Glutenintoleranse

6 meltyper for deg med glutenallergi

Nå har du ingen grunn til å droppe julebaksten!

GLUTENALLERGI: Er du glad i å bake, men har glutenallergi? Det trenger ikke stoppe deg. Her er seks alternativer du kan bruke istedet for hvetemel.  Foto: Sea Wave - Fotolia
GLUTENALLERGI: Er du glad i å bake, men har glutenallergi? Det trenger ikke stoppe deg. Her er seks alternativer du kan bruke istedet for hvetemel. Foto: Sea Wave - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula er rett rundt hjørnet, noe som betyr at det snart er på tide å tenke på hvilke julekaker som skal serveres til våre nære og kjære i år.

Vil du gjerne bake krumkaker, pepperkaker, kakemenn, sirupssnipper eller kanskje peppernøtter, men har glutenallergi og kan dermed ikke bruke hvetemel i baksten?

Da kan du ifølge nettstedet Self.com prøve noen av disse seks glutenfrie mel-alternativene.

LES OGSÅ: Spiser du glutenfritt for å bli sunnere?

1. Mandelmel

Mandelmel er laget av avskallede mandler som er finmalte, og kan brukes i baking og matlaging av alle som har en intoleranse mot gluten. Det beste er at du kan bruke mandelmel i alle oppskrifter hvor man til vanlig bruker hvetemel.

I mandelmelet er over 80 prosent av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing for å gjøre det bedre egnet som mel. Mandelmel gir svært lav blodsukkerstigning, og er dermed godt egnet for diabetikere og andre som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Mandelmel har også et høyt innhold av mineraler, derav blant annet magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Innholdet av proteiner er også høyt, da det har hele 55 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer