Hår

6 fønefeil du (kanskje) gjør

Se om du begår disse tabbene når du føner håret og lær deg hva du heller bør gjøre.

ALT FEIL: Ikke gjør som denne dama! Ser du hvor mange av de seks punktene i denne saken hun bryter på dette bildet? Foto: PantherMedia / CandyBox Images
ALT FEIL: Ikke gjør som denne dama! Ser du hvor mange av de seks punktene i denne saken hun bryter på dette bildet? Foto: PantherMedia / CandyBox Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare-bare å føne håret riktig. For at resultatet skal bli best mulig, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden.

De fleste av oss gjør nok noen feil fra tid til annen, og Huffington Post har laget en oversikt over de vanligste tabbene man gjør når man føner håret.

Kjenner du deg igjen i noen av dem?

1. Feil børste

Mange bruker børster med metallbust, og dette er noe du absolutt bør unngå.

Metall blir fort varmt når du tilfører varme med føneren, og det kan føre til unødvendig mye skade på håret ditt. Velg heller en børste av naturbust, som er det mest skånsomme for håret.

LES OGSÅ: Finn riktig børste til ditt hår

2. Feil innstillinger

«Mykje »luft og «mykje »varme gir ikke bedre føning, for å skrive om Åge Aleksandersen-låta bitte litt.

Særlig for deg med krøller eller mye fall i håret, er det bedre å skru ned både luftstrømmen og varmen litt. Da får du mer kontroll og kan lettere unngå at håret legger seg i uheldige bøyer og knekker nær hodebunnen.

Selv for deg med slett, glatt hår, er det mindre skadelig med lavere temperaturer, og du får bedre kontroll med en litt lavere luftstrøm også.

LES OGSÅ: Har du renset føneren i det siste?

3. Feil bevegelse

Du bør absolutt ikke peke føneren mot håret og holde den der til håret er tørt. Sørg for å ha en konstant bevegelse på føneren mens du tørker håret, så unngår du å svi av håret med for mye konsentrert varme på ett sted. Au!

LES OGSÅ: Derfor bør du føne i to minutter ekstra

IKKE TA AV DETTE: Behold føner-nebbet på for å gjøre føningen mest mulig effektiv. Nebbet styrer luftstrømmen og konsentrere den så du utnytter den så godt du kan.  Foto: Per Ervland
IKKE TA AV DETTE: Behold føner-nebbet på for å gjøre føningen mest mulig effektiv. Nebbet styrer luftstrømmen og konsentrere den så du utnytter den så godt du kan. Foto: Per Ervland Vis mer

4. Feil vinkel

Du bør holde føneren langs håret, ikke mot det. Da gjør du føningen mer effektiv ved å la retningen på luftstrømmen tørke større deler av håret.

Heller enn å holde børsten horisontalt og føne håret under eller over børsten, kan du prøve å holde børsten vertikalt for en mer moderne look og bevegelse i håret.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Ikke ta av føner-nebbet

5. Feil inndeling

Det er ikke bare viktig å dele inn håret – det er faktisk noen måter å dele det på som er bedre, så lær deg dette for å unngå uheldige bulker mange opplever å få på kronen.

Del håret som om du skulle laget en hanekam på toppen av hodet. Start med små seksjoner nærmest panna og jobb deg bakover når du føner. Ta sidene og underhåret til slutt.

LES OGSÅ: Ikke føn klissvått hår

6. Feil spenning

For å få glatt, blankt og perfekt fønet hår, er det viktig å skape spenning i håret. Har du verver, er det ekstra viktig å holde håret relativt stramt med børsten. Det skal ikke være ubehagelig, men du skal holde håret stramt nok til at du kjenner det.

Trenger du flere fønetips? KK.no har tidligere laget en kjempeguide med utstyret, produktene og teknikkene du trenger for å føne som en proff.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer