IPHONE-TRIKS: Sjekk hva slags apper du bør skaffe deg og hva som er de verste batterityvene.  Foto: CJG - Technology / Alamy/All Over Press
IPHONE-TRIKS: Sjekk hva slags apper du bør skaffe deg og hva som er de verste batterityvene. Foto: CJG - Technology / Alamy/All Over Press Vis mer

Iphone

8 smarte grep du bør gjøre med iPhonen

Batteriet holder lenger og telefonen blir raskere!

Publisert

KK.NO: 3 av 4 nordmenn har en smarttelefon. Selv om den brukes hyppig, er det likevel ikke alle som vet hvordan du bruker den på best mulig måte.

Den enkleste måten å sørge for at smarttelefonen jobber så rask den kan, er ved å skru telefonen av og på jevnlig. Helst en til to ganger i uka, har KK.no tidligere skrevet.

Blant smarttelefonbrukere er det mange som har iPhone.

Men hvilke iPhone-triks er egentlig et must å kjenne til nå om dagen?

LES OGSÅ: Smarttelefon gjør folk mer stressa

Dette bør iPhonen din ha

ET MUST TIL IPHONE 6: Dekselet er laget av gjennomsiktig, tynn silikon, og det er ikke mer enn én millimeter tykt på det tykkeste. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ET MUST TIL IPHONE 6: Dekselet er laget av gjennomsiktig, tynn silikon, og det er ikke mer enn én millimeter tykt på det tykkeste. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Her er den profilerte IT-eksperten Bjørn Eirik Loftås', som ofte er å se på «God Morgen, Norge» på TV 2, åtte beste iPhone-råd:

1. Kjøp et tynt, nesten usynlig deksel til iPhone 6. Dekselet er lurt, da det ikke er veldig synlig og gjør telefonen lettere å holde (altså, redusert risiko for å miste og knuse den). Les mer om dekselet på DinSide.no

2. Å dempe lysstyrken er blant grepene som kan spare mest strøm, men du kan også skru av varsler for å spare strøm. 

3.  Aktiver «Finn min iPhone», som er en app du laster ned.

– Den gjør at du kan få kontakt med iPhonen din fra for eksempel PC-en din, du kan sende lydsignal til den, sende en beskjed på skjermen, og finne den på et kart, sier Loftås til KK.no.

4. Sørge for å ta automatisk backup av bilder gjennom iCloud, onedrive eller dropbox. Automatisk backup til iCloud kan du styre via innstillinger - iCloud.

– Du får 5 GB gratis, og så koster det 29 kroner måneden for 200 GB. Det finnes også noen konkurrenter, som Dropbox og OneDrive. Førstnevnte gir deg 2 GB gratis, mens OneDrive gir deg 15. De fungerer slik at når du tar et bilde, lagres en kopi i nettskyen, som du kan nå fra andre enheter, PC-er, nettbrett og mobiler, forteller Loftås.

5. Konfigurere «ikke forstyrr»-funksjon, slik at for eksempel kun favorittkontaktene dine kan ringe deg om natta.

6. Er du lei av å skrive tekstmeldinger? Nå har du muligheten til å lese inn meldinger istedet for å skrive dem. – Man må først aktivere diktering ved å trykke på mikrofonen til venstre for mellomromstasten. Det er utrolig kult og bra, sier Loftås.

7. Lag et helsekort som vises på Hjem-skjermen selv om telefonen er låst. – På den måten kan helsepersonell få viktig data hvis det skulle skje noe med deg, tipser IT-eksperten. 

8. Få ukenumre til å bli vist i iPhone-kalenderen din. Dette gjør du ved å gå til innstillinger, epost, kontakter og kalender og bla deg ned til kalenderinnstillingene, hvor du slår på bryteren med ukenumre. Når det er gjort, vil ukenumrene vises helt til venstre i kalender-appen.

LES OGSÅ: 1 av 10 mobiler er full av dritt

Verdt å vite om smarttelefon

Mange legger ofte telefonen til lading ved siden av senga mens de sover.

– Det ikke er direkte brannfarlig å lade telefonen, men det er mange som bare napper ut telefonen og lar laderen står i kontakten. Ta ut laderen fra kontakten når den er ferdig ladet. Alle duppeditter kan føre til brann, og jo flere man har, jo større er sannsynligheten for at det går galt, har Odd Rød, fagdirektør brann i Gjensidige Forsikring, tidligere uttalt til KK.no.

Mobillyset kan også påvirke nattesøvnen din i negativ retning.

Dette skyldes at det skarpe lyset fra mobilen eller nettbrettet forstyrrer et hormon kalt melatonin, som bidrar til å kontrollere den naturlige døgnrytmen. Ved å dempe belysningen, eller holde telefonene litt unna ansiktet, reduserer du risikoen for at dette skjer.

Det er også lurt å rydde opp i appene dine, da det frigir mine og øker ytelsen av telefonen. Hvis du har mange programmer kjørende i bakgrunnen kan det redusere ytelse og batterikapasitet.

Mange savner ukenummer i iPhone-kalenderen. Den er innebygd i oppdateringen iOS 8, men er som standard slått av. DinSide.no viser hvordan du slår ukenummeret til iPhone-kalenderen på.

Vi gjør oppmerksom på at Dinside.no er eid av Aller Media. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer