Godteskåla på jobben er en potensiell bakteriebombe. Foto: Colourbox
Godteskåla på jobben er en potensiell bakteriebombe. Foto: Colourbox Vis mer

Bakterier

6 ting som er skitnere enn penger

Uventede bakteriebomber.

Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjent sak at penger er skitne saker. Sedler og mynter skifter stadig hender og pådrar seg utallige bakterier.

85 prosent av kvinner går med skitne klær

Den anerkjente medisinske rådgiveren Marvin M. Lipman er blant annet medisinsk redaktør i forbrukermagasinet Consumer Reports, og i en av magasinets artikler lister han opp flere ting i hverdagen du bør se opp for når du vil unngå virus og bakterier:

1. Godteskåla på jobben

Hvis ikke kjeksene eller dropsene er pakket inn er dette en bakteriebombe. Men selv med papiret på er søtsakene ifølge Lipman langt fra trygge. Folk har en tendens til å rote rundt i skåla til de finner godbiten de liker best.

Går du i bakteriefella?

2. Bibliotekbøker

Bibliotekene er fantastiske for å finne kunnskap. Dessverre er det ikke bøker det eneste du tar med deg hjem. De er fulle av bakterier etter alle som har tatt i dem. Og hvem slikker ikke på fingeren før de skal bla om, påpeker Lipman.

3. Dørhåndtaket til toalettet

Slett ikke alle vasker hendene sine etter å ha vært på do. Så selv om du skrubber dine egne hender etterpå får du med deg mange bakterier i dét du åpner døra og går ut. Tips: Bruk tørkepapir når du tar i håndtaket.

4. Telefoner

Din egen mobil er slett ikke trygg, men enda verre er det med felles telefoner: Det være seg de på jobben, eller telefonboksene på gata.

Mobilen er verre enn et offentlig toalett

5. Barn

De er ofte fryktelig søte, men barn mellom fire til tolv år kan være små bakteriebomber, ifølge Lipman. Det er ikke så farlig med dine egne barn, de blir du immune mot. Verre er det med barn du møter sporadisk, som dine venners, eller dine barns venner.

6. Kinosalen

Virus sprer seg kjapt på steder der mange mennesker oppholder seg i et lukket rom. Er du redd for å bli smittet av noe som går, er et godt triks ifølge Lipman å heller oppsøke sosiale sammenkomster som foregår i friluft, som for eksempel en fotballkamp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer