Sex & Kjærlighet

7 av 10 har hatt sex i det fri

Våryr? Du er ikke alene. 69 prosent av nordmenn har hatt sex utendørs.

Litt paradoksalt, kanskje - klimaet tatt i betraktning, men nordmenn har sans for utendørssex. Foto: Colourbox
Litt paradoksalt, kanskje - klimaet tatt i betraktning, men nordmenn har sans for utendørssex. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At nordmenn er et naturelskende folkesalg kommer veldig tydelig fram i en fersk nordisk undersøkelse fra RFSU.Hele syv av ti, eller helt nøyaktig 69 prosent, av norske menn og kvinner mellom 15 og 65 år har hatt sex utendørs.Her blir vi faktisk såvidt slått av svenskene - 70 prosent av dem har hatt sex utendørs. Det er mange grunner til at nordmenn liker sex under åpen himmel - bare les her. I tillegg til å føle seg frie i naturen er imidlertid nordmenn også spenningssøkende på sexfronten. Fire av ti nordmenn har nemlig hatt sex på en plass der risikoen for å bli oppdaget har vært stor. Har du for eksempel prøvd å ha sex i bilen?
 • 22 snarveier til sex i sola
 • Ansvarsløse kondomkløner

  Selv om vi er sexglade betyr ikke det at vi alltid tar ansvar under akten. Hele 77 prosent av Norges befolkning over 15 år har hatt ubeskyttet sex minst en gang. Tallet er høyest i Norden, tett fulgt av Danmark, ifølge RFSUs undersøkelse.
 • Slik sex vil kvinner ha
 • – Bare 16 prosent sier de bruker kondom som vanligste prevensjonsmetode, og undersøkelsen viser at vi tar altfor mange store sjanser når det kommer til sex. Så mange som en av fire dropper kondom fordi de stoler på at partneren ikke har kjønnssykdommer. Det er urovekkende høyt når vi vet at Norge ligger på topp i Norden når det gjelder kjønnssykdommer, og at stadig flere blir smittet av blant annet klamydia, sier daglig leder Tone Berit Lintho i RFSU i en pressemelding. At kondomkløneriet får konsekvenser kommer også tydelig fram i undersøkelsen. Så mange som 22 prosent av nordmennene svarer at de har hatt kjønnssykdom en eller annen gang. Tallet er det høyeste i Norden.
 • Slik ber du ham sjekke seg for klamydia
 • Sex- og kondomundersøkelsen «Sex og kondom og sånn» er gjennomført av YouGov i Norge, Sverige, Danmark og Finland på oppdrag for RFSU AB. Et representativt utvalg på 1 222 nordmenn i alderen 15-65 år har deltatt i den elektroniske undersøkelsen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer