LEI?: Det kan hende det er på tide å dra videre! Foto: Nicola_Del_Mutolo - Fotolia
LEI?: Det kan hende det er på tide å dra videre! Foto: Nicola_Del_Mutolo - Fotolia
Helse

5 tegn på at det er på tide å bytte jobb

Ikke bli fordi det føles trygt og komfortabelt.

Alle har hatt en jobb de ikke var spesielt glad i. Enten det var som servitør på den lokale kafeen i ungdommen, eller som resepsjonist et sted hvor ingen egentlig enset at du var tilstede. Uansett visste du at dette var noe du ville bort fra.

Noen av dere har det kanskje litt slik fremdeles? Du kan ha en godt betalt jobb med gode kolleger, men likevel føle at du er ment for noe helt annet.

Det er vanskelig å bestemme seg for å kaste seg tilbake i jobbsøker-gamet. De fleste kan skrive under på at det er et skummelt sted å være, men du kan jo være superheldig og lande drømmejobben!

- Gjør det før det smeller

KKs livsstilscoach Christine Otterstad sier: GO FOR IT!

EKSPERTEN: Christine Otterstad er utdannet NLP-coach (nevro lingvistisk programmering) og KKs faste livsstilscoach.
EKSPERTEN: Christine Otterstad er utdannet NLP-coach (nevro lingvistisk programmering) og KKs faste livsstilscoach. Vis mer

- Vi mennesker frykter for store forandringer. Vi frykter i stor grad smerte og gjør ganske mye for å unngå nettopp det. 

 

- En del anser det som smertefullt å bytte jobb. Det ligger mye usikkerhet i en slik prosess, derfor tror altfor mange at det beste er å bli.

Du merker det med en gang du ikke trives i en jobb. Det handler ikke nødvendigvis om miljø eller kollegaer, men rett og slett hva du liker å gjøre. Man må føle at det man gjør har en mening utover å glede sjefen.

- Det kjente uttrykket «Du vet hva du har, men ikke hva du får» er en ganske velkjent frase i denne konteksten.  Sannheten er at det er aldri noen garanti for at ting blir bedre, derfor venter vi gjerne altfor lenge med å ta det endelige steget – ofte til det smeller.

SLITSOMT: De færreste klarer å gi 100 prosent i en jobb de ikke liker. Foto: All Over Press
SLITSOMT: De færreste klarer å gi 100 prosent i en jobb de ikke liker. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er det usunt å ikke ha jobb

Valget er halve jobben

- Det aller første man må gjøre er å få en oversikt over situasjonen. Still deg disse spørsmålene: Har jeg det bra? Gleder jeg meg til å gå på jobb? Ønsker jeg en ny jobb, eller kan jeg gjøre noen forandringer der jeg er?

- Det neste steget er å ta et valg. Å ta et valg er ofte halve jobben. Så fort vi har bestemt oss så er det ofte mye som letter. Deretter: Ikke vent til du er overmoden eller føler deg heeelt klar. Start nå! Kast deg uti det. Se på det som en prosess som skal bli gøyal og interessant. Holdning og riktig tankesett er like viktig her som i andre endringsprosesser.

En jobbprosess er aldri personlig, det er business. Så fort du klarer å distansere deg litt følelsesmessig vil det også være lettere å takle avvisninger.

LES OGSÅ: Så mye av privatlivet kan du dele

Fem tegn du bør se etter:

1. Du finner ingen, eller lite glede i det du gjør.

2. Du kjenner at du er sliten, uten at det egentlig er grunn til det.

3. Du blir syk av å være på jobben (overraskende mange er/blir faktisk syke, men går på jobb likevel)

4.  Jobb går utover den grunnleggende livsgleden din

5. Du kjenner at jobben din går utover dine grunnleggende verdier.

Sjekker du av på ett eller flere av disse punktene, håper vi at du ser deg om etter noe annet snart.
 

Til forsiden