Hud

5 tips som redder hud og hår

Tørre lepper, flatt hår og stram hud? Fortvil ikke, enkel vårrengjøring gjør deg myk og smidig igjen.

5 tips som redder hud og hår
Publisert
Sist oppdatert
Tørt inneklima, vårsol og svevestøv er drepen for hud som er på vei ut av vinterdvalen. Da er fuktighet bud nummer én. Våren er nemlig den årstiden med tørrest luft. I tillegg glemmer mange å smøre seg inn med hudkrem og solkrem med solfaktor når de første varmende solstrålene kommer, men det er like viktig nå som i sommerferien. Her er huskelisten som får fram gløden igjen:

 • Perfekt hud på 1-2-3
 • Stram i maska? Slik berger du huden i kulda
 • Test deg selv: Hvilken hudtype har du?
 • Ta vare på huden

 • 1. Fuktighetskrem


  Det som kjennetegner tørr hud er at den lett kan bli sensitiv, er lettpåvirkelig for temperaturendringer og ofte kjennes stram ut. Styr unna kremer som lukter sterkt parfymert, det kan gjøre huden enda mer sensitiv. Kjøper du øyekrem og ansiktskrem i samme serie, får du maks ut av effekten i produktene.
 • Se etter ord som: hydra, moisture eller aqua.

 • - Den beste måten å forebygge huden på er å tilføre masse fuktighet, og gjerne er serum som er konsentrert på nettopp fuktighet. Skal du ut i kulde, så påfør kuldekrem, eller en skikkelig fuktighetskrem, råder KKs skjønnhetsekspert Helge Borgen.

  Vichy Aqualia Thermal (kr 179/50 ml). Fuktighetskrem basert på kildevann. Selges på apoteket i to varianter: Light - for normal/blandet hud og rich for normal/tørr hud.
  Vichy Aqualia Thermal (kr 179/50 ml). Fuktighetskrem basert på kildevann. Selges på apoteket i to varianter: Light - for normal/blandet hud og rich for normal/tørr hud. Vis mer
  Clarins Multi-Active Day Cream skal beskytte mot slitasjefaktorer som forurensing og kulde, og gi godt med fuktighet til huden (kr 485/50 ml).
  Clarins Multi-Active Day Cream skal beskytte mot slitasjefaktorer som forurensing og kulde, og gi godt med fuktighet til huden (kr 485/50 ml). Vis mer
  Fuktighetskrem med c-vitaminer for glød og fukt. Darphin Arovita C Line Response Cream (kr 655/50 ml).
  Fuktighetskrem med c-vitaminer for glød og fukt. Darphin Arovita C Line Response Cream (kr 655/50 ml). Vis mer

  Dagkrem:

 • Slik velger du riktig dagkrem • Double Serum Generation 6. Påføres daglig fra 40-årsalderen, eller som en kur fra du er 25 år (kr 670).
  Double Serum Generation 6. Påføres daglig fra 40-årsalderen, eller som en kur fra du er 25 år (kr 670). Vis mer
  Fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml).
  Fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml). Vis mer
  La Mer The Radiant Infusion er et energikick av et serum, som skal gjennomfukte huden og gi den glød og vitalitet (kr 855).
  La Mer The Radiant Infusion er et energikick av et serum, som skal gjennomfukte huden og gi den glød og vitalitet (kr 855). Vis mer

  Serum:

 • Strålende hud livet ut • Hydra Zen Nuit - en av klassikerne fra Lancôme. Nattkremen er ekstra næringsrik og skal bidra til å holde fine linjer i sjakk (kr 505/50 ml).
  Hydra Zen Nuit - en av klassikerne fra Lancôme. Nattkremen er ekstra næringsrik og skal bidra til å holde fine linjer i sjakk (kr 505/50 ml). Vis mer
  Helena Rubinstein Prodigy Night Tissular nattkrem for deg som har råd til litt luksus (kr 1580).
  Helena Rubinstein Prodigy Night Tissular nattkrem for deg som har råd til litt luksus (kr 1580). Vis mer
  Eucerin Hyaluron Filler Night er en nattkrem som skal øke produksjonen av hylauronsyre i huden, fylle ut rynker innenfra og gjøre huden fastere og glattere (kr 270).
  Eucerin Hyaluron Filler Night er en nattkrem som skal øke produksjonen av hylauronsyre i huden, fylle ut rynker innenfra og gjøre huden fastere og glattere (kr 270). Vis mer

  Nattkrem:

 • Slik velger du riktig nattkrem
 • Sisley Eye Contour Mask er en maske for slitent og hovent øyeparti. Skal påføres over hele øyelokket og rundt øyet og sitte i ti minutter (kr 680).
  Sisley Eye Contour Mask er en maske for slitent og hovent øyeparti. Skal påføres over hele øyelokket og rundt øyet og sitte i ti minutter (kr 680). Vis mer
  Elizabeth Arden Intevene Eye øyekrem for ekstra fukt (kr 340).
  Elizabeth Arden Intevene Eye øyekrem for ekstra fukt (kr 340). Vis mer
  Danné Montague-King øyekrem som angriper poser, mørke ringer og linjer (kr 510).
  Danné Montague-King øyekrem som angriper poser, mørke ringer og linjer (kr 510). Vis mer

  2. Øyekrem

  En god øyekrem utsetter huden aldringstegn. Holder du den svært sensitive huden rundt øynene myk, sitter også makeupen bedre og kråketærne viskes ut. Øyekremer er mye lettere i konsistensen enn ansiktskremer, dessuten virker de drenerende, og demper derfor poser under øynene for trøtte morgentryner.
 • Påfør øyekremen riktig

 • - Husk at det skal usynlig lite til med øyekrem, og den skal påføres på undersiden, og litt på øyebrynsbenet, ikke på selve lokket, er rådet fra KKs skjønnhetsekspert Helge Borgen.  Selvbruningskrem for både kropp og ansikt fra Helena Rubinstein (kr 265/125 ml).
  Selvbruningskrem for både kropp og ansikt fra Helena Rubinstein (kr 265/125 ml). Vis mer
  Selvbruningsgele for ansiktet fra Matis (kr 300/75 ml).
  Selvbruningsgele for ansiktet fra Matis (kr 300/75 ml). Vis mer
  Selvbruningskrem for ansiktet. Fra Chanel, kommer i to ulike nyanser, Doré og Intense (kr 295/50 ml).
  Selvbruningskrem for ansiktet. Fra Chanel, kommer i to ulike nyanser, Doré og Intense (kr 295/50 ml). Vis mer

  3. Selvbruner

  Prøv en brun uten sol med solfaktor, så ser du gylden og fresh ut samtidig som du beskytter deg mot strålene fra vårsolen. Vil du ha en svakere brunfarge kan du blande ansiktskrem og selvbruningskrem.
 • Selvbruningsguiden
 • Få brunfargen til å vare • Elizabeth Arden Eight Hour Cream i vintageutgave - med bakteriehemmende betahydroxysyre og E-vitamin. Perfekt for vinterlepper (kr 155/30 ml).
  Elizabeth Arden Eight Hour Cream i vintageutgave - med bakteriehemmende betahydroxysyre og E-vitamin. Perfekt for vinterlepper (kr 155/30 ml). Vis mer
  Klassisk leppepomade fra Carmex. Skal være ekstra god for å få kysseklare og myke lepper (kr 45, Midelfart).
  Klassisk leppepomade fra Carmex. Skal være ekstra god for å få kysseklare og myke lepper (kr 45, Midelfart). Vis mer
  Origins Soothing Lip Balm (kr 80) fukter leppene i dybden og beskytter mot forurensning. Inneholder 97 prosent økologiske ingredienser.
  Origins Soothing Lip Balm (kr 80) fukter leppene i dybden og beskytter mot forurensning. Inneholder 97 prosent økologiske ingredienser. Vis mer

  4. Balsam for leppene

  Sprukne og tørre lepper? Sørg for å bruke en leppestift med solfaktor, eller prøv en god gammeldags leppepomade eller fet krem. Leppeserum er et annet triks. Ta det på om kvelden, så virker det om natten og gjør både leppene og smilerynkene myke.

  Enkelte sverger også til å børste forsiktig over leppene med en myk tannbørste. Det finnes også flere gode leppe-peelinger. Husk å smøre på den feteste kremen du har etterpå.
 • KK tester leppepomader
 • Vårvakre lepper • Frisørmerket Ecru New York kaller produktene sine cosmetic haircare. Bestselgeren Silk Nectar Serum (kr 395) basert på silkeprotein.
  Frisørmerket Ecru New York kaller produktene sine cosmetic haircare. Bestselgeren Silk Nectar Serum (kr 395) basert på silkeprotein. Vis mer
  Simply Organic dufter mildt og rent. Gode sjampo- og balsam-sett for tørt og farget hår. Moisture Rich Wash (kr 200) Moisture Rich Rinse (kr 200) Retreat, Sealer (kr 200)
  Simply Organic dufter mildt og rent. Gode sjampo- og balsam-sett for tørt og farget hår. Moisture Rich Wash (kr 200) Moisture Rich Rinse (kr 200) Retreat, Sealer (kr 200) Vis mer
  Nye Toni & Guy rapid Serum Polish Stick skal hindre statisk elektrisitet både i glatt og krøllete hår, og kommer i en snedig stift (kr 160).
  Nye Toni & Guy rapid Serum Polish Stick skal hindre statisk elektrisitet både i glatt og krøllete hår, og kommer i en snedig stift (kr 160). Vis mer

  5. Hårpleie

  Vinter og vår er ikke nådig med håret ditt. Ikke bare er kulda og den tørre luften en utfordring, det samme er luer, så er det ikke rart at det blir statisk, matt og livløst. Unn deg en skikkelig god hårkur med flust av både proteiner og vannstoffer, og sørg for at stylingproduktene inneholder antistatiske egenskaper.

  Det finnes også spesialsjampo og balsam som er tilpasset nettopp nordisk vinterhår, eller prøv en av disse produktene:
 • 10 tips for vakkert hår
 • 13 veier til reklamefint hår • KKs skjønnhetsekspert Helge Borgen anbefaler hårkur en gang i uken. Er håret veldig tørt, kan du la kuren sitte i natten over, pakk gjerne håret inn i et håndkle. Vær obs på at håret kan bli tungt av all fuktigheten hvis det ikke er ekstremt tørt. For de fleste holder det med kur i 5-10 minutter.

  LES OGSÅ:
 • Strålende hud livet ut
 • Hudens sju dødssynder
 • Dump dårlig hud
 • Se Hollywoods beste sminketabber
 • Dette røper alderen din
 • 10 must i sminkepungen

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer