Festsminke

5 sminketriks med wow-effekt

De er enkle å få til selv, og kommer med glam-garanti.

Prøv gjerne å legge en sotet makeup med annet enn svart. Gucci hadde denne turkise festmakeupen på sine visninger. Foto: All Over PressAll Over Press
Prøv gjerne å legge en sotet makeup med annet enn svart. Gucci hadde denne turkise festmakeupen på sine visninger. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Lurer du på hvordan du kan heve antrekket fra å være fint til å bli fantastisk?

Det er ikke alltid så mye styling som skal til for å få et mer intenst blikk eller festfine lepper. Her er triksene som gir mest glam for minst innsats.

Heftige øyevipper

Hvis du vil ha festens mest forføreriske blikk, kan du prøve falske punktvipper. De gir deg ekstra lange, tette og tunge Audrey Hepburn-øyne. Du får kjøpt falske punktvipper som du selv limer på, eller du kan få det gjort i salong. Med falske øyevipper er det vakrest å la øynene være i fokus, så du kan komme unna med å velge en enkel gloss.

Se produktene og lærerike videoer: Slik sminker du deg til fest

Knallfargede lepper

Til fest er det lov å ta på et godt lag av den leppefargen du synes blir litt for heftig i hverdagen. Nå er det friske bærfarger av bringebær og rips som gjelder. Påfør produktet på leppene, bit av på et papir, og legg et nytt lag. Gni leppene litt mot hverandre, og smil til deg selv i speilet.

Klikk på bildene for å se høsten lekreste leppefarger:


Uansett hva du velger - disse kommer med glamourgaranti.


Metallisk øyeskygge

Sølv og gull er klassiske festvalg. Men prøv også andre farger. Se på hvilken øyefarge du har, og velg en komplementærfarge. Eller plukk opp en av fargene i kjolen din, og la øyeskyggen matche. Da får du en større helhet av klær og makeup. Både kobber, blå og lilla metallic-farger er flotte til fest. Bruk en god børste, dypp den i øyeskyggen, dunk av overflødig farge på kanten og gi øyelokket et raskt strøk med skygge. Bruk bare maskara og en lett gloss på leppene, ellers kan det fort bli for mye sminke.

 • 40 fantastiske sminketips
 • 26 vakre festfrisyrer

 • Sotede øyne

 • Bruk en myk kajal, og tegne opp en strek langs øvre og nede vipperot. Gjør streken mykere ved hjelp av en Q-tip.
 • Legg en lys farge på hele øyelokket.
 • Påfør en mørk farge på en øyeskyggepensel. Start i øyets ytterste krok, og legg øyeskygge tett inntil vipperoten. Fargen skal være tettest lengst inne ved vippene. Bruk en ren, myk pensel, og med små bevegelser blander du fargen utover resten av øyelokket. Det skal ikke være noen tydeligere skiller.
 • Avslutt med to rause lag maskara både på øvre og nedre vippekant
 • .

  Klikk her og få en grundig oppskrift, steg for steg.

  Her er alle produktene du trenger for å legge en fantastisk, sotet øyesminke:  Trenger du mer inspirasjon? Her er den fulle oppskriften på en vakker fest-makeup.

  Negler og øyne

  Et kjapt triks som gir mye glamour for penga, er å la øyeskygge og negler matche. Velg for eksempel en auberginefarget neglelakk, og en øyeskygge i en lysere lilla nyanse. Ta på deg en kjole eller topp i en farge som harmonerer. Svart kan ikke gå feil. Og vips: Du har en gjennomført og kul feststil.

  Klikk på bildene for å se høstens lilla makeup:
  Slik vil vi sminke oss nå:
  Hvilken farge kler deg?

  Usikker på hvilken farge du skal velge? Slik finner du en øyeskygge som kler akkurat deg.


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer