Ok - noen flaue episoder er det lov å ha, også i senga. Foto: Colourbox
Ok - noen flaue episoder er det lov å ha, også i senga. Foto: Colourbox Vis mer

Sextabbe

50 feil kvinner gjør i senga

Forhåpentlig gjør du ikke alle samtidig.

Publisert
Sex er ikke alltid bare plankekjøring. Vi har tidligere tatt for oss tabbene menn gjør i senga: 50 feil han gjør i senga.

Nå er turen kommet til oss. Den amerikanske sexterapeuten Rod Phillips har laget en liste over de vanligste feilene vi begår på soverommet.

- Slike lister kan være fine til ren opplysning om hva som er «vanlig», men de kan også være litt skumle, sier KK.nos samlivsekspert Peder Kjøs.

- Listene kan gi kvinner opplevelsen av å ikke være bra nok, og det vel ikke hensikten med dem. Det som er feil i forhold til én partner, kan være riktig overfor en annen. Folk er forskjellige. Vi må alle finne ut hva som passer best for oss selv og partneren vi har.

Les også: 10 minutter sex er nok

Her er listen:

1. Du antar at han er klar når det passer deg

Det er en myte at menn kan bli harde på et blunk til enhver tid. Særlig ikke om du har bitchet rundt og plutselig bestemmer deg for at sex er en god idé. I så fall må du regne med å jobbe litt for saken.

- Noen kvinner blir fornærmet om mannen ikke er klar når hun har lyst. De tar det personlig. Det legger et urimelig press på ham; det blir nesten «prestér eller dø». Menns tenningsmekanismer er kanskje generelt enklere enn kvinners, men man kan ikke forvente at han alltid skal være beredt, mener Peder Kjøs.

2. Du tror kyssing må være romantisk

Det kommer an på situasjonen. Om du for eksempel presser munnen din mot hans idét du kommer, kan det være svært opphissende for ham. Ikke romantisk, men det funker.

3. Du gjør ham ansvarlig for din orgasme

Du vet hva som virker for deg. Fortell ham det. Gjør du ikke det er det din egen feil om han fomler rundt og ikke finner ut av ting.

- Her blir det lagt inn et prestasjonselement for mannen som nok heller ikke kvinner ville like om de ble utsatt for det. Det blir et press som er averotiserende, sier Kjøs.

4. Du forventer kos

Sex får ofte kvinner til å ville prate og kose. Og sex får ofte menn til å slokne. Vi er ulikt konstruert. Ikke gå i strupen på ham om han ikke orker å ligge og puskeprate etterpå hver eneste gang.

5. Du vil at han sovner med deg i armene

Mange menn klarer ikke det. Litt nærkontakt etterpå er greit – en arm rundt midjen eller at dere holder hender. Full kroppskontakt kan bli i klammeste laget når man skal sove.

6. Du forventer konstant kurtise

Å forvente at han alltid er klar med roser og levende lys, er like urimelig som at han forventer du skal oppføre deg som en pornostjerne hele tiden.

7. Du er egoistisk i senga

God sex er begges ansvar.

8. Du tror «å suge» faktisk betyr å suge

Trakterer du penis på denne måten kan det bli nokså ubehagelig for ham, i tillegg til at det gjerne oppstår vakuumlyder. Variert munn-, tunge- og håndarbeid fungerer bedre.

9. Du klager når han rettleder deg

Om han styrer hodet ditt med hendene når du utfører munnsex, har du kanskje oversett signalene han har gitt i forkant. Oppmerksomhet overfor partneren er viktig, så unngår dere kanskje å måtte ty til overtydelig guiding.

10. Du ligger helt stille

Misjonærstillingen er ingen unnskyldning for ikke å røre på seg.

11. Du forventer at han kler av seg stilfullt

Hallo - han er mann, og han er i ferd med å få sex. Du bør nesten være glad om han tar seg tid til å få av seg buksene. Fra spøk til alvor: Kle av ham selv om du ikke liker måten han gjør det på.

12. Du barberer ikke leggene

Dine raspende legger er like stor turn off for ham som hans uflidde skjeggstubber er for deg.

13. Du lar skrittet gro igjen

Busk som tyter ut av trusekanten er ikke lekkert. Du trenger ikke være hårfri, men litt trimming skader ikke.

14. Du tror sex betyr et forhold

Så lenge ikke annet er avtalt kan du ikke regne med at han er tilstede annet enn akkurat under akten.

- Det er ofte uenighet rundt hva sex betyr, men er ingen grunn til å tro at sex alltid innebærer at man har et kjærlighetsforhold. Helt unge kvinner brenner seg gjerne her. For menn kan sex rett og slett være en form for gymnastikk. Denne tendensen er for øvrig økende også hos kvinner, er Kjøs' kommentar.

15. Du gir ikke oralsex når du har mensen

Bare fordi du ikke nødvendigvis kan motta det selv, er det ingen unnskyldning for å nekte ham den gleden.

16. Du tror han skjønner hva lyder betyr

Bruk ord i senga om du vil han skal forstå hva du liker.

17. Du mener han må ha kondomene

Hvis du vil han skal bruke kondom bør du ha noen selv. Selv om dette er selvsagt noe begge bør ta ansvar for, er det ikke sikkert han går rundt med et lager til enhver tid.

18. Du får hetta om han snakker «dirty»

Hvis han behandler deg med respekt ellers, kan du regne med at det er en lek om han bruker røffe ord i senga.

19. Du er ikke spontan

Noen ganger kan det faktisk være gøy å ha sex utenfor soverommet også.

20. Du vil ikke ha kjappiser

Sex er dynamisk. Noen ganger kan dere holde på saaakte, leeenge. Andre ganger kan det være svært så oppkvikkende med en kjappis på kjøkkenbenken før dere drar på jobb.

21. Du tør ikke si ifra om hva du ikke liker

Hvis han spør om du vil ha analsex og du fniser fram et nei, tror han kanskje du har lyst, men er for beskjeden til å innrømme det. Vær tydelig.

22. Du forventer at han kler av deg

Du tar av og på bh-en hver dag, og kan trikset. Ikke forvent det samme av ham. Hjelp til.

23. Du kler av deg i mørket

Er du sjenert, så demp gjerne lyset, men ikke skru det helt av og stup under dyna. Ikke vær selvkritisk i forhold til kroppen din. Det er en større turn off for ham enn at du ikke ser ut som Scarlett Johansson. Det forventer han ikke uansett.

24. Du nekter å sitte øverst

Det er ingen grunn til at han alltid skal gjøre all jobben.

25. Du er uttrykksløs i ansiktet

Menn tenner ofte mer på det visuelle enn det kvinner gjør. Har du det godt, så vis det, også med ansiktet.

26. Du forventer at han gjør all berøring

Ikke alle samleiestillinger gjør det enkelt for ham å komme til på kroppen din. Du vet hva den trenger, så bruk hendene selv også.

27. Du er redd for å rettlede ham

Om du ikke er helt fornøyd med måten han tar på deg, så ikke vær redd for å styre hånden hans på rett vei.

28. Du ombestemmer deg

Ok, det er lov. Men regn med at han blir forvirret om dere hopper nakne til køys og tuller rundt, og du deretter sier at du bare vil ligge på armen hans. Om du vet hva du vil i utgangspunktet, så ikke oppfør deg på en annen måte.

29. Du nekter å la ham ta kontroll

Du svikter ikke hele kvinnekampen og ditt eget kjønn om du lar ham få ta styringen iblant. Særlig ikke om du ikke gjør det selv.

- Det bør uansett være lek og hengivelse til stede i en slik situasjon. Ellers får man lett en maktkamp mellom han og henne. Da blir underkastelse for hennes del en lite morsom opplevelse, mener Peder Kjøs.

30. Du nekter å selv ta kontroll

Det er helt ok å dytte ham ned på senga og klatre øverst. Det er ikke bare hans ansvar å ta initiativ.

31. Du tar ikke på hele ham

Menn har også rygger, skuldre og mager. Og de liker å bli berørt. Konsentrerer du deg kun om penis går du glipp av mye moro.

32. Du ignorerer ballene hans

De er der. Kyss og kjærtegn dem, få et forhold til dem.

33. Du overlater ham til seg selv

Dere er da to om å ha sex. Ikke gi ham ansvaret for sin egen tilfredsstillelse bare fordi du synes resultatet blir klissete.

34. Du rakker ned på det han gjør

Ikke start en tale om at du føler deg som et sexobjekt om han prøver å være kreativ.

35. Du er for sart

Ikke forvent å bli behandlet som en porselensdukke. Kroppen din tåler faktisk en trøkk. Vi snakker ikke om vold her, men et skrubbsår etter en runde på gulvet er sånt man får regne med.

36. Du vil bare «elske»

Du er naken. Med en annen person. Dere gjør noe som skaper rare lyder, ansikter og gjerne lukter. Ikke romantiser sexakten for mye.

37. Du tar det for alvorlig

Sex er morsomt. Du har det som du tar det.

- Mange henger for mye ansvar på sexen, og fyller den med mer enn den kan bære. Sex skal bety noe, men den skal ikke være forskjellen på liv og død. I et stabilt parforhold er det vanlig å iblant ha sex fordi partneren har lyst, selv om man egentlig helst skulle gjort noe annet. Og noen ganger har man sex med hverandre rett og slett fordi man kjeder seg. Det trenger ikke alltid være så svært, sier Kjøs.

38. Du klikker om han vil ha trekant

Det er mange menns drøm, så ikke ta det ille opp om han spør én gang. Det er opp til deg å si ja eller nei. Spør han hvert femte minutt, er det ikke greit.

39. Du gir oralsex med tørr munn

Ta en slurk vann om det trengs.

40. Du bruker neglene som klør

En ting er litt pirrende småkloring på ryggen. Noe annet er det når du graver neglene dypt ned i huden.

41. Du klager når han kommer på deg

Dere har sex. Dette kan skje. Gjør det klart hvor han kan komme og ikke. Husk for øvrig at sæd skal være bra for huden.

42. Du er musestille

Det er godt for ham å høre at du har det godt.

43. Du faker orgasme

Ikke gjør det. Han vil tro han gjør alt helt riktig, og la være å endre på noe. Sex med ham vil dermed aldri bli tilfredsstillende for deg.

- Hennes falske orgasmer kan løfte selvtilliten til partneren om han ikke avslører henne. For hennes del er det bare dumt å fake. Hun får jo bare dårlig service også neste gang, mener Peder Kjøs.

44. Du vasker deg ikke godt nok

Generell god hygiene gjør at sex kan skje spontant. Er du ikke helt ren kan du ikke regne med å få oralsex, i alle fall.

45. Du overrasker for mye

Ønsker du for eksempel å føre noe inn i kroppen hans må det være klarert på forhånd. Ikke alle overraskelser er velkomne.

46. Du er redd for sengetøyet

Ikke bruk de dyre, egyptiske bomullslaknene hvis du ikke tåler at de preges av oljer, kremer eller kroppsvæsker.

47. Du gjør alle leggerutiner først

Det er ikke bra å sove med sminken på, men du skal vel ikke sove nå heller? Vent med sminkefjerning og slikt til etter akten.

48. Du har storrengjøring etterpå

En ting er å gå over lakenet med ett håndkle, men å skifte på senga og sette på vaskemaskinen er i drøyeste laget.

49. Du stresser om han mister ereksjonen

Sånt skjer av og til. Og skjer det, hjelper det ikke om du stiller masse spørsmål og hauser hendelsen opp. Skift sengeaktivitet, og han vil sannsynligvis komme i form igjen. Hvis ikke, er han fortsatt i stand til å tilfredsstille deg.

50. Du stiller mange spørsmål etter akten

Vent noen minutter. Mest sannsynlig har han mest lyst til å tisse, ta et glass vann, en blund eller en sigarett. Så kan dere prate.

Artikkelteksten er tidligere publisert på KK.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer