Selvbilde

6 av 10 kvinner er misfornøyd med kroppen

Og disse kroppsdelene bekymrer oss mest....

SPEIL. SPEIL: For noen kvinner er speilet ingen venn - de ser dessverre ikke egen skjønnhet. Foto: PantherMedia / Yuri Arcurs
SPEIL. SPEIL: For noen kvinner er speilet ingen venn - de ser dessverre ikke egen skjønnhet. Foto: PantherMedia / Yuri Arcurs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvor fornøyd er du når du stiller deg opp foran speilet?

Dessverre er det svært mange av oss som ikke liker det vi ser når vi kler av oss. Faktisk viser en ny undersøkelse fra Storbritannia at hele seks av ti kvinner føler seg ukomfortable og miserable når de betrakter kroppen sin.

En fjerdedel har ikke engang helspeil i hjemmet sitt, fordi de ønsker å slippe å se seg selv i helfigur, mens fire av ti forsøker å unngå speil så langt det lar seg gjøre.

Dette er jo synd, for vi har ingenting å vinne på å være for selvkritiske. Og faktisk er vi generelt sett 20 prosent penere enn vi tror, fordi vi ikke ser egen sjarm og karisma når vi studerer utseendet i speilbildet.

LES OGSÅ: Derfor sammenligner vi oss med andre kvinner

Dette misliker vi mestEr du misfornøyd med kroppen din?
I undersøkelsen, der 2000 britiske kvinner som er medlem av en treningskjede deltok, ble det også spurt hvilke kroppsdeler kvinnene var minst fornøyde med.

Øverst på bekymringslisten sto en kvapsete mage, deretter generell overvekt og utrenthet. Så kom cellullitter, og deretter strekkmerker, sideflesk og slapp hud, skriver Daily Mail.

En tredjedel av kvinnene mente usikkerheten deres gikk ut over sexlivet, og 15 prosent mente mennene deres ble mindre tiltrukket av dem etterhvert som de ble eldre og la på seg.

LES OGSÅ: Facebook får kvinner til å føle seg tjukke

Ja, veldig
 
(42%)
Ja, av og til
 
(42%)
Nja, egentlig ikke
 
(13%)
Nei, jeg elsker kroppen min!
 
(4%)
SVAKT PUNKT: Magefettet er det kvinner er aller mest misfornøyd med. Foto: Thinkstock
SVAKT PUNKT: Magefettet er det kvinner er aller mest misfornøyd med. Foto: Thinkstock Vis mer

De harde fakta

Dette er jo trist å lese, for hvordan kroppen ser ut har svært lite å si i forhold til hvor godt likt vi er av andre mennesker. Vi bryr oss ikke om venninnen vår går opp 30 kilo så lenge hun er den samme trivelige jenta. Og hvis kjæresten din kritiserer at du har fått cellulitter, så er han ingenting å samle på.

Og så er det også slik at de fleste av oss er mest opptatt av oss selv. Når du selv ikke tenker videre over at hun som ligger i solsengen ved siden av deg er rund over baken, eller at hun som går forbi på stranda har små pupper, hvorfor skulle da alle andre der være så opptatt av at du har en ekstra bilring rundt magen?

Men la oss gå gjennom disse «feilene» vi er så misfornøyde med, og se hva som eventuelt kan gjøres:
Kvapsete mage

Magefettet er altså det vi er mest misfornøyd med. Og dersom du virkelig har prøvd å trene magen stram, og også slanket deg uten at fettet rundt midjen forsvinner, er grunnen antagelig at du spiser for mange karbohydrater. Les mer om hvorfor det er slik i denne artikkelen..

Det finnes definitivt ja- og nei-mat for deg som sliter med bilringer. Men husk at for oss kvinner er en fettprosent på 20-30 det normale, så å jakte på vaskebrettmage er ikke alltid så sunt.

Overvekt og utrenthetHELT NORMALT: Å fåappelsinhud på baken er noe nesten ni av ti kvinner har anlegg for. Foto: Colourbox
HELT NORMALT: Å fåappelsinhud på baken er noe nesten ni av ti kvinner har anlegg for. Foto: Colourbox Vis mer

Hvilken kroppsdel liker du BEST hos deg selv?
Om du er overvektig er det et resultat av at du får i deg mer energi enn du forbrenner. Er du usikker på hvor mange kalorier du egentlig trenger? Finn det ut her. Du må med andre ord redusere kaloriinntaket ditt for å nå idealvekten, for trening alene er ikke nok.

Det du aller enklest kan gjøre noe med er å forandre en utrent kropp. En sterk kropp ser både spenstigere og sunnere ut. Det enkleste er å begynne å jogge. Det krever minimalt med utstyr, kan gjøres hvor som helst, og er den mest effektiv treningsformen om du vil ned i vekt. Her er tips til deg som har lyst til å bli en løper.

Å bygge muskler er også bra, for da blir kroppen strammere og mer definert, og du øker den generelle forbrenningen kraftig. Sjekk disse øvelsene som gir hele kroppen trening og bare tar en halvtime. Husk bare at du må være tålmodig, og begynne i det små. Hvis du går for hardt ut vil du kunne gå på en smell og miste lysten ganske raskt, eller også pådra deg skader. Men hvis du tar det pent og trener jevnt og trutt, vil du veldig raskt se resultater.Ansiktet
 
(22%)
Rumpa
 
(16%)
Puppene
 
(14%)
Legger
 
(14%)
Magen
 
(13%)
Ryggen
 
(8%)
Armene
 
(8%)
Lår
 
(5%)

Cellulitter

Bare for å ha sagt det: 85 prosent av alle kvinner har anlegg for cellulitter, og du kan ikke smøre dem bort med kremer. Et kosthold bestående av ren og sunn mat, og nok vanndrikking vil hjelpe, og hvis du er skikkelig veltrent kan du også redusere de synlige cellulittene. Men cellulitter er ikke farlige, så ikke kast bort energi på å bekymre deg over dem. Les mer om hvorfor de oppstår, og hvorfor ikke menn har dem her.

Strekkmerker

Stekkmerker, ja. De oppstår enten under puberteten, eller graviditeten, eller hvis du plutselig går raskt opp eller ned i vekt. Strekkmerker kommer når huden spennes raskere enn den klarer å tøye seg. Du kan ikke reparere strekkmerker ved å smøre deg med kremer, for det er ikke i overhuden riftene oppstår, men dypere ned i lærhuden. Strekkmerkene vil etterhvert bli mindre synlige, men om de virkelig sjenerer er laserbehandling den eneste løsningen (og det er ganske dyrt). Les mer om strekkmerker og hva som kan gjøres for å bli kvitt dem her.

Og så liker vi dette utsagnet: Stretchmarks? You're a tigress who've earned your stripes!

LES OGSÅ: Spis deg til penere hud

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer