytte huden rundt øyebrynene, og da er vaselin genialt.

Smør området rundt brynene med vaselin før du begynner farging. Aller enklest er det om du bruker en q-tips for å gjøre påføringen så nøyaktig som mulig. Unngå dog å få vaselin på noen av øyebrynshårene.

Og husk: Brynene skal faktisk ikke være helt like. De er mer som søstre enn tvillinger, som Lisa Eldridge sier.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer