Tips

5 ting som funker i forholdet

Det koster deg så lite, men det gjør mye for forholdet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ofte summen av de små handlingene som får kjærlighetsforhold til å vare. Her er fem tips som ifølge magasinet Woman's health på lang sikt kan utgjøre den store forskjellen.
 • Vil forholdet ditt vare? Sjekk oddsen her
 • 1. Vær raus

  For det første, så er det lett å bli oppgitt når han ikke har ryddet opp etter seg til tross for at dere hadde en prat om det senest i helgen. Og for det andre, ja, det er irriterende når han har vasket opp alt unntatt den svidde kjelen. Men det tar faktisk tre uker før man tilegner seg en ny vane, ifølge Noelle Nelon, forfatter av The Power of Appreciation in Everyday Life. Uansett, så er det viktig å rose ham for det han faktisk gjør riktig, i stedet for å påpeke det han har glemt. Litt skryt får ham til å føle at du setter pris på at han «jobber med saken» og det motiverer ham til å bli enda flinkere, i stedet for å føle at uansett hva han gjør så blir du ikke fornøyd.
 • Kjæreste-rådene som faktisk virker
 • 2. Ikke «bruk» ham

  Noen dager er vi ekstra slitne og stresset og særlig kvinner har en tendens til å dumpe alle bekymringene sine over på partneren. Det er egoistisk, mener psykolog Jackie Black, forfatter av Meeting Your Match.Dersom du vet at du er i et så dårlig humør at han umulig kan få deg til å føle deg bedre, gi ham en advarsel. I stedet for å bombardere ham med eder og galle, fortell hvordan du føler deg og at du trenger litt tid for deg selv. Praten tar garantert en hyggeligere vending dersom du lager deg noe godt og ser på yndlingsserien på tv først.
 • Skremmer du ham bort?
 • 3. Gi ham privatliv

  Det høres ut som en selvfølge, at partneren din selvsagt må få lov til å ha noen ting i fred, men i virkeligheten er det lettere sagt enn gjort, forklarer psykolog Jackie Black. Kanskje pleier du å låne boxershortsene hans når du ikke har flere truser igjen eller du leser tekstmeldingene hans når han ikke ser det. Uansett, slutt med det. Selv om dere deler på husleien gir det deg ingen rett til å stikke nesen din bort i alt som er hans. Diskuter hva dere vil ha i fred for den andre og respekter det. Selv om han vil ha kredittkortregningen sin i fred betyr det ikke at han skjuler noe, han vil bare føle at han fremdeles har sin frihet og noen ting som han rår over alene, hvilket er viktig i et langvarig forhold.
 • Slik bevarer du kjærligheten
 • 4. Ta ham som han er

  Du er antagelig ikke alene dersom du fra tid til annen småerter partneren din for koseklærne hans, stå opp-sveisen han går med hele dagen eller de sære interessene hans. Men dersom ertingen krysser grensen for kritikk, så kan han ta seg nær av det. Husk at selv om han ikke alltid sier det høyt, så kan det være at han tenker litt over noen av tingene eller at han blir såret. Alle ønsker å bli aksepert for akkurat den de er og aksept er essesnsielt i et langvarig forhold, påpeker Susan Page, forfatter av Why Talking Is Not Enough.
 • Slik holder du forholdet hett
 • 5. Vis ham respekt

  Fleksible møtetidspunkter er kanskje greit for venninnene dine, men ikke for kjæresten din. Dersom dere har avtalt og møtes et sted så sender det negative signaler om du dukker opp akkurat når det passer deg. Det handler om å vise at den andre er viktig og at man respekterer partneren selv om man har holdt sammen i årevis, sier Noelle Nelson.Dersom du alltid har så mye å gjøre at du sliter med å holde avtaler generelt, lag en liste over det du må gjøre og det du har lyst til å gjøre den dagen. Kryss av når du har gjort de presserende tingene og dropp resten dersom det fører til at du ikke rekker å møte partneren din til avtalt tid. Kilder: The Power of Appreciation in Everyday Life, Meeting Your Match og Why Talking Is Not EnoughLES OGSÅ:
 • Finnes varig kjærlighet?
 • Unngå forholdsfella
 • Krangle med suksess
 • Fy-toppen i forholdet
 • Slik får dere bedre sex
 • 10 krangleregler for kjærester
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer