Underliv

7 ting du bør vite om underlivet ditt

De vanligste problemene i det supersensitive området.

FØLSOMT OMRÅDE: Finn ut hva de forskjellige underlivssymptomene virkelig betyr! Foto: (c) Jutta Klee/ableimages/Corbis/All Over Press
FØLSOMT OMRÅDE: Finn ut hva de forskjellige underlivssymptomene virkelig betyr! Foto: (c) Jutta Klee/ableimages/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Underlivet vårt kan være vanskelig å forstå til tider. Det vi må huske på, er at det er blant kroppens mest sensitive områder, og at man derfor må være nøye med hvordan man behandler det.

KK.no har tidligere skrevet at intimvaskprodukter ikke er nødvendig og at man kan spise seg til et friskere underliv. Ja, du skal til og med kunne detoxe det følsomme området.  

Av og til skjer det uventede ting der nede. Gynekologtimen er vel noe de færreste av oss ser frem til, og det kan derfor være en fordel å ha sånn noenlunde oversikt over hva de forskjellige symptomene betyr. 

De fleste av oss blir en eller annen gang utsatt for kløe, irritasjon, sopp eller illeluktende utflod.

Sjekk denne listen før du kontakter lege eller gynekolog.

I mange tilfeller kan det faktisk holde med en liten tur på apoteket, skriver det danske kvinnenettstedet Q.

LES OGSÅ: Slik ser ekte kvinner ut nedentil

Småblødninger

Dette kan ha mange årsaker, og kan forekomme både med og uten p-piller eller annen prevensjon. Dersom blødningene kommer rundt samme tid som eggløsning, er det ingen grunn til å slå alarm. Her vil man i mange tilfeller kunne løse problemet ved å bytte p-piller. Hvis blødningene derimot oppstår i forbindelse med sex, bør du ta en legesjekk. Da kan blødningen nemlig være et symptom på celleforandringer. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.