Proteinrike Grønnsaker

6 grønnsaker med høyt proteininnhold

Perfekt for deg som er lei av eller har kuttet ned på inntaket av kjøtt, fugl eller fisk.

PROTEINRIKE GRØNNSAKER: Rosenkål, erter og spinat er proteinrike grønnsaker som du bør spise mer av.  Foto: Fotolia
PROTEINRIKE GRØNNSAKER: Rosenkål, erter og spinat er proteinrike grønnsaker som du bør spise mer av. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Som du sikkert vet er protein et helt essensielt næringsstoff for menneskekroppen, da det sørger for å bygge opp og vedlikeholde musklene og skjelettet vårt, samtidig som det også frakter næringsstoffer rundt i kroppen.

Proteiner finnes i matvarer fra både dyr (animalsk protein) og planter (vegetabilsk protein). Animalsk protein inneholder mer av de essensielle aminosyrene enn vegetabilsk protein, og det sies derfor at de er av bedre kvalitet.

I tillegg har animalsk protein også høyere biotilgjengelighet, det vil si at det tas lettere opp i kroppen enn vegetabilske protein. 

Derfor er det aller beste er å kombinere animalske og vegetabilske proteiner, slik at den totale proteinkvaliteten på matvaren økes.

Ønsker du å spise litt mindre kjøtt, fugl eller fisk, og litt mer grønnsaker kan du likevel få i deg godt med protein via grønnsaker. Du må bare spise litt mer av dem. 

Sjekk hvilke grønnsaker du bør prioritere: 

LES OGSÅ: 7 matvarer du bør spise hver dag

1. Erter

Den mye elskede og hatede erten, som strengt tatt ikke er en grønnsak, men en belgfrukt, har et høyt innhold av både fiber og protein – 100 gram inneholder 3,5 gram protein og 2,9 gram fiber, skriver helsenettstedet healthworks.my.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer