Nøtter

7 supergode ting du kan bruke nøtter til

Visste du for eksempel at du kan toppe pizzaen med cashewost?

NØTTER: Visste du at nøtter kan brukes til en rekke spennende ting? Hva med å lage ditt egent nøttesmør, ha nøtter i smoothien, eller bytte ut kjøttet med nøtter?  Foto: DPA
NØTTER: Visste du at nøtter kan brukes til en rekke spennende ting? Hva med å lage ditt egent nøttesmør, ha nøtter i smoothien, eller bytte ut kjøttet med nøtter? Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nøtter og frø er rike på proteiner, vitaminer og omega-3, og kan brukes til mye. Å tilsette nøtter og frø i blenderen når du lager smoothie er for eksempel en super måte å gjøre den mer proteinrik, samt få ned den glykemiske indeksen. 

Men de kan brukes til langt mer enn det også.

Tro det eller ei men nøtter og frø kan erstatte både egg og kjøtt i flere oppskrifter, og dessuten kan en jo neve at nøtter også kam bli ost på pizzaen eller i tacoen. 

Vi har snakket med et knippe ernæringsekspert er matbloggere, og fått en rekke gode tips!

LES OGSÅ: Varm drikke som er gull for helsa 

Fortykning i supper

- Å tilsette finmalte nøtter for å tykne supper og sauser er genialt for alle som vil unngå mel eller ekstra karbohydrater, forteller Christina Slette Johnsen, som har bloggen Lovelyliller.com. 

Mal en håndfull nøtter og bland de med litt av suppen eller sausen til alt er jevnet ut til en pasta. Bland dette inn i resten av suppen. 

- Nøtter som cashewnøtter eller avskallede mandler er perfekt å bruke siden de ikke endrer eller mørkner fargen til sausen eller suppen, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer