Er Sjokolade Sunt

5 ting du bør vite om sjokolade

Hvor sunt er det, egentlig?

SUNT MED SJOKOLADE?: Kakaoen i sjokolade har en rekke helsegevinster, men man finner også de samme næringsstoffene i løk, grønnkål, epler, brokkoli, bær, druer og sitrusfrukter. Foto: Scanpix
SUNT MED SJOKOLADE?: Kakaoen i sjokolade har en rekke helsegevinster, men man finner også de samme næringsstoffene i løk, grønnkål, epler, brokkoli, bær, druer og sitrusfrukter. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når noen rekker oss en skål og tilbyr litt sjokolade er instinktet å både klappe og gi fra seg et lite gledeshyl. Takker man nei er det ofte litt motvillig, for smaken av en bit sjokolade er jo så inderlig deilig.

Men er det egentlig noe poeng i å nekte seg selv sjokolade?

Her er fem ting du bør vite om sjokolade:

1. Har masse antioksidanter

Mørk sjokolade inneholder faktisk mer antioksidanter enn blåbær.

Berit Nordstrand, som er overlege og forfatter av en rekke kostholdsbøker har tidligere uttalt til KK.no at sjokolade teller som en grønnsak ettersom det inneholder kraftige antioksidanter og mineraler.

- Spesielt finner du rikelig med polyfenoler, noen av naturens mest kraftfulle antioksidanter – som reduserer mengden skadelige gnister fra forbrenningen (frie radikaler) i kroppen din i 2-6 timer etter inntak av litt kakaopulver eller mørk sjokolade, har hun tidligere forklart. 

En forskningsstudie på mus i laboratorium viste også at antioksidantene som mørk sjokolade er rik på, kan beskytte mot diabetes type 2, også kalt livsstilsdiabetes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer