Mat Uten Næring

6 matvarer kroppen ikke trenger

Tilfører kun tomme kalorier og ingen næring.

LOFF: Vi hører stadig at vi bør gå for så grovt som mulig når vi velger brød i butikkene. Loff gir deg ingenting annet enn tomme kalorier.
LOFF: Vi hører stadig at vi bør gå for så grovt som mulig når vi velger brød i butikkene. Loff gir deg ingenting annet enn tomme kalorier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er mye vi skal passe på når det kommer til kostholdet vårt, og det er nok lett å bli litt slitne av å skulle passe på antall proteiner, hvor mye fett og hvor mye sukker mat får i seg. 

Men med noen matvarer er det faktisk ganske enkelt. Med unntak av for smakens skyld, kan de bare kuttes helt ut uten at kroppen din går glipp av noen næringsstoffer. Du har rett og slett ikke noe bruk for dem. 

Ikke bare gir de lite næring per kalori, men selv om disse matvarene ikke gir noe særlig varig metthetsfølelse, vil de vil jo fylle magen litt, hvilket igjen fører til at du spiser mindre av matvarer kroppen faktisk trenger. 

LES OGSÅ: 5 nye måter å bruke jordbær på

Velg grovt

Du har hørt det før. Men viktigheten av å velge grove produkter blir påpekt igjen og igjen. Du bør alltid velge grovest, og sjekke pakken før du kjøper. 

- Velg så grovt som mulig, og sjekk grovhetsskalaen, sier Maylin Lykken, som er Ernæringsrådgiver ved Aktiv Helse i Hønefoss, ovenfor Kk.no.  

Ellers er gode tips å bytte ut usunn snacks med frukt og grønt, lage mer mat fra bunnen, samt at mange ifølge Lykken kan velge magrere kjøtt oftere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer