Slanking

8 ting du aldri bør si

Har du en venninne som slanker deg? Da bør du passe på hva du sier.

Andres matvaner er ofte et ømtålig tema, men noen feller kan det være greit å styre unna.  Foto: Panther Media
Andres matvaner er ofte et ømtålig tema, men noen feller kan det være greit å styre unna. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å gå ned i vekt trenger ikke være et slit. Men en fornuftig slankekur krever både tid og viljestyrke. Dårlige valg skal erstattes med nye, sunnere vaner.

Hvordan være den beste heiagjengen?

Treningslysten kan glippe, og sjokolade kan smake bedre enn riskaker. Og det som hvertfall ikke er motiverende, er negative venninner som sier de gale tingene. Hvordan du kan være en god og støttende venninne er det vanskelig å gi absolutte tips om. Men her er åtte ting du hvertfall kan holde for deg selv.

«1. Inngår virkelig det der i slankekuren?»

Med mindre venninnen din ettertrykkelig har bedt deg om hjelp til å være hennes kalori-vokter, bør du unngå å kommentere hva hun putter i munnen. En slankekur blir ikke ødelagt selv om hun spiser en sjokoladebit til kaffen eller tar et ekstra glass vin når dere er ute. Det går også an å spise mer og likevel veie mindre.

«2. Du burde lære deg å like kroppen din»

Hvis venninnen din har et reelt vektproblem og ønsker å gjøre noe med det, er utsagn som «Du har bare kraftig beinbygning / av forbrenning / kvinnelige former» helt unødvendige. Slike forsøk på trøsting har lite for seg. Hold dine direkte meninger om kroppen hennes for deg selv. Vær heller raus med de mer generelle komplimentene. Fortell henne at hun ser smashing ut, at hun virkelig kledde den nye leppestiften, og at hun har verdens nydeligste hud. Les også: Derfor sitter kiloene fast.

«3. Men søsteren din er jo så tynn!»

Dette har hun helt sikkkert lagt merke til selv.

«4. Hvor mye veier du egentlig nå?»

Uansett hvor nære venner dere er: Å be om å få vite vekten hennes er rett og slett uhøflig.

«5. Det var kanskje på tide. »

Du kan alle grunnene til at det er helsemessig gunstig i å holde deg innenfor det den delen av BMI-skalaen som regnes som normalvektig. Og med mindre din venninne har levd under en stein de siste ti årene, har hun helt sikkert fått de med seg også. Så klapp igjen om høyt blodtrykk, vonde knær, forplantningsvansker og snorking.

«6. De fleste som går ned i vekt går opp igjen like mye etterpå.»

Vil du være en bra venn, stiller du med optimisme og tro på at hun skal klare det. Ikke med svartmaling og bred pensel.

7. Det er ikke vits i å spise sunt hvis du ikke trener samtidig.

For det første: Ikke vær Negative Norunn. Spør heller om hun har lyst til å bli med deg på kveldstur. Eller foreslå at dere skal gjøre noe aktivt sammen. Til og med shopping kan være en liten kalori-killer. Eller hva med å begynne med noe sammen? Slik kommer du i gang med med løpingen.

«8. Vi skal ut og spise pizza på tirsdag, men du blir vel ikke med.»

Hun er på diett, ikke i fengsel. Så selv om hun passer vekten, har hun sikkert ingen planer om å avslutte alt sosialt liv. Så ikke vær redd for å spørre om hun vil bli med på café, middag eller bytur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer