Menn

9 av 10 kvinner tar skrittet

Norske kvinner ønsker ingen buskvekst.

Foto: Retna Ltd.
Foto: Retna Ltd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ifølge en RFSU-undersøkelse omtalt på nrk.no fjerner de aller fleste norske kvinner kjønnshåret sitt.
 • ABC i brasiliansk voksing
 • 8 av 10 barberer seg flere ganger i måneden, og halvparten av norske menn foretrekker at kvinnene er velfriserte og glatte. Kvinner er også sterkt overrepresentert på hårfjerningsstatistikken.Til sammenligning ønsker bare 17,7 prosent av kvinnene at mennene deres skal barbere seg også nedentil.

  De yngste er ivrigst

  Kvinner og menn i alderen 16-24 år er de ivrigste hårfjernerne; 3 av 4 i denne aldersgruppen gjør det. Unge helt ned i 13-årsalderen vil intimvokses, ifølge artikkelen på nrk.no.Tallene synker jevnt med alderen, men også blant dem mellom 45 og 54 år oppgir 43,5 prosent at de fjerner hår.

  Omstridt

  Hårfjerning er omstridt. Mange hudleger mener det ikke er bra å fjerne kjønnshåret, blant annet fordi det er lettere å få sopp om man er hårløs. Videre bidrar kjønnshåret til å spre feromoner, et duftstoff som gjør oss seksuelt attraktive for andre.
 • Derfor elsker vi svette menn
 • LES OGSÅ:
 • Henne.no: Helt uten et hår!
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer