Potet

5 grunner til å ikke droppe poteten

Den inneholder tross alt flere gode næringsstoffer.

IKKE BARE KARBOHYDRATER: Poteten er langt mer enn bare karbohydrater, det er nemlig en verdifull matvare med mange gode næringsstoffer som kroppen trenger. Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia
IKKE BARE KARBOHYDRATER: Poteten er langt mer enn bare karbohydrater, det er nemlig en verdifull matvare med mange gode næringsstoffer som kroppen trenger. Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ord som stivelse, karbohydrater og blodsukkerstigning er noe mange av oss kanskje tenker på når det kommer til poteter.

Den verste lavkarbobølgen er riktignok over, og selv om mange av oss igjen aksepterer poteter som en del av et sunt kosthold, kan det for noen fortsatt henge igjen en liten skepsis.

Men la oss ikke glemme at vi nordmenn har spist poteter i bøttevis, i mange år før det ble utpekt som usunt og fetende. Og så lenge du har et sunt og variert kosthold kan du fint fortsette å ha poteter til middagen.

Ja, for poteten er ikke bare vomfyll og tomme kalorier. Den inneholder nemlig flere gode næringsstoffer som kroppen vår har godt av. Og hver og et av disse næringsstoffene er grunn nok til å ta poteten tilbake inn i varmen.

LES OGSÅ: Så mange poteter kan du spise

En verdifull matvare

– Det var nok mens den verste lavkarbobølgen skyllet over oss at poteten falt i unåde, protein- og fettfattig som den er. Men det er jo greit å huske på at en potet ikke bare er en potet.

- Næringsinnholdet varierer gjennom året, og nypoteter er faktisk så vannholdige at mange kaller dem lavkarbo, sier Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog og kostholdsrådgiver for BAMA, til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer