KJÆRESTEFERIE: Maldivene er selve drømmereisemålet for mange som vil dra på en superromantisk kjæresteferie. Foto: All Over Press
KJÆRESTEFERIE: Maldivene er selve drømmereisemålet for mange som vil dra på en superromantisk kjæresteferie. Foto: All Over Press Vis mer

Kjæresteferie

5 romantiske reisemål dere vil elske

Hit bør du ta med kjæresten!

Publisert

KK.NO: Her er de beste forslagene vi har til deg akkurat nå. Fem steder hvor du garantert vil få en romantisk ferie sammen med din kjære.

1. Drømmeferie på Maldivene

Det er en absolutt nødvendighet å være forelsket om dere velger å reise til Maldivene. Her er det nemlig ikke annet å gjøre enn å pleie forholdet, rent bortsett fra å bade, slikke sol og lese bøker altså. Den vidunderlig vakre øygruppen i Det indiske hav består av nesten 1200 øyer, men bare 185 av dem er bebodd. Mange av disse er organisert etter prinsippet «én øy, én resort», og prisnivået varierer selvsagt betydelig.

Mantareiser og Paradisreiser er blant operatørene som spesialiserer seg på Maldivene. Prisene er høye, men du får heldigvis hoteller i alle prisklasser, tilpasset ditt eget budsjett.

Mer info: mantareiser.no, paradisreiser.no

LES OGSÅ: Slik reiser du med stil

SANTORINI: Det kalles Hellas' vakreste øy, og det er ikke vanskelig å bli forelsket både i - og på Santorini. Foto: All Over Press
SANTORINI: Det kalles Hellas' vakreste øy, og det er ikke vanskelig å bli forelsket både i - og på Santorini. Foto: All Over Press Vis mer

2. Verdens fineste solnedgang

På den greske øya Santorini får du det som kanskje er verdens fineste – og mest berømte – solnedgang, i den lille landsbyen Oia nord på øya. Det er Hellas’ mest fotograferte sted med de karakteristiske blå kuplene, og hjem til et større utvalg romantiske luksus­hoteller. De trange, små smugene skjuler utallige koselige restauranter og små butikker, og du reiser ikke herfra uten å være kommet nærmere kjæresten.

Både Ving og Apollo selger turer til Santorini, men bare Ving har hoteller i Oia, og det er absolutt her dere bør bo.

Mer info: ving.no/hellas/oia

MARRAKECH: Den gamle, marrokanske handelsbyen er perfekt for en romantisk kjæresteferie.
 Foto: All Over Press
MARRAKECH: Den gamle, marrokanske handelsbyen er perfekt for en romantisk kjæresteferie. Foto: All Over Press Vis mer

3. 1001 natt i Marrakech

OK, vi anbefaler ikke 1001 netter, men tre-fire overnattinger bør være innenfor rekkevidde. Den gamle marokkanske handelsbyen Marrakech er et sant eventyr av lukter, lyder, smaker og andre sanse­inntrykk. Byen framstår som magisk, ikke bare for førstegangsbesøkende, men også for den som vender tilbake. For den mest romantiske opplevelsen er det avgjørende å bo i en såkalt riad, som er gamle hus inne i medinaen (den gamle festningsbyen) gjort om til fantastiske hoteller.

Norwegian flyr direkte til Marrakech (4 ½ time), og det er enkelt å booke hotell på egen hånd. Våre tips er nydelige La Sultana eller luksuskjeden Angsana. Dyrt, men deilig.

Mer info: lasultanahotels.com/marrakech, angsana.com/en

LES OGSÅ: Hold huden vakker under flyturen

HOTEL UNION ØYE: For deg som vil dra på en herskapelig kjæresteferie. Foto: All Over Press
HOTEL UNION ØYE: For deg som vil dra på en herskapelig kjæresteferie. Foto: All Over Press Vis mer

4. Inn i nasjonalromantikken

Hotel Union Øye ligger utrolig vakkert til i enden av Norangsfjorden, og det har det gjort siden 1891. Det er som man skjønner tradisjonsrike omgivelser, og et av de mest romantiske stedene vi ser for oss i vårt langstrakte land. De 27 rommene er alle individuelt dekorert og møblert med antikviteter, og er oppkalt etter kjente personer som har vært gjester på hotellet: Keiser Wilhelm II, Kong Oscar II, Dronning Maud og King Haakon, Karen Blixen, Knut Hamsun, Sir Arthur Conan Doyle og Edvard Grieg.

Romantisk pakke koster fra 1915 kroner per person og inkluderer overnatting med frokost, champagne og sjokolade på rommet, treretters romantisk middag.

Mer info: unionoye.no

PARIS: Frankrikes hovedstad er den mest romantiske byen for mange. Foto: All Over Press
PARIS: Frankrikes hovedstad er den mest romantiske byen for mange. Foto: All Over Press Vis mer

5. Paris for to

Hvem sa at storbyer ikke er romantiske? Hele poenget med en by som er så stor som Paris er at det skal godt gjøres å finne steder der du lettere gjemmer deg bort. Dessuten er «lysets by» den mest romantiske byen i hele verden – ferdig snakka! En spasertur hånd i hånd langs Seinen, utsikten over byens tak fra Montmartre, middag på en av de utallige bistroene, shopping for begge to og en atmosfære dere ikke finner maken til noe annet sted. Paris er romantikkens by!

Vi anbefaler å bo på Hotel Petit Moulin Paris med 25 rom innredet av motedesigneren Christian Lacroix, og å fly med Norwegian som lander på Orly der det er mye enklere å komme seg inn til byen enn fra den på alle måter tungvinte flyplassen Charles de Gaulle.

Mer info: hotelpetitmoulinparis.com

Denne artikkelen er hentet fra KK 11.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer