Helse & Livsstil

5 hjelpere som får fart på formen

Det er gratis å bruke kroppen, men med noen få små investeringer får du mer utbytte av treningen. Dette er det du trenger.

5 hjelpere som får fart på formen
Publisert
Sist oppdatert
Gode joggesko- Når du trener, er skoene faktisk så viktige at du bør ta deg råd til de som passer deg best, sier kk.no sin treningsekspert Jill Jahrmann. - Til jogging er støtdemping det aller viktigste, men om du for eksempel tråkker ned på innsiden av foten, finnes det sko spesielt for dette. Ta gjerne en test på Löplabbet for å finne fram til den optimale skoen. Det er vel verdt tiden og investeringen siden jogging er en flott, men belastende treningsform. Hvis du løper flere ganger i uken, bør du skifte sko ofte, mellom én og to ganger i året avhengig av hvordan du sliter skoene.En god sports-bhDet er bare hud og underliggende vev som holder puppene våre oppe, ingen muskler. Dermed er bryster lett påvirkelige av tyngdekraften. Mye dingling og risting kan føre til at huden og vevet strekker seg. Hengepupper ikke er den verste diagnosen en kvinne kan få, men kvinner som ikke gir brystene skikkelig støtte, har også en tendens til å ha dårlig holdning når de trener. Dermed risikerer de vondt i rygg og nakke.
 • Slik velger du riktig sports-bh
 • Pulsklokke- Treningen får en helt ny mening når du kan kontrollere hva du faktisk driver med, sier Jill Jahrmann.De enkleste pulsklokkene viser bare pulsen mens du trener. De mest kompliserte fungerer som personlig treningsdagbok, og kan brukes til tester og oppfølging av treningsframgang. Uansett er dette en lett måte å finne ut av om formen din stiger. Om pulsen blir lavere når du gjør de samme øvelsene etter noen ukers trening, er formen blitt bedre.
 • Ta pulsen på treningen
 • Riktig drikke- Under treningsøkter som varer i mindre enn én time, trenger du ikke annet enn vann, med mindre det er mange timer siden du spiste sist. Da kan det være fornuftig å drikke litt sportsdrikke under oppvarmingen, og litt med jevne mellomrom underveis, sier Jill.- Om treningsøkten varer i mer enn 60 minutter, er det smart å innta sportsdrikke i små slurker fra cirka 40-50 minutter ut i treningen.
 • Slik bør du spise og drikke under trening
 • SkrittellerFor at kroppen skal få nok bevegelse, bør du gå 10 000 skritt om dagen. En skritteller hjelper deg til å vite hvordan du ligger an, og kan i tillegg være en motivasjonsfaktor. Du blir mer bevisst på å ta trappen, og på heller å gå de 400 meterne til butikken framfor å ta bilen.LES OGSÅ:
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Unngå treningstabbene
 • Formsterke tips
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer