Mageproblemer

7 magesykdommer du bør kjenne til

Svært mange har problemer med dette.

MAGESMERTER: Sliter du ofte med en kranglete mage? Det er ikke et uvanlig problem, og kan skyldes en rekke ulike ting. Foto: REX/GARO/PHANIE/All Over Press
MAGESMERTER: Sliter du ofte med en kranglete mage? Det er ikke et uvanlig problem, og kan skyldes en rekke ulike ting. Foto: REX/GARO/PHANIE/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mageknip, luft i magen, forstoppelse, diaré og smerter – vi har alle opplevd det, men som regel går det over av seg selv.

Slik er det ikke for alle. Noen av oss er ganske ofte plaget med en kranglete mage.

En studie fra 2009, utført av Capacent Epinion på oppdrag fra Idoform Balance, viste at hele to av fem nordmenn ofte har problemer med magen. Og dette kan gjerne gå ut over livskvaliteten, og gi deg mindre overskudd i hverdagen.

Det finnes riktignok legemidler som hjelper mot både diaré, forstoppelse og magesmerter, men dersom du ofte plages med ubehag og smerter i mageregionen, kan det være lurt å ta seg en tur til legen for å finne årsaken.

Mageproblemer er et svært generelt begrep, det finnes nemlig en rekke ulike sykdommer, lidelser eller matvareintoleranser som kan ligge bak. 

Her er en liten oversikt over noen av de vanligste.

LES OGSÅ: Få fart på fordøyelsen - helt naturlig

Irritabel tarm

Hva er det: Irritabel tarmsyndrom, eller irritable bowel syndrome (IBS), er en fellesbetegnelse for flere vanlige plager som har med tarm og fordøyelse å gjøre, og er den vanligste mageplagen her til lands. Lidelsen er ikke farlig, og det antas at det kan skyldes overfølsomhet i tarmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer