<strong>MENN OG KVINNER:</strong> At vi er forskjellige, er vi alle klar over. Men det er noen ting vi virkelig skulle ØNSKE at dere gutta skjønte om oss jenter.  Foto: Plainpicture
MENN OG KVINNER: At vi er forskjellige, er vi alle klar over. Men det er noen ting vi virkelig skulle ØNSKE at dere gutta skjønte om oss jenter. Foto: Plainpicture Vis mer

Menn Og Kvinner

5 ting vi skulle ønske menn visste om oss

Det er ikke alltid vi føler oss helt forstått, eller hva?

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: At det er noen forskjeller på menn og kvinner, både når det gjelder kommunikasjonsmetoder og det som skjer i sengehalmen, er ingen ukjent sak. 

Og det er nok noen ting vi skulle ønske mennene i våre liv visste om oss. 

- Det er helt klare forskjeller mellom menn og kvinner, og kommunikasjon er et evigvarende problem i et forhold, sier livsstilscoach Christine Otterstad til KK.no.  

Det har seg nemlig slik at hvis vi hadde forstått hverandre bedre, så kunne både kommunikasjonen og sexlivet fått et lite løft. Derfor har vi samlet sammen fem ting menn bør vite om kvinner!

LES OGSÅ: Vurderer du å gå fra partneren? 

<strong>VIKTIG Å LYTTE:</strong> Svært ofte vil vi ikke ha noe annet enn støtte når vi forteller om noe. Det er ikke nødvendig å skulle finne en løsning på alt mulig.  Foto: Scanpix
VIKTIG Å LYTTE: Svært ofte vil vi ikke ha noe annet enn støtte når vi forteller om noe. Det er ikke nødvendig å skulle finne en løsning på alt mulig. Foto: Scanpix Vis mer

1. Vi vil bare at du skal høre 

Når kvinner tar opp noe, vil vi ofte bare bli hørt og støttet av kjæresten, men noen ganger føler vi at vi ikke blir det. Det er en gjenganger at menn ikke alltid blir sett på som de beste lytterne.

2. Det er  viktig å snakke om følelser

Det å skulle prate om følelser er nok noe som blir sett på som typisk for kvinner.

Det kan ha å gjøre med tradisjonelle kjønnsroller, har psykolog Peder Kjøs tidligere forklart KK.no. 

- En mann skal være fornuftig og objektiv, mens følelser oppfattes gjerne som omskiftelige og ustabile.

Men samtidig som mange kvinner nok til en viss grad forventer dette av en mann, vil vi gjerne at de skal tørre å åpne seg for oss. 

- Jeg tror mange vil at en mann skal være en mann, men at det er viktig å kunne prate sammen, sier Otterstad. 

- Mange menn synes det er ubehagelig, men det å prate om følelser er noe av det som skiller par fra venner, fortsetter Otterstad.

Andreas Løes Narum er parterapeut og psykolog, og forteller til KK.no at det å snakke om følelser rett og slett er noe man bør lære seg. Han mener imidlertid ikke at kvinner nødvendigvis er så mye flinkere til det enn menn. 

- Alle synes det er godt å bli forstått av sin partner, men mange er uvant med å snakke om annet enn praktiske ting, sier han. 

<strong>SNAKK SAMMEN:</strong> Er dere ikke flinke til å snakke sammen om annet enn praktiske ting er det bare å begynne å øve seg.  Foto: Scanpix
SNAKK SAMMEN: Er dere ikke flinke til å snakke sammen om annet enn praktiske ting er det bare å begynne å øve seg. Foto: Scanpix Vis mer

- De som ikke snakker sammen glir fra hverandre. Det er ensomt å ikke være nysgjerrig på hverandre. Om det er vanskelig å snakke om følelser, snakk om personlighet. 

LES OGSÅ: Er det for vanskelig å gjøre det slutt? 

3. Kvinner trenger tid

Ja, det er viktig å snakke om følelser, men snakker dere noen gang om at forholdet på soverommet ikke er helt som det var før? Når det kommer til det som skjer under lakenet er det en del ting vi gjerne skulle sett at gutta var klar over. Maria K. Ebberstad er nettredaktør hos Kondomeriet, og har følgende tips: 

Ifølge Ebbestad trenger 75 prosent av alle kvinner klitorisstimuli for å oppnå orgasme. 

- Det holder derfor ikke med kun «ut-og-inn-sex» for at hun skal vippes over kanten. Forstå at hun muligens ikke vil får orgasme bare gjennom penetrering. Hun trenger ekstra stimulering av klitoris enten med hånden din eller en vibrator. Det er ikke slik at hun ikke liker penetrering, det er bare sånn kroppen hennes er skapt.

Dessuten er det mer komplekst og tar lenger tid for en kvinne å få orgasme, og ved å stresse henne, og spørre om hun ikke kommer snart gjør du ingen noen tjenester. 

- Kvinner trenger lenger forspill enn menn, gi henne en massasje for å sette stemningen og få blodet hennes til å bruse.

LES OGSÅ: Får du aldri orgasme med kjæresten? 

<strong>TRENGER TID:</strong> Kvinner trenger mer tid for å få orgasme og er som regel avhengig av et lenger forspill. Mas hjelper aldri.  Foto: Scanpix
TRENGER TID: Kvinner trenger mer tid for å få orgasme og er som regel avhengig av et lenger forspill. Mas hjelper aldri. Foto: Scanpix Vis mer

4. Hun vil ta initiativet

Det er ikke sånn at hun ikke vil ta initiativet til sex, men det er ikke alltid så lett når du alltid kommer henne i forkjøpet. Gi henne muligheten til det. 

- Hvis du tar initiativ til sex hver dag, gir du henne aldri muligheten til det selv, som hun gjerne vil, sier Ebbestad. 

Mas hjelper aldri, sier Ebbestad. Har hun sagt nei får hun ikke noe mer lyst av det. Langt smartere er det å gjøre ting som gjør at hun har lyst oftere. 

- Jo mer husarbeid du gjør, jo mer lyst får hun på sex. Hun blir mindre trøtt, vil føle seg mer som en likeverdig partner og ikke fullt som en hushjelp.

LES OGSÅ: 6 ting de færreste vet om orgasme

5. Hun vil også ha villere sex

- Noen vil også ha villere sex nå og da, ikke ta det for gitt at kvinner kun vil ha romantisk sex, snakk med henne om hva hun liker.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå krangler

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer