Mat Du Bør Spise Hver Dag

5 matvarer du bør spise hver dag

Gir deg nesten alle næringsstoffene du trenger.

MANDLER, BLÅBÆR, MELK, HAVREGRYN OG GULRØTTER: Lag for eksempel grove pannekaker med melk, blåbær og havregryn. Hakkede mandler kan strøs over.  Foto: Plainpicture
MANDLER, BLÅBÆR, MELK, HAVREGRYN OG GULRØTTER: Lag for eksempel grove pannekaker med melk, blåbær og havregryn. Hakkede mandler kan strøs over. Foto: Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hva vil det egentlig si å spise sunt?

For det hele kan være litt forvirrende - bør du for eksempel putte superingrediensen næringsgjær i alt du spiser, eller bare gi plass til mer brokkoli?

Å spise sunt trenger slett ikke å være «rocket science».

Faktisk kommer du langt bare ved å inkludere disse 5 supersunne matvarene i kostholdet ditt hver dag.

LES OGSÅ: Vet du hva jordbær inneholder?

5 matvarer du bør gi plass til hver dag

- Skal du legge om livsstilen eller prøve å velge litt sunnere, så må du gjøre endringer som det er mulig å opprettholde over tid, og prøve å gjøre det så enkelt som mulig, forteller klinisk ernæringsfysiolog Stine Malvik.

- Det er fullt mulig å leve sunt på helt vanlig mat, og det er ikke behov for spesialprodukter fra helsebutikken for å bli sunnere, sier hun.

Så, hvilke matvarer kan du starte med å inkludere hver dag?

  1. Havregryn
  2. Ekstra lettmelk
  3. Mandler
  4. Blåbær
  5. Gulrot

- Dette er matvarer som det er enkelt å legge til rette for å innta daglig, samt at de inneholder mange viktige næringsstoffer, forteller ernæringsfysiologen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer