Frisyrer

50 veier til vakkert hår

Her finner du rådene som virker uansett frisyre og hårtype.

Alle kan få fint hår. Det handler bare om å gjøre det beste ut av det du har! Foto: All Over PressAll Over Press
Alle kan få fint hår. Det handler bare om å gjøre det beste ut av det du har! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes dessverre ikke bare én klipp eller én hårkur som gir alle fantastisk hår. Å gjøre det beste ut av frisyren krever at du finner den perfekte kombinasjonen av produkter, klipp og styling.

Vi har samlet de beste tipsene på KK.no. Du finner garantert noe som fikser håret ditt.

Spare til langt hår?

Vil du ha mer hår, er løsningen av og til å klippe det av. Tørre tupper gjør at håret ser tynt og flisete ut og lett brekker. Tynt hår og lange lengder er heller ikke alltid like heldig hvis det er volum du er ute etter. Så gå til en god frisør og forklar problemet, så kan du få en frisyre som framhever det beste ved håret ditt og ansiktet ditt. Finn frisyren som kler ditt ansikt.

For mye balsam

Har du stadig flatt og fett hår, kan det være fordi du bruker for mye balsam, eller en balsam som er for kraftig. Velg en lettere type. Har du tynt hår, er det ikke sikkert at du trenger å bruke balsam hver dag. Bruk heller en hårkur tilpasset din hårtype. Unngå å påføre balsam i hele håret, det holder med de nederste ti centimeterne.

Dropp kjøkkensaksklippen

Det ser enkelt ut når frisøren gjør det. En liten snipp bak øret, litt på siden, og så et par centimeter av panneluggen. Men det er en grunn til at frisørfagbrevet finnes. Skal du klippe mer enn noen millimeter, bør du vite hva du gjør. Å gå fra lang til kort lugg på egenhånd med kjøkkensaks er sjelden en rask vei til skjønnhet. Er du ikke helt stø på hånden, gå heller til frisøren: De fleste gode salonger tilbyr gratis stussing av pannelugg som en del av servicen. Lei av luggen? Slik kommer du over sparefasen.

Prøv også en av disse superfine stylingtipsene for pannelugg:
Klikk på bildene og se frisyrene:


Få sommerhåret nå

Liker du den litt seige og rufsete looken håret får etter en lang dag med bading på stranda? Bading i fjorden på denne tiden av året er ikke for pyser, men heldigvis kan du få kjøpt surfe-look på sprayflaske. Det heter saltvannspray, og gjør den samme nytten. Spray i håret når det er halvtørt, og vips, håret blir fyldig og fullt av tekstur.

Sov deg til bølgete hår

Har du langt hår, vask håret om kvelden, føn det tørt før du setter det opp i hestehale. Sover du med håret sånn, vil du få mye volum i håret neste morgen. Vil du våkne med myke bølger i håret, setter du det opp i en knute.

Få riktig hårtone

Til kalde hudtoner er det finest med kalde hårtoner. Og motsatt: Varmere hudtoner tåler godt varmere hårtoner. Er du usikker på hva som kler deg, farg håret hos en frisør som kan sakene sine. Her er fargene som gjelder nå.

Les også: Slik får du Mad Men-hår

Daglig varmebehandling?

Både sol, føning og bruk av rettetang kan gjøre at håret blir tørt og brusete. Har du krøllete hår fra naturens side, er du ekstra utsatt. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å få et sunt hår.
Slik kan du unngå problemet:
 • Bruk en sjampo som gir mye fuktighet, gjerne en for krøller.
 • Tørt hår vil se mer brusete ut enn nødvendig. Så bruk produkter som gir tekstur og fuktighet til håret. Sprayvoks og serum er strålende, men ikke bruk for mye slik at håret blir seende fett ut.
 • Bruk hårkur. Har du flokete hår, gre gjerne gjennom med en kam mens hårkuren sitter i, og skyll forsiktig. Klem vannet ut av håret etter vask - unngå for mye børsting, som kan forverre problemet.
 • For de fleste vil håret bli med brusete i regnvær. Så på med lue eller hette i vått vær.
 • Bruk gjerne ufarget henna i håret, det vil gjøre at det føles mykere og tykkere og mer medgjørlig.

 • Slik blir du festfin

  Har du lyst til å gjøre noe ekstra ut av festfrisyren, er dette en sikker vei til glamorøst hår. Start med å spraye nyvasket og håndkletørket håret med en teksturspray, og blås volum inn i håret med en hårføner. Deretter bruker du en krølltang, og lager myke bølger i håret. Gre lett gjennom med fingrene, og spray over med en tørrspray.

  Klikk på bildene flere festfrisyrer:  Legg penger i sjampoen

  Har du normalt og sunt hår, trenger du ikke investere i luksus-sjampoen. Men ikke velg den som selges for 14 kroner literen heller. De aller billigste variantene inneholder mye silikon som legger seg utenpå hvert hårstrå, samt mange andre kjemikalier som etterlater rester i håret og hodebunnen. Det finnes mange gode butikker på nettet hvor du kan få kjøpt supergod sjampo.

  Dropp hard bleking

  Helbleking av lokkene kan ødelegge den naturlige spensten i håret, og gjøre at det ser livløst ut. Har du bleket håret for hardt, kan du prøve å bøte på skaden med en skikkelig proteinkur mens det vokser ut. Vil du lysne håret, velg heller tynne striper. Det ser mye mer naturlig ut. Vil du unngå problemet med platineblekede lokker helt, velg en av årets dypere, men trendy toner til håret. Her er hårfargen alle er ville etter.


  Se Hollywoods honningblonde jenter:  Fjern flokene riktig

  Løs opp store floker ved å gre fra floken og nedover, og beveg deg litt og litt oppover. Når du har løst den opp, grer du helt fra hårrøttene for å fordele talg langs hårskaftene og øke den naturlige glansen i håret.

  Utålmodig hårsparing

  Selv om du sparer til langt hår, bør det klippes litt når tuppene blir slitte, omtrent hver tredje måned. Enkelte produkter markedsføres med at de fikser flisete tupper. Ikke kjøp det. Hår blir nemlig alltid sprøtt og slitt med tiden, og tuppene vil brekke og flise seg. Den eneste måten å bli kvitt problemet på, er å klippe det bort. Her kan du se 15 korte og kule frisyrer.
  For å forhindre at tuppene blir slitte, er det noen ting du kan gjøre:
 • Vær forsiktig med håret når det er vått, ikke børst for hardt.
 • Bruk gode produkter som gir fuktighet til håret.
 • Ikke farg håret for ofte.
 • Ikke bruk flatejern eller hårføner mer enn nødvendig.

 • Feil frisyrevalg

  Vi har alle ulike hårtyper, så det smarteste er å finne en frisyre som gjør det beste ut av hårkvalitet, farge og ansiktsform. Har du slett og tynt hår, men strever fortsat etter å få Jennifer Aniston-looken fra tidlig 90-tall? Dropp det. Gå til frisøren og få en klipp som gjør det beste ut av håret og ansiktet ditt.

  Vil du ha glamorøse bølger?

  Har du langt hår, krever det ikke så mye innsats å få vakre, glamorøse bølger.
  Her er oppskriften:
 • Rull håret rundt et stylingjern eller krølltang som gir store krøller. Ikke ta for mye hår av gangen. Bruk et varmebeskyttende produkt først. Etterpå sprayer du med en superlett håspray, gjerne av typen mist. Det viktigste er at du børster, børster og børster gjennom håret når du er ferdig.

 • Se Hollywoods vakreste retro-stjerner:  Utnytt hårkuren maksimalt

  Når du tar en kur, er det lurt å pakke inn håret i plast- eller sølvfolie. Det holder på varmen så pleiestoffene treng er dypere ned. Avslutt utskyllingen med iskaldt vann for å gjøre håret blankt og stimulere blodsirkulasjon og sunn hårvekst. Har du fått med deg hvilke råd som gjelder nå og hvilke råd du trygt kan vrake?

  Gjør mindre, se bedre ut

  Kutt ned på tidsbruken i dusjen og få vakrere hår. For de fleste er det unødvendig å vaske håret hver dag. Klarer du å holde deg til annenhver dag eller hver tredje, er dette bedre for håret ditt. Etter noen uker vil hårets talgproduksjon avta, og tilpasse seg den nye vaskerutinen. Når du påfører balsam, hold deg til den ytterste halvdelen av hårstrået. Det er her behovet er størst, og hodebunnen har heller ikke godt av for mye tyngede balsam.

  Rundt ansikt?

 • Har du mindre volum på håret rundt ansiktet vil dette gjøre at rundheten ikke blir så framtredende. Slik finner du en frisyre som kler ditt ansikt.
 • Har du rett hår, prøv en klipp som slutter like nedenfor hakebeinet. Dette vil gjøre at kinnbeina blir tydeligere og at kinnene ser midre runde ut.
 • Mykt oppklippede frisyrer vil gjøre at ansiktet virker smalere.
 • Pannelugg, gjerne en som er stylet i sideskill vil på mange være flatterende.

 • Hestehale med en twist

  Vil du ha en nydelig og glatt hestehale, prøv denne oppskriften. Bruk en volumspray i det fuktige håret, før du grer det bakover og fester med en tynn hårstrikk. Trekk ut en lokk av håret og tvinn den rundt strikken slik at den skjules helt. Til slutt fordeler du litt hårspray mellom fingrene og stryker ned alle småhår.

  Se frisyrene og få stylingtipsene:  Velg nøytral sjampo

  Har du sjekket pH-nivået på sjampoen din? For sur sjampo kan skade håret. Mange tror babysjampo er det mildeste du får tak i, men de er ikke alltid pH-balansert siden de er myntet mer på å behandle hodebunn enn å rense og pleie håret.

  En real utskylling

  Skyll håret grundig i ett minutt med kranen på fullt før du sjamponerer. Da trenger du mindre sjampo, og vaskingen sliter mindre på håret. Bruk fingertuppene, ikke håndflatene til å massere den inn med, det er mer skånsomt for hårrøttene.

  Vokt vått hår

  Håret mister 25 prosent av elastisiteten når det er vått. Da vil brutal børsting fort brekke det. Derfor bør du helst ikke børste vått hår. Her er hemmeligheten bak glatt hår.

  Her får du grunnoppskriften på seks vakre frisyrer, og produktene du trenger for å lage dem. Enklere enn dette blir det nesten ikke.


  Avslutt med kaldluft

  Det er to gode grunner til å ha en hårføner som kan blåse kald luft på slutten av tørkingen: For det første vil kulden fiksere håret i den formen du ønsker. I til - legg får kald luft skjell-lagene til å lukke seg, så håret ser skinnende blankt ut.

  Rene redskaper

  Hvor ofte rengjør du hårbørster og kammer? Gammelt hår, produktrester og talg fra hodebunnen din ligger og lurer i skitne børster og gjør håret ditt matt og trist. Vask verktøyet ditt i litt sjampo og varmt vann én gang i uken.

  Få skinnende krøller

  Krøllete og bølgete hår kan se mattere ut enn det trenger, fordi lyset ikke reflekteres så godt i denne hårtypen. Ofte er krøllete hår litt tørt også. Har du mye fall i håret, og ønsker deg blankere hår, kan du bruke en god leave-in-balsam som gir mye fuktighet og vil få det til å se blankere ut. Er du redd for å få fett hår, starter du påføringen ti centimeter fra hodebunnen.

  Lytt til riktige råd

  Kjøp aldri stylingprodukter på råd fra venninner. Ikke med mindre du vet at dere har nøyaktig den samme hårtypen og frisyren. Mens glatt og tynt hår trenger lette konsistenser som stylingpulver og tørrsprayer, er flytende konsistenser bedre for krøllete, tykt hår. La frisøren råde deg.

  Fiks luggen helt gratis

  Har du satset på en kort sveis eller en søt bob-frisyre, er det ofte nødvendig å klippe panneluggen oftere enn lengdene. Finn deg en grei frisør når du klipper deg første gang, som tilbyr gratis stussing av luggen så mange ganger du ønsker etterpå.

  Knekk et egg

  Ser håret ditt matt ut etter farging, finnes det et enkelt naturmiddel som kan hjelpe: Knekk et rått egg over håret rett etter vask. Skyll ut med lunkent vann etter fem minutter. Proteinene i egget gjør håret skinnende og fullt av volum.

  Gi håret en detox

  Bruker du mye stylingprodukter i håret, er det ikke sikkert den daglige sjampoen din klarer å løse det opp. Begynner håret å se trist og tungt ut, er det på tide å ta en skikkelig dyprens med spesialsjampo. Se etter en som er merket «detox».

  Vis det, ikke si det

  -Jeg vil ha en varm brunfarge, men ikke for rød eller for lys, sier du til frisøren. Og forventer at hun skal forstå. Det er ikke alltid så lett å få tak i hva kundene ønsker, så å ta med utklipp fra for eksempel moteblader av personer med din drømmefarge. Da er det større sjanse for at frisøren forstår hva du mener og at du blir fornøyd.

  Fem frisyrer alle kvinner bør ha prøvd:
  Glad i å svømme?

  Sett opp håret ditt i en høy topp før du legger ut på svøm i klorvann. Husk også å vaske håret godt med sjampo og balsam når du kommer hjem, og avslutt gjerne med en pleiende kur.

  To nyanser holder

  Vil du farge håret, ikke gjør veldig store endringer. Ta utgangspunkt i din naturlige hårfarge. Vil du ha mørkere eller lysere hår, ikke gå lengre enn to nyanser unna din ekte farge. Da står hårfargen best til de naturlige fargene dine. Du minsker også risikoen for feilfarget hår lavere, og etterveksten vil bli mindre påfallende. Her får du vite hvorfor det er lyst hår som gjelder nå.

  Ikke farge tørt hår

  Er det en mettet og kraftig farge du ønsker deg, er tørt og sprøtt hår et dårlig utgangspunkt. Har du slitt hår, kan fargen bli mer blek og blass enn du hadde håpet på. Så ta tilstanden til håret ditt med i betraktningen når du vurderer å farge håret. Rikelig med hårkur og jevnlig klipping sikrer at håret holder seg sunt. Nå er det blonde hårfarger som gjelder. Her får du vite hvorfor.

  Sjekk opp frisøren

  Når du skal til frisøren, te deg som om du skal på date. Da mener vi ikke at du skal prøve å bli intim med frisøren, men at du skal vise deg slik du er fra din beste side. Ta på deg klær du føler deg vel i, og som du synes sier noe om stilen din. Da blir det lettere for frisøren å tolke hvilken frisyre som vil kle deg best.

  Følg med i timen

  Ikke la frisyren legge år til alderen. En trendy og tidsriktig sveis som kler ansiktet og stilen din har utrolig mye å si for helheten. Har du ikke vært hos frisøren siden forrige årtusen? Høstens trendfarger er superlekre, og lette å få til selv.

  Klikk på bildene for å se høstens nye trendfrisyrer:
  Vil du ha blankere hår?

  Sprø tupper og tørt hår er ikke blankt. Vil du ha blankt hår, er første bud å klippe bort de slitte endene. Håret vil se friskere og blankere ut med en gang. Hvis du bader ofte i klorvann eller farger håret ofte bør du klippe tuppene minst annenhver måned.

  Øynene teller

  Når du skal farge håret, er det ikke alltid smartest å ta utgangspunkt i hudtonen. Huden har det nemlig med variere en del med årstiden, og det som ser bra ut til gyllenbrun hud trenger ikke være så fint til høstbleke kinn. Tenk heller at du skal velge en hårfarge som framhever øynene dine.

  Denne fargen blir ikke bra

  På tide med forandring? Vær skeptisk til farger i aubergine-skiktet. De lilla tonene er ikke bare veldig utrendy. Det ser aldri naturlig ut. Og enda mindre naturlig eller trendy blir det når de gradvis vaskes ut, og må gå den lange veien fra aubergine til rosa.

  Slik får du større hår

  Det er fortsatt stort, kraftig og tykt som gjelder. Har du ikke naturlig tykt hår, kan du jukse litt. Bruk en volumsjampo når du vasker håret. Etter at du har håndkletørket håret, fordeler du litt volumskum i håret. Bøy hodet framover når du føner det, dette gir et umiddelbart løft til håret. Her er flere tips til hvordan du kan få sexy volum i håret.

  Prøv et serum

  Liker du å rette ut lokkene med en rettetang, er et godt serum nøkkelen til å få glatt hår som varer. Hell en mende tilvarende en femkrone i hånden, og påfør serumet på de ytterste delene av håret. Vil du ha blankt og vakkert hår? Hvorfor du da bør slurve med hårvasken, pluss ni andre tips som gir vakkert hår, får du her.

  Dropp mye hårspray

  Har du brunt hår kan du med fordel bruke et annet stylingprodukt enn tørrspray. Hårspray kan nemlig stjele mye av glansen fra brunt hår, og gjøre at det ser dødt, fett og matt ut. Og det er sjelden den ønskede effekten. Trenger du et stylingprodukt, bruk et hårskum som også gir glans eller et serum. Her kan du se stoffene hårsprayen din ikke bør inneholde.

  Mer inspirasjon?

  Her finner du 84 fine festfrisyrer. Du finner helt sikkert en du liker!

  Quick fix for dårlige hårdager

  Lær deg noen nød-frisyrer som alltid funker på dårlige hårdager. Enten det er en glatt hestehale, utslått hår med et skjerf til hårbånd, eller en skrå flette - en sveis som alltid er bankers uansett hvordan du ser ut når du våkner vil spare deg for mye morgentid og frustrasjon. Ender du alltid opp med håret i strikk? Ingen grunn til å gå rundt med den enkle hestehalen når det finnes frisyrer som dette. Sjekk også ut grunnoppskriften på 10 oppsatte frisyrer med en spennende vri.

  Her er frisyrene som tåler en trøkk:


  Spis deg til sunt hår

  Næringsfattig søppelmat er ingen vidunderkur for håret. Vil du ha sunt og friskt hår, sørg for å få i deg nok proteiner og sunt fett. Særlig er Omega-3, som du finner mye av i feit fisk, bra for håret og huden. Her kan du se maten som gjør deg vakker.

  Få skinnende krøller

  Krøllete og bølgete hår kan se mattere ut enn det trenger, fordi lyset ikke reflekteres så godt i denne hårtypen. Ofte er krøllete hår litt tørt også. Har du mye fall i håret, og ønsker deg blankere hår, kan du bruke en god leave-in-balsam som gir mye fuktighet og vil få det til å se blankere ut. Er du redd for å få fett hår, starter du påføringen ti centimeter fra hodebunnen.

  Gjør som Rødhette

  Rødt hår blir lettere falmet og bleket av sola enn andre hårfarger. Så skal du tilbringe mye tid utendørs er det smart å bruke et stylingprodukt som inneholder et UV-filter. Eller ta stilen helt ut og bruk et sjal eller en kul hatt.

  De rette detaljene

  Har du lagt merke til at du aldri ser tykke, rosa hårstrikker i frotté på stjernene? Det er det en grunn til. Slike strikker kan i høyden brukes innenfor hjemmets fire vegger. Velg heller supersmale hårstrikker, lekre spenner eller hårnåler med glitter og stas. Her kan du se sesongens kuleste tilbehør.

  Slik er den nye stjernelooken:
  Langt ansikt?

  Har du samme ansiktsform som Sarah Jessica Parker, Ashlee Simpson, Liv Tyler eller Gisele Bundchen? Da har du et typisk langt ansikt. Her er frisyrene som funker for deg:
 • En pannelugg som rekker til øyebrynene er flatterende.
 • En bob som slutter like nedenfor kjevebeinet gjør at ansiktet virker rundere.
 • Velg gjerne oppklippede frisyrer, da langt hår med lange, retter lengder gjør at ansiktet virker enda lengre og smalere.
 • Styr unna: Slett hår med sideskill. Superkort hår. Frisyrer der luggen stritter oppover.

  Velg alkoholfritt

  Blondt hår har lett for å bli tørt og sprøtt. Bruker du hårprodukter som inneholder alkohol kan dette gjøre problemet verre. Se derfor godt etter på innholdsfortegnelsen når du velger stylingprodukter. Og vær nøye på å bruke hårkur og balsam.

  Er du veggis?

  Folk som ikke spiser kjøtt og fisk må være nøye med å få i seg nok proteiner fra andre matkilder. Proteinmangel gjør håret tynt og sprøtt, så dytt innpå med for eksempel avokado, linser, bønner og dadler. Spinat og fullkornsprodukter er også bra for håret.

  Unngå tett hårfarge

  Farger du håret gjentatte ganger, er det viktig bare å farge etterveksten de fleste gangene. Ellers blir det nederste veldig mettet med farge. Her er fargene som gjelder nå.

  Få fine krøller

  Det finnes forskjellige måter å få krøller på. Hårruller er det mest vanlige, men det kan også gjøres som her med en glattetang, brukt på samme måte som en krølltang. Bruk en beskyttelsesspray når du glatter eller bruker krølltang. Det finnes produkter tilpasset den enkelte hårtype og -struktur.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer