Sex

7 minutter er nok i senga

Mye mer tilfredsstillende for begge parter enn 15-20 minutter, ifølge sexolog.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er faktisk ikke lengden det kommer an på, mener den danske sexologen Joan Ørting.

 • 1-2-3 sex! Her er kjappis-oppskriften


 • Overkommelig for begge

  Hvis dere har sex jevnlig, trenger dere ikke holde på så lenge hver gang, ifølge Ørting, som er fast bidragsyter i det danske Ekstrabladets nettutgave.

  Les mer om Joan Ørting her.

  – Ta initiativet – uansett hvor trøtt hun hevder at hun er – tenn noen stearinlys og fortell henne hvor vakker hun er. Hvis hun fortsatt protesterer, si at du har lyst på henne og at hun rett og slett ikke slipper unna i kveld. Til gjengjeld lover du at det ikke kommer til å vare i mer enn syv minutter, oppfordrer Ørting i nettutgaven av det danske Ekstrabladet.

  Dette er helt i tråd med den mye omtalte amerikansk-kanadiske undersøkelsen som tidligere i år slo fast at et tre minutters samleie er for kort, mens et samleie på mer enn 13 minutter er for langt.

  – Syv minutter er så avgjort ideelt og det er overkommelig for begge parter, ikke minst er en kjappis ålreit for mannen, forklarer Ørting og sikter til de mange krav til mannen om hvordan han tilfredsstiller sin partner i sengehalmen.

  - Det blir raskt et dagsprosjekt om han må massere henne og på andre måter «åpne henne opp mentalt» hver gang man skal ha sex. Og hvem orker egentlig det, undrer Ørting.

 • Sex på hjernen

 • Våkn opp!

  Det er på tide at man ser realistisk på hverdagssexen, slår sexologen fast og oppfordrer par til å fokusere på de små øyeblikkene av nærhet framfor et samleie, eller en sexseanse for den saks skyld, som varer og varer.

  – Tenk positivt. Få de tre-syv minuttene til å bli guddommelige. Kyss, bruk lyder, få hverandre til å sitre av lidenskap. Det korte samleiet er fantastisk hvis man bare har brukt littegrann tid på å «connecte» først – kanskje over en øl eller et glass rødvin. Man kan også avtale at den ene tar initiativet den dagen, forklarer Joan Ørting.

  Obs! Noen ganger orker man imidlertid et langt forspill, da bør dere teste ut det heteste tipset - nemlig fotmassasje. Garantert vinner!

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer